Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvor meget koster en airfryer i strøm? Omkostninger for el

Hvor meget koster en airfryer i strøm? Omkostninger for el

hvad-koster-en-airfryer-i-stroem

Man er i tiden efter COVID-19 pandemien blevet meget opmærksom på elpriserne, da pandemien, samt krigen i Ukraine har haft stor betydning for forbrugspriser og inflation i både ind- og udland, og derfor kan det da også være en fordel at se på, hvad en airfryer koster i strøm.

Airfryeren er gennem de seneste år blevet en populær køkkenmaskine, som rigtig mange danskere har i køkkenet eller på ønskesedlen, og det er der jo ikke så meget at sige til. En airfryer er nemlig en effektiv lille varmluftsovn, som får arbejdet klaret hurtigere og mere effektivt end en ovn.


Hvor meget koster en airfryer i strøm?

Generelt set, bruger en airfryer mellem 0,60 og 0,65 kWh. Til sammenligning med en almindelig ovn, så bruger denne omkring 1,1-1,2 kWh. Har man således et en elpris på, lad os sige 5 kr., vil det altså koste omkring henholdsvis 3 kr. og omkring 6 kr. per kWh.

Det vil med andre ord sige, at det er cirka dobbelt så dyrt at bruge ovnen, som at bruge airfryeren. Ser man på, hvor mange Watt en airfryer og en ovn bruger, så ligger de cirka inden for samme område. Airfryeren brugerne nemlig mellem 1.400 og 2.100 Watt og en ovn bruger mellem 1.500 og 2.000.

Dog er det værd at huske, at en airfryer tilbereder langt hurtigere end en ovn, og så behøver den ingen forvarmning.

Det står kWH for:

  • k = Kilo
  • W = Watt
  • h = time (hour)


Airfryeren sparer strøm

Da en airfryer bruger væsentligt kortere tid på at blive varm, i og med at den ikke behøver at forvarme, inden man kommer fødevareren i den og tilbereder, så spares der en del strøm. Derudover, så tilbereder en airfryer fødevarer hurtigere end en ovn gør.

Dette kommer af, at airfryeren genererer varm, cirkulerende luft, som er med til at tilberede den pågældende fødevare fra alle sider og vinkler på én gang. Dermed bliver maden også sprødere uden på og mere saftig indeni, fordi safterne bliver indkapslet under den hurtige tilberedning af ydersiden.


Sådan kan du også på elregningen

Det kan være en fordel at tænke lidt ud af boksen, hvis man gerne vil have en lidt billigere elregning. Hvis du er typen, der tænker over, hvor meget koster en airfryer i strøm, så er du måske også typen, der gerne vasker tøj og tager opvasken, når elpriserne er billigst.

Andre ting, du kan tage fat i, for at spare strøm, er at slukke for gulvvarmen, hvis du har sådan noget, da det trækker en hel del på regningen. Derudover kan det være en fordel at skrue en smule op for dit køleskab, så det står på 4 eller 5 grader fremfor på 3 eller 2. Ved at undlade at bruge tørretumbleren sparer ud også en del.

Derudover kan du overveje om følgende eldrevne ting er nødvendige:

  • Julelys
  • Udendørslys
  • Mikroovnen (ellers kan stikket trækkes ud)
  • Google Home og andre lignende systemer
  • Flere TV’er
  • Osv….


Hurtige opskrifter i airfryeren

I vores opskriftsunivers finder du masser af gode opskrifter på alt fra snacks til retter og skønne drinks, du kan servere for familie og venner eller nyde derhjemme på en hverdagsaften.

Du kan blandt andet finde opskrifter på hel kylling i airfryer, saltede mandler i airfryer, lækker barbecuemarinade til grillen, samt drinks som den klassiske Aperol Spritz og den danske Gin Hass.

Gå på opdagelse og find nye og hurtige måder at tilberede lækker mad på, eksempelvis i din airfryer, hvis du ønsker at spare lidt på strømmen.

 


Angivelse af kilder:

[ratemypost]

Scroll to Top