Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Hvad gør proteinpulver – en guide til effekt og anvendelse

Hvad gør proteinpulver – en guide til effekt og anvendelse

easis protein pulver

Det pulveriserede protein er blevet et yderst populært kosttilskud – især for folk, der går meget i fitness og gerne vil opnå bestemte resultater for deres kroppe med træning. Helt konkret er formålet med at indtage proteinpulver at supplere kosten, for at opbygge muskler.

Hvad gør proteinpulver? Proteinpulver er et kosttilskud ligesom vitaminpillen, hvor du kan supplere dit daglige proteindtag. Hvis du kombinerer den rette træning med den rette mængde protein, kan du opbygge muskelmasse.


Hvad gør proteinpulver godt for

Protein er kilden til at opbygge muskler, og får man ikke nok af det, kan de mange timer i træningscentret være ligegyldige, hvis målet er at få større muskler. 

Proteinpulver er det aller mest populære og mest anvendte kosttilskud på markedet, da det kan være svært at indtage nok proteiner gennem kosten. Formålet med at tage proteinpulver er helt enkelt altså at opnå sit daglige behov for protein, ligesom hvis du tog en vitaminpille.

Det er vigtigt at du først optimerer din træning og kost, før du tilføjer kosttilskud til dit daglige indtag, da kosttilskud ikke kompenserer for en dårlig kost eller manglende træning. Alfa og omega for hvad proteinpulver gør for kroppen afhænger af din kost. 

Så hvis du tager det som supplement til en velstruktureret kostplan, gør det at du bedre opbygger muskler og dermed resultater af din træning. 


Forskellige typer af proteinpulver

Der findes flere forskellige varianter af proteinpulver men det mest populære er whey proteinpulver eller valleproteinpulver, som det hedder på dansk. Derudover findes der kasein proteinpulver, ris proteinpulver, soja proteinpulver mm. 

Grunden til at valle proteinpulveret er det mest populære, er fordi, det først og fremmest har den mest behagelige smag, men også fordi det er et komplet protein, der indeholder alle de vigtige aminosyrer. Aminosyrer er det, som et protein er opbygget af, hvorfor det er vigtigt.


Hvilken effekt har proteinpulver for kroppen?

Proteinpulver har ikke nogen magisk effekt på kroppen, det er blot et tilskud til din kost ligesom en vitaminpille er. Det har dog den effekt, at hvis du kombinerer dit indtag med træning og sund kost, at du kan opbygge muskler og dermed opnår eventuelle mål med din krops styrke eller udseende. 

Hvis du ikke har en struktureret kost og har styr på dit protein indtag, kan effekten på din krop ikke spores. Hvis du ikke ved, hvor meget protein du mangler om dagen, kan du ikke dosere tilskuddet så det passer og dermed har en reel effekt på kroppen. 

Det er også væsentligt at pointere, at din krop ikke kun opbygger muskler ved hjælp af proteiner, men også gennem et kalorieoverskud. Det kræver store mængder energi for kroppen at opbygge muskelmasse, så hvis din krop mangler energi, har den ikke en energimæssig basis for at opbygge muskler.


Hvem har brug for proteinpulver?

Der kan være forskellige og individuelle grunde til at have behov for et supplement af protein til din kost. Det kan enten være for at hjælpe muskelopbygningen på vej i forbindelse med din træning, men det kan også være nødvendigt for ældre mennesker, der måske ikke får trænet og dermed hurtigt mister muskelmasse.

Voksne mennesker med et normalt aktivitetsniveau skal have omkring 0.8 gram til 1.5 gram protein pr. Kilo kropsvægt om dagen, så hvis du styrketræner meget kan dit behov være større end dette og dermed være en god idé at supplere med et tilskud, såfremt kosten ikke dækker behovet.


Hvad er proteinpulver?

Pulveriseret protein er et naturligt produkt, der er fremstillet af mælk og det er derfor helt sikkert at tage proteinpulver ligesom andre fødevarer. På samme vilkår som hvis du er allergisk overfor mælk, kan du også være det overfor dette produkt.

Producenter som Bodylab er danske og bruger ingen ulovlige stoffer i deres produkter, hvilket sikrer at pulveret ikke er forurenet.

Hvis du vil vide mere om de bedste produkter, kan du læse denne guide til det bedste proteinpulver i test i 2022. 

Denne artikel er skrevet på baggrund af vores indsigter og erfaringer, og du opfordres til hver en tid at søge informationer fra andre kilder og egen læge.

Kilder


Om forfatteren

Scroll to Top