Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvad er forskellen på airfryer og ovn? Alt du bør vide

Hvad er forskellen på airfryer og ovn? Alt du bør vide

hvad-er-forskellen-paa-airfryer-og-ovn-front

I denne artikel vil du kunne finde svar på, hvad forskellen på en airfryer og en ovn er. Desuden vil vi give dig anden god og relevant information, samt tips og tricks til, hvordan du tilberede nogle gode og sprøde retter.

Det er nok ingen hemmelighed, at airfryeren har bevist overfor mange danskere, at den kan gøre underværker i et køkken. Du får nemlig de sprødeste skorper og overflade, de mest saftige kerner og indre, som gør oplevelsen til noget helt særligt. Derfor er der også mange fordele ved en airfryer, og af den grund er den også yderst populær blandt danskerne.


Hvad er forskellen på airfryer og ovn?

Forskellen på en airfryer og en ovn ligger i, at airfryeren har en cirkulerende, konstant og hård varme, som tilbereder fødevarerne hurtigere, med hårdt og mere konsistent, som netop giver den sprøde overflade og det saftige indre. Ovnen derimod har flere forskellige funktioner med både varmluft, over- og undervarme, samt andre funktioner. Derudover er der naturligvis også forskel på størrelsen.

En airfryer er typisk mellem 3 og 8 liter, hvilket svarer til en meget lille mikrobælgeovn. Derimod er en ovn typisk på 35-75 liter, hvilket jo gør den til en lang større maskine.

Tilfælles har de to produkter dog:

  • Varmluft
  • Varmeindstilling
  • Tidsindstilling
  • Varmelegeme

Hvorfor vælge en airfryer?

Det kan måske virke lidt mærkeligt at skulle vælge en airfryer fremfor en ovn, eller måske bare også vælge at investere i en airfryer, når man allerede har en ovn. Dog er det vigtigt at huske på, at det er to forskellige produkter, selvom de har karakteristika, som minder om hinanden – herunder blandt andet varmluften.

Dog kan airfryeren noget, som en ovn ikke kan. Og det er er at tilberede alting, så det bliver sprødt. Du kan nærmest vælge en hvilken som helst fødevare og tilberede den i din airfryer, og så vil den komme ud i en lang sprødere form end hvis du havde tilberede ved samme temperatur og samme tid, som i en ovn.

Én af fordele ved airfryeren er naturligvis også, at den tilbereder hurtigere end en ovn, fordi den netop har denne cirkulerende varmluft, som kommer hele vejen rund og fødevaren og varme op fra alle sider og vinkler på en og samme tid.


Disse retter kan du med fordel lave i airfryeren fremfor ovnen

Der findes et væld af retter, som er nemme og gode og lave i ovnen, men faktisk kan mange af dem også sagtens laves i din airfryer. Det er netop her, at man ikke ser, hvad forskellen er på airfryer og ovn, fordi de netop kan tilberede det samme. Dog, som det også blev uddybet ovenfor, så kan en airfryer tilberede både hurtigere og gøre maden langt sprødere.

Du kan med fordel eksperimentere med nogle forskellige retter, men du vil altid få gode resultater, hvis du vælger at tilberede, eksempelvis:

  • Fiskefilet med pommes frites
  • Pølsemix
  • Pitabrød med falafler
  • Flæskesteg
  • Stegt flæsk

Og så er der naturligvis også mange, mange andre gode ideer, som du kan bruge. Det er bare om at kaste sig ud i det.


Drop olien helt

Endnu én af de mange gode fordele, der er ved airfryeren er, at man kan tilberede alting og gøre alting sprød uden brug af olie. Den cirkulerende luft er nemlig med til at gøre olien og andet fedtstof helt unødvendigt.

Du kan på panerede fødevarer godt komme lidt olie eller smeltet smør på, bare for at gøre paneringen mindre tør, men det er bestemt ikke nødvendigt. Derfor bliver maden også mere fedtfattig og de fleste tilfælde helt fedtfri.


 


Angivelse af kilder og tests:

[ratemypost]

Scroll to Top