Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Hvad er forskellen på en cocktail og en drink?

Hvad er forskellen på en cocktail og en drink?

forskellen på en cocktail og en drink

Forskellen på cocktails og drinks er antallet af ingredienser, som bruges til at lave den. En cocktail består ofte af mange forkellige ingredienser, hvor en drink , som også kaldes for sjusser, ofte kun består af to ingredienser.

En drink er derfor af gode grunde ofte det billigere alternativ til en cocktail. Drinks kan også hurtigere mixes sammes, hvis du ikke vil gå glip af festen. Cocktails er derimod kræset om og ofte lavet af en bartender, der shaker ingredienserne sammen og smager til med forskellige spændende smage.

Er du nysgerrig på andre forskelle, så kan du her læse hvad forskellen er på Aperol og Aperol Spritz.

Hvad er forskellen på en cocktail og en drink?

En cocktail er en form for drink, men som sagt med flere ingredienser. Cocktails består af spiritus og/eller vin med frugtjuice, æg, sukker, noget bitter og is til at shake med.

Æggehvider bruges i nogle cocktails til at danne en skummende og let flydende masse, ofte serveret i et flot glas med stilk. Mange kender også tricket med sukker på kanten af glasset, som både tilfører et flot udtryk, men også som et sødt strejf til smagen.

Man kan også booke cocktailkurser til arrangementer, så man kan lære alle bartendernes tricks til lækre og velsmagende drikkevarer. Her kan man enten lære at lave sine yndslings cocktails, eller blande sin helt egen ud fra de ingredienser, man bedst selv kan lide.

En drink eller en sjus, som de jo også kaldes, kan bestemt også smage lækkert og sætte gang i festen. Det er et billigere alternativ, og her kan man også selv blande en spiritus med en valgfri læskende sodavand, danskvand eller juice.

Populære drinks og cocktails

Nogle af de mest velkendte og populære drinks er ofte lavet på gin, vodka eller rom. Det er variationer som Gin Hass, Aperol Spritz eller Dark ‘n’ Stormy. De kræver ikke en masse ingredienser eller færdigheder. De skal bare blandes i forhold, som du kan læse nærmere i vores opskrifter.

cocktail og drink

De er blandt favoritterne, og er også særligt nemme at lave selv derhjemme. De kræver ikke mange ingredienser, men smager fantastisk. De kan også nemt laves i større mængder, så du kan servere dem for dine gæster.

De mest populære cocktails er blandt andet Espresso Martini, Whiskey sour og Mojito. De smager alle fantastisk og kan sagtens laves selv. De kan nydes på de fleste barer eller de kan blandes derhjemme, og nydes i godt selskab.


Læs om vores andre opskrifter:

Angivelse af kilder:

  • BBC food er kommet med et par gode cocktails
  • Aperol selv er ude med en god opskrift, se her.
Scroll to Top