Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvordan bruger man en airfryer? Få styr på maskinen

Hvordan bruger man en airfryer? Få styr på maskinen

hvordan bruger jeg en airfryer

Hvordan bruger man en airfryer? Det er nemt og enkelt, og afhængigt af din maskine hvilke funktioner du har, og hvordan denne startes. Maskinerne har dog ofte en nem tænd og sluk knap og skuffer, som du placerer dine madvarer i. Nem og hurtig madlavning.

Lad os hjælpe dig i gang med brugen af din maskine, så du kan komme godt fra start med et par små tips og tricks. Har du ikke en sådan maskine (endnu), kan du finde den bedste airfryer for dig her.


Hvordan bruger man en airfryer?

Når du starter op på din madlavning, kan det være en ide hurtigt at vurdere, hvor meget du ønsker at lave, og om det kan være i din maskine. Men hvordan du bruger en airfryer er såmænd nemt. De fleste modeller fungerer således at du åbner kurven med håndtaget og placerer dit mad i kurven, og tilbereder dette ved kortere tid end ved en normal ovn.


Altså, i en opstart skal følgende ske:

  • Tag din kurv ud og fyld op med den ønskede råvare
  • Tænd for din airfryer
  • Indsæt kurv med mad (men i kortere tid end i ovnen)

Det gælder fx. hvis du laver pommes frites i airfryer, eller anden tilbehør, at du løbende med fordel kan ryste lidt i kurven, så varmen fordeles endnu mere jævnt. Det giver god sprød tilberedning. Denne maskine har et integreret smart varmeelement, som gør at varmen hurtigt fordeles i maskinen, og spreder varmen forholdsvist jævnt.

hvordan bruger man en airfryer

Hvordan bruger man en dobbelt airfryer?

Men hvordan bruger man en airfryer med to skuffer – ja du kan placere madvarer i begge kurve, som gør at du kan lave dobbelt så meget mad på én gang. Tilbered derfor eksempelvis bacon i den ene, og nuggets.

Du kan finde nogle af vores opskrifter, retter, anretninger eller fremgangsmåder her på siden, og læse endnu mere om hvad man kan lave i en airfryer:


Prøv kræfter med følgende:

airfryer - hvordan bruger man den

En airfryer giver dig mulighed for at lave mad mere fedtfattigt end aldrig før, idet en kan tilberede din mad hurtigt og med høj varmluft, som gør maden sprød uden brug af olie eller smør. Det samme gælder når du rister ting, såsom de ovenstående saltmandler.


Hvordan bruger man en airfryer med forudindstillinger?

Mange modeller har forudindstillede funktioner, som gør din brug af maskinen nemmere. Det gør at du ikke skal indstille maskinen til antal grader og tidsrum alt efter, hvad du tilbereder. Men du kan sætte den til tilberedning af fx kylling, frosne pommesfrites, grill eller hvilke indstillinger den specifikke maskine måtte have.


Et par små gode tips:

  • Den varmer hurtigt op, så du behøver ikke tænde i god tid (som ved en ovn)
  • Ryst jævntligt i dine madvarer i kurven.
  • Vælg den rette temperatur / eller forudindstilling

Du kan bruge den til store såvel som små retter og opskrifter. Men hvordan opvarmer du en airfryer, og skal den egentlig tændes i god tid? Det er nemlig ikke på samme møde nødvendigt, som med en traditionel ovn. Det sparer dig desuden for en del tid og strøm, som kan være dyrt.


Hvordan opvarmes en airfryer?

Når du tænder din maskine går der ofte et par minutter før den er klar til madlavningen. Det er derfor en smagssag, om man ønsker at starte den op før brug eller blot, når du starter din madlavning. Det kommer desuden også an på din model, hvordan den opvarmer og hvor hurtigt.

Flere af de rigtig gode modeller kan du desuden tænde ved hjælp af en app, og derfor på afstand. Hvordan bruger man en airfryer igennem en app, tænker du så måske?

Du kan på de modeller der har tilknyttet en app vælge forudindstillinger eller temperaturer, som er nødvendige for din madlavning.

Angivelse af kilder og tests:

simplyrecipes.com hjælper også med brugen
tasteofhome.com

[ratemypost]

Scroll to Top