Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Hvor længe kan proteinpulver holde sig? Få svaret her

Hvor længe kan proteinpulver holde sig? Få svaret her

hvor længe kan proteinpulver holde sig

Proteinpulver har ligesom alle andre fødevarer en begrænset holdbarhed, men da det er et tørstof, kan det typisk holde sig i lang tid, såfremt det ikke udsættes for fugt og sollys. Sørg for at opbevare det i en lufttæt beholder eller luk posen til med en klemme eller elastik for længere holdbarhed. 

Hvor længe kan proteinpulver holde sig? Proteinpulver kan holde sig godt og vel et års tid. Det anbefales ikke at bruge proteinpulver mere end et par måneder efter holdbarhedsdatoens udløb, da det ellers kan klumpe, når du blander det op med væske. Vi anbefaler, at du forholder dig lidt mere nøje til konsistensen, hvis du vælger at bruge det efter holdbarheden er udløbet, og hvis der ikke er nogen forandringer, bør du sagtens kunne spise det. 

Opbevar dit produkt korrekt

Hvis du har opbevaret det korrekt væk fra et fugtigt miljø og høje temperaturer, burde det godt kunne holde sig lang tid efter udløbsdatoen. Sørg altid for at tjekke om der er klumper, misfarvning eller andre usædvanlige tegn ved det inden du indtager det.

Det kan ske at man finder en pose bagerst i skabet eller får noget resterende produkt af en ven, og inden du smider det ud, kan det være at du faktisk godt kan bruge det. Så sørg for at tjekke det igennem, og eventuel test med lidt væske om det klumper sammen. Hvis ikke, så sker der ikke noget ved at det måske er lidt over udløbsdatoen.

Du kan læse mere om udløbet proteinpulver forklaret af eksperter i denne artikel.


Hvor længe kan proteinpulver holde sig når det er blandet op?

Har du lavet en større portion af proteinshake eller har du lavet for meget til at du kan indtage det samme dag, så kan du stille den opblandede masse i køleskabet i en lukket beholder i et par dage.

Proteinpulver består af mælkeprotein og det kan derfor sidestilles med en åbnet mælk i køleskabet. Hvis du har blandet det op, burde det snildt kunne holde sig i et par dage i køleskabet. Det er dog at foretrække at blande den lige inden den skal indtages for den bedste oplevelse. 

Oplever du ondt i maven?

Hvis du oplever at få ondt i maven eller dårlig mave, kan det eventuelt være et tegn på, at det er for gammelt, eller at du har indtaget for meget. Det er vigtigt, at man ikke overdriver med mængden af proteinpulver man indtager, da det netop kan give luft i maven eller dårlig mave. 

Hold dig til den anbefalede daglige dosis som er mellem 0.8 og 1.5 gram protein pr kilo kropsvægt for en almindelig voksen med et normalt aktivitetsniveau, eller når der er tale om muskelopbygning og træning mellem 1.5 og 1.8 gram protein pr kilo kropsvægt dagligt.

Hvis du er interesseret i at finde det bedste proteinpulver i 2023, kan du læse vores guide til de bedste i test.


Om forfatteren

Scroll to Top