Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvilken stegepande er sundest? Vælg den rette pande

Hvilken stegepande er sundest? Vælg den rette pande

hvilken-stegepande-er-sundest-1

Står du og skal købe en ny pande, kan der være flere faktorer, der spiller ind såsom, hvilken stegepande er sundest? Hvor stor skal den være? Og hvad skal den bruges til? Det skal jo selvfølgelig være en model, som passer til dig og dine behov.

Hvad end du går mest op i, er det vigtigt, at du får investeret i den rette version fra starten. Det er så ærgerligt, hvis man får foretaget et fejlkøb, fordi man ikke fik undersøgt markedet ordentlig forinden.


Find en sund stegepande

Måske tænker du, hvad er definitionen af en sund pande, og hvilken stegepande er sundeste? Det kan være svært at vurdere, men der er i hvert fald nogle gode tommelfingerregler at følge, hvis du vil have en model, der ikke udskiller giftige stoffer. 

Det kan være en rigtig god idé at vælge en type, der er lavet af rustfrit stål. Det er nemlig minimalt, hvad en sådan model afgiver af uønskede stoffer og kemi. Da en sådan slags fremstår ren i sit udtryk og ikke er belagt med non-stick belægning. 

Teflon og andre former for belægning, der sikrer, at mad ikke brænder fast i bunden og på kanterne samt gør rengøringen nemmere, kan have dén ulempe, at hvis den ikke er intakt, kan det udskille giftige kemiske stoffer. Dermed kan en model, som udelukkende består af stål, være den type stegepande, der er sundest.

Du kan også investere i en model af støbejern, som ej heller udskiller giftig kemi i særlig høj grad. Med en sådan slags kan du undgå PFAS.

Læs mere om vores stegepande test her.

hvilken-stegepande-er-sundest-2

Hvilken model er sundest?

Alt afhængig af, hvilken type mad du gerne vil lave med dit nye køkkenredskab, bør du tage højde for, hvilken model og form, der fungerer bedst til netop dét. Men dermed ikke sagt, at du ikke selv har den fulde indflydelse og kan vælge lige den stegepande, du har allermest lyst til at købe.

Valget er frit, men hvis det vigtigste for dig er, hvilken stegepande, der er sundest, så vil anbefalingen være, at du vælger en model af udelukkende rustfrit stål. Du kan sagtens finde modeller, der er gode til crepes, wok, simreretter en en god allround stegepande. 

Går du mere op i, at den mad du skal tilberede, skal være det sundeste, kan du vælge at lave nogle retter med en masse grøntsager. Til dette kan du sagtens finde en god stegepande, som kan indeholde rigelige mængder af sund mad.

Få mere viden om stegepander her

Er du stadig i tvivl om, hvilken stegepande er sundest? Det håber vi ikke. Forhåbentlig har denne guide givet dig lidt at tænke over, så du har fået inspiration til dit næste køb, så du finder den helt rette model, der passer til dig og dine behov, når du skal i køkkenet og kokkerere mad til dig, dine gæster både til hver dag og særlige anledninger.

Om forfatteren

Scroll to Top