Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Hjemmelavet sushi opskrift – Kom i gang som begynder

Hjemmelavet sushi opskrift – Kom i gang som begynder

hjemmelavet sushi opskrift

Hjemmelavet sushi opskrift er mulig at finde i tonsvis af forskellige variationer og med forskellige fremgangsmåder. Der er rigtig mange måder at lave sin asiatiske favorit på i alt fra, hvordan du koger din ris, udvælger fyld og pynter den.

Én ting er dog ens, og det er selve teknikken – også i dine sushi ris. På en sådan måde vil en opskrift på disse ruller altid være simpel at gå til, hvis du først har prøvet det før. Hvis blot du har en bambus sushimåtte og sushi ris, så kommer du langt.

Men lad os tage et kig på, hvordan du kommer igang og får rullet din hjemmelavet sushi.

hjemmelavet sushi opskrift

Hjemmelavet sushi opskrift

Peter Rasmussen
Hjemmelavet sushi opskrift for nybegyndere – så alle kan være med. Kog de rette sushi ris.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Fisk
Køkken Asiatisk
Antal 4
Kalorier 286 kcal

Equipment

  • 1 riskoger
  • 1 sushimåtte (i bambus)

Ingredienser
  

  • 500 g sushi ris så du har lidt ekstra at bruge af
  • 600 ml vand
  • Noritang
  • 1 stk avokado
  • 1 stk agurk
  • 150 g laks
  • 200 g flødeost
  • 150 g tun
  • 0,5 dl riseddike

Sådan gør du
 

  • Først koger du dine sushi ris i en riskoger. Ca. 10 min i koger og 10 min. hvile.
  • Når dine ris har hvilet, hæld over riseddike.
  • Klargør nu dit fyld: Agurk, avokado, laks, tun (eller det du ønsker at fylde din sushi med).
  • Skær agurk i tynde lange skiver.
  • Halvér din avokado og snit fine lange skiver.
  • Fin snit dernæst din laks og tun i fine tyne skiver.
  • Nu kan du lægge din sushimåtte klar til brug.
  • Find et stykke noritang og placér på måtten, fyld tyndt lag med ris (ca. 1 cm.).
  • Smør evt. et tyndt lag flødeost (det kan bidrage med bedre sammenhæng, udover sin smag).
  • Placér nu laks/tun, avokado, agurk eller hvilket fyld du ønsker.
  • Rul nu din sushi ved at tage sushimåtten og rul forsigtigt men stramt om fyldet.
  • Fjern sushimåtten og skær nu rullen i skiver af 1 cm. så du ca. ender med 8-10 stk. pr. rulle.
  • Velbekomme, ét stk. hjemmelavet sushi opskrift!

Video

Noter

Du kan frit lade dig inspirere med indholdet, der er frit valg på alle hylder med hjemmelavet sushi.
Følg vejledning på kogning af ris fra din riskoger. Det kan være svært at ramme den rette konsistens.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 286kcal
Keyword Fisk, futomaki, Hjemmelavet, opskrift, sushi
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvad kan man ellers tilføje i din rulle?

Som tidligere påpeget, er en hjemmelavet sushi opskrift op til fortolkning, og du kan tilføje de ting du elsker i din mad. Du kan blandt andet også lave den med kylling, hvis du ikke er til fisk. Men ellers ser man ofte alle former for fisk og skaldyr i rullerne.

Hvis du laver den med kylling skal du være opmærksom på rigeligt med creme i din rulle, da den kan blive lidt mere tør, end hvis det var med fisk. Du kan blandt andet overveje at tilføje chilimayo, flødeost eller ting i denne retning. Husk desuden at du skal stege din kylling inden.

Du kan med fordel også tilføje mere “fugtig” grønt, som eksempelvis mango eller agurk. Men lad os komme til flere gode ideer, som du kan pryde din hjemmelavet sushi opskrift med. Men det bliver hovedsageligt fisk og skaldyr.

Af fersk fisk og skaldyr kan du blandt andet benytte tun, laks, krabbe og reje. Hvis du ønsker at tilberede din fisk lidt ekstra, kan du med fordel og flambere din laks, eller lave din reje som tempura – altså dybstege den i panko.

Hjemmelavet sushi – opskrift til pynt

Et andet element du skal overveje er selve pynten, som kan hjælpe dig godt på vej. Du kan dekorere med alverdens ting. Det kan både hjælpe på udseendet, men bestemt også smag og aroma. Det kan være alt fra at give det mere cremethed med chilimayo eller gomadressing.

Men dit pynt kan også give crisp i form af panko chips eller sprødt skind. Derfor overvej i din hjemmelavet sushi opskrift, hvilken topping du vælger.

Angivelse af kilder:

Scroll to Top