Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvad er forskellen på airfryer og Actifry? Lær her om dem

Hvad er forskellen på airfryer og Actifry? Lær her om dem

hvad-er-forskellen-paa-airfryer-og-actifry

Du vil i det følgende kunne finde svar på: hvad er forskellen på airfryer og Actifry? Vi har nemlig samlet svar, information, tips, tricks og gode råd, som du med fordel kan læse mere om, hvis du i forvejen har en airfryer, går med tanker om at anskaffe en eller bare er nysgerrig på, hvad produktet kan.

Airfryeren har gennem de seneste år virkelig taget sit indtog på det danske marked, derfor er det nok heller ikke gået ret mange næser forbi, at den er ganske populær, effektiv og smart.


Hvad er forskellen på airfryer og Actifry?

Forskellen på en airfryer og en Actifry er, at “airfryer” dækker over en kategori af maskiner, som har forskellige størrelse, former og brands, hvor Actifry er et navn på en specific type af airfryere, som produceres af det velkendte brand, OBH Nordica.

Altså er en Actifry også en airfryer, mens det sidst nævnte dækker over hele produktet og herunder også flere forskellige varianter og brands, som:

 • Onyx
 • Philips
 • Delonghi
 • Cosori
 • Princess
 • Fritel

Hvad kan en airfryer?

Har du ikke selv en airfryer, kan det naturligvis godt være udfordrende at kende til forskellen på de to ting, men egentlig også vide, hvad en airfryer er. Derfor gennemgår vi her hurtigt, hvad en airfryer er og hvad den kan.

En airfryer er, kort sagt, en varmluftsfritøse, som har samme funktion, som en varmluftsovn, hvor varm luft hvirvles rundt i ovnen, men airfryeren har den fordel, at ovnrummet er væsentligt mindre, og derfor kommer luft langt hurtigere og mere effektivt rundt. Det betyder, at fødevarerne tilberedes lynhurtigt udenpå, som gør dem dem sprøde og særdeles saftige indeni.


Brug din airfryer til snacks

En airfryer er god til mange ting, især at lave sprøde og saftige retter og mad, mere generelt, og derfor er den da også god til at lave forskellige snacks, som du kan spise i løbet af dagen eller gemme i dit forråd.

Der findes et væld af forskellige ting, som du kan bruge din airfryer til – uanset, om det er en Actifry, eller en anden airfryer fra et andet brand. Du kan blandt andet lave:

 • Kager og andre desserter
 • Tørret frugt
 • Pommes frites
 • Sprøde grøntsager
 • Tørret kød
 • Ristede nødder

Læs også om andre gode snacks fra Taste of Home.


Hvilken airfryer er så den bedste?

Det er naturligvis altid en subjektiv ting, hvad man synes er det bedste – dette gælder både forskellige husholdsprodukter, brands, film, slik, mad og alt muligt andet. Og derfor er det også svært for os at sige, hvad der er det bedste produkt for dig.

Dog har vi samlet nogle anbefalinger til den bedste airfryer her, ud fra forskellige faktorer og vurderingsgrundlag, der gør dem til nogle af de bedste valg på markedet, eksempelvis hvis du skal ud og have fat i din første airfryer, eller hvis du skal have erstatte den gamle med en ny – måske en Actifry?


Lav aftensmaden

Du kan naturligvis også med fordel lave aftensmaden i din airfryer – uanset, hvilket brand du har med at gøre. Mange airfryere er store nok til at kunne tilberede hele måltider til hele familier, og derfor ka du da med fordel også sagten lave mad til hele familien i den.

Du kunn eksempelvis vælge at lave lækre sprøde bådkartofler til en bøf, du kan lave en flæskesteg ved juletid eller bare til flæskestegsandwich, eller ud kan vælge at riste nogle rodfrugter, som du kan komme i en lækker salat med feta, sprød salat og ristede kikærter.

 


Angivelse af kilder og tests:

 • Læs her om airfryeren på engelsk.
 • Du finder også mere om Actifry hos forhandleren selv.

[ratemypost]

Scroll to Top