Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Hvor meget proteinpulver om dagen? Opnå resultater

Hvor meget proteinpulver om dagen? Opnå resultater

hvor meget proteinpulver om dagen

Hvor meget proteinpulver om dagen? Som tommelfingerregel skal man indtage mellem 1,5 gram og 1,8 gram protein pr. kilo kropsvægt om dagen, hvis du er interesseret i at finde ud af, hvor meget proteinpulver om dagen du skal indtage for at opbygge muskelmasse. Hvis du vejer 72 kg, skal du derfor indtage mellem 108 og 129 gram protein hver dag.

Det kan være en hel del, hvis du udelukkende skal opnå den optimale mængde protein gennem din kost, så derfor kan det være en stor hjælp at inddrage proteinpulver i dit daglige indtag. For at opnå de bedste resultater med din træning, er det en stor fordel at holde øje med din kost og dermed dit daglige indtag.

En almindelig voksen med et normalt aktivitetsniveau behøver ikke ligeså meget, så hvis det er tilfældet, kan du nøjes med 0.8 til 1.5 gram protein pr kilo kropsvægt i din kost.


Hold styr på din kost

For at finde ud af, hvor meget proteinpulver om dagen du skal tage, skal du medregne de proteiner du får gennem din kost. Du kan eksempelvis bruge en app, til at tracke den mad du spiser, så du kan få et indblik i, hvor mange gram proteinpulver du skal supplere din kost med. Et eksempel på en god app, hvor du kan holde øje med din kost er Lifesum

Det anbefales altid at bruge kosttilskud som et supplement til din eksisterende kost, hvorfor det også er en god idé at inddrage nogle proteinholdige madvarer i dine måltider. Det kan for eksempel være kød, kylling, bælgfrugter såsom kikærter og bønner eller skyr og hytteost. 

Proteinpulver kan tilføjes i din kost på mange forskellige måder, så du kan med fordel eksperimentere med at tilføje det til dine forskellige måltider. Det kan både være i din morgenmad ved at putte pulveret i din havregryn med mælk, din smoothie eller pandekager osv. 

Hvis det skal være nemt og hurtigt, kan du også med fordel blande kosttilskuddet op med vand og dermed lave en proteinshake, som du kan tage med på farten eller til din træning. Prøv dig frem og find de smage og kombinationer du bedst kan lide, så det ikke bliver en sur tjans at indtage.

Læs også mere om andre ting til køkkenet, såsom stegepande test her.


Forskellige smage og varianter

Vi har gjort det nemt for dig at finde ud af, hvilke varianter på markedet der er de bedste i test og mest populære. Den klare favorit blandt brugere og eksperter er whey proteinpulver, som vi også har lavet en guide til, så du kan finde de allerbedste produkter. 

Whey er består af valleprotein, der er den form for pulver, der er kåret til at smage aller bedst og have de bedste resultater for muskelopbygning. Det er et komplet proteintilskud med alle de vigtigste aminosyrer, som proteiner er bygget op af og som nemmest bliver optaget i kroppen. 

Chokolade er den smag, der er mest populær i Danmark og i whey formen har den også en god konsistens, der ikke er så svær at vænne sig til. 


Om forfatteren

Scroll to Top