Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Hvad er en airfryer? Læs her alt, der er værd at vide

Hvad er en airfryer? Læs her alt, der er værd at vide

hvad-er-en-airfryer

I denne artikel finder du svar på det adspurgte spørgsmål, samt anden information, som kan hjælpe dig til at finde ud af, hvad en airfryer egentlig er. Så vil du vide mere, kan du med fordel læse med videre og blive klogere på et emne, som du måske har gået og undret dig over eller været nysgerrig på.

Airfryeren er i de seneste år blevet et populært produkt i mange danske hjem, og derfor er det da heller ikke underligt, at der er mange, der gerne vil vide mere om, hvad det kan, hvorfor så mange er glade for produktet, og hvorfor det måske er en god ide at investere i netop dette produkt fremfor andre produkter.

Hvad er en airfryer?

Kort sagt, så er en airfryer en form for fritøse, som modsat en frituregryde, ikke arbejder med olie og fedtstof til tilberedning af fødevarer, men derimod varm luft og næsten eller slet ingen fedt. Nogle kalder også produktet for en varmluftsfritøse, da det netop angiver, hvad en airfryer kan.

For at forklare det lidt nærmere, så er en airfryeren en lille varmluftsovn, som ligesom en almindelig ovn med varmluft, tilbereder maden ved hjælp af varm luft, som genereres ved hjælp af en propel. Dog har en airfryer en cirkulerende luft, som gør, at den varme luft kommer hele vejen rund og ind i mellem fødevarerne, der er med til at gøre maden både sprød udenpå og saftig indeni.

Der findes udtallige brands, der producerer det populære produkt, blandt andet:

 • Philips
 • Onyx
 • OBH Nordica
 • Cosori

Og mange flere…


Hvordan virker airfryere?

Som nævnt ovenfor, så tilbereder en airfryer ved hjælp af varm luft, som cirkulerer rundt inde i ovnens indre. For at kunne beskrive mere specifikt, hvordan produktet virker, er det først en god ide at identificere de forskellige dele af det.

Når du skal tilberede mad i en airfryer, vil du først og fremmest skulle starte med at tænde for airfryeren. Det er også muligt at tænde den efter fødevaren er blevet placeret i den, da den varmer op på ganske få sekunder. Dette gøres nemt ved hjælp af enten knapper, en touchskærm eller en drejeknap, der kan angive antal grader og tiden for tilberedning.

Herefter kan du place dine fødevarer i kurven, som findes i skuffen, hvis ikke du har valgt en airfryer ovn – i dette tilfælde vil du skulle komme maden på en lille bageplade, som i en ovn. Skuffen eller døren lukkes, og den cirkulerende luft begynder at tilberede maden udfra ved hård varme, som sikre det sprøde ydre, men også en saftig kerne, fordi saften netop bevares i kernen.


det-kan-du-tilberede-i-en-airfryer

Det kan du tilberede i en airfryer

Der findes ikke mange begrænsninger for, hvad der kan tilberedes i en airfryer. Det er nemlig mere eller mindre alt, som også kan tilberedes i en almindelig varmluftsovn, som kan tilberedes i dette suveræne produkt. Du kan blandt andet lave:

 • Pommes frites
 • Desserter og kager
 • Stege, eksempelvis en flæskesteg
 • Fiske, særligt fiskefiletter er gode
 • Sprøde grøntsager

Dette er blot for at nævne nogle stykker. Netop fordi man kan indstille tid og varme, til ganske få minutter eller en time, samt temperaturer helt ned til 80 grader og op til 220 grader, kan man både tørre frugt, grønt og kød, men man kan også lynstege eller luftfritere ved høj varme.

Så brug dine yndlingsopskrifter i airfryeren, og find nye og gode måder at tilberede på. Du kan også finde nye opskriver, herunder hos Delish, der har samlet over 100 gode opskrifter til airfryeren.


Også frosne fødevarer

Det behøver bestemt ikke kun at være friske råvarer, du smider i airfryeren. Du kan også med fordel bruge frosne grøntsager, pommes frites, fiskefiletter, nuggets og alt muligt andet. Airfryeren klarer nemlig alt fra frosne til friske råvarer, gør dem sprøde og saftige i midten.

Du vil blive overrasket over, hvor gode og effektiv maskinen er, når du har prøvet den bare en enkelt gang. Så kom i sving.

 


Angivelse af kilder og tests:

 • Læs her om airfryeren på engelsk.
 • Find her top 5 airfryers i Danmark.

[ratemypost]

Scroll to Top