Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Hjemmelavet pizza opskrift – Nem, hurtig dej og fyld

Hjemmelavet pizza opskrift – Nem, hurtig dej og fyld

hjemmelavet pizza

En god basic hjemmelavet pizza opskrift er vigtig at have ved hånden i sit køkken. Vi har derfor her en grundopskrift på en dej til bunden såvel som dine “must haves” i fyld, så du kan sammensætte den helt rette bund – og tilføje dit favorit fyld.

Med denne italienske favorit har du et hav af muligheder, da du kan sammensætte præcis den runde italienske sag, som du ønsker og elsker. Vi kommer med basale ingredienser, og så er det bare med at komme i gang med at eksperimentere.

Kom godt fra start med den rette dej til en sprød bund.

Hjemmelavet pizza

Peter Rasmussen
Nem og hurtig pizza til hele familien.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 min
Tilb. tid 35 min
Samlet tid 1 t
Ret Hovedret, komfort food, pizza
Køkken Italiensk
Antal 4
Kalorier 250 kcal

Ingredienser
  

Pizza dej opskrift

  • 25 g gær
  • 400 g vand
  • 500 g mel bland gerne med durum eller tipo00
  • 2 tsk salt
  • 0,5 dl olivenolie

Pizza fyld

  • 1 stk pizzasauce eller tomatsauce
  • 2 stk frisk mozzarella
  • 1 pose revet ost
  • oregano
  • yndlingsfyld : skinke, kartoffel, pepperoni, løg osv.

Sådan gør du
 

Pizzadej opskrift

  • Først tag en stor skål og smuldre gær.
  • Dernæst tilføj vand lunkent, olie og salt. Rør godt.
  • Tilsæt dernæst mel lidt ad gangen og rør godt.
  • Tag din pizzadej ud på bordet og ælt godt.
  • Tilføj imens olie i skål, så dejen ligger i olie, mens den hæver.
  • Lad nu dejen hæve lunt i 30 min. til 1 time.

Fyld og tilberedning

  • Mens din hjemmelavet pizza hæver, kan du klargøre fyld.
  • Rør pizzasauce eller tomatsauce ud i en skål, og tilføj oregano og evt. basillikum.
  • Klargør dit fyld, hvis kartofler, snit disse tyndt og lad affugte.
  • Skær din friske mozzarella i skiver, eller riv stykker klar, som du ligger øverst på din hjemmelavet pizza opskrift.
  • Snit evt. løg, tomater osv.
  • Når dejen har hævet rul ud i 4 stk. runde pizza.
  • Fordel pizzasauce, læg revet mozzarella i bunden dernæst dit yndlings pizza fyld og top af med frisk mozzarella.
  • Bag i en forvarmet ovn på 200 grader i 8-10 min. Hold øje, når bunden ser brun ud.
  • Tag ud og servér – velbekomme!

Video

Noter

Du kan fylde din pizza med præcis det du elsker. Alt kan komme på en pizza. Lav din egen yndlings hjemmelavet pizza opskrift.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 250kcal
Keyword fyld, Hjemmelavet, opskrift, pizza
Tried this recipe?Let us know how it was!

Inspiration til dit pizza fyld

Når du laver din yndlings pizza er dit fyld muligvis det vigtigste – hvis blot din bund selvfølgelig sidder liiige i skabet. Denne opskrift har forsynet dig med en god basal og sprød opskrift på en dej til din bund, som er god til hele familien, og så er det bare i gang med fyldet.

Udover at du selvfølgelig altid skal have mozzarella, så er der frit spil på alle hylderne. Som i den ovenstående opskrift har vi blot tilbudt nogle ideer, men der findes jo en del forskellige muligheder. Men lad os først og fremmest introducere dig til en “hvid” version, som indebærer brugen af mascarpone.

En hjemmelavet pizza opskrift til en hvid version og fyld tager udgangspunkt i samme dej og bund, men hvor du fordeler mascarpone i stedet for pizzasauce ud på bunden. Dernæst er det lækkert at tilføje tynde skiver af kartofler, svampe og rosmarin.

En måde du både kan pifte denne version op, såvel som dem med tomat bund er med en lille hjemmelavet hvidløgsolie, som du kan stryge over inden du bager den. Det er desuden ofte lækkert med sprød salat på toppen i form af rucola eller frisk basilikum. Det giver et frisk pust.

Lav en hjemmelavet pizza over natten

Hvis du er ude i god tid, har du også en del flere muligheder for at lave en lækker pizza dej og fyld. Der findes en hel masse muligheder, men vi kommer her med et par tips, som du kan overveje, alt efter hvor god tid du er i.

Først og fremmest kan du lave den lækreste dej på en god solid surdejsbund, som kan give en god skorpe og sprødhed. Dette tager dog lidt længere end over natten, og er mere tidskrævende, og har du ikke denne tid, er der også andre muligheder.

Du kan, hvis du har god tid, tilføje markant mindre gær i din hjemmelavet pizza opskrift i din dej. Hvis du blot tilføjer 5-10 g. kan du lade din dej hæve over natten – men HUSK dog her at denne dermed skal hæve køligt. Sæt den derfor i køleskab eller et koldt sted i en kælder eller udendørs (alt efter temperatur).

Du kan i samme omgang huske og lave en hjemmelavet pizza sauce, som kan trække smag henover natten, nu hvor du er i god tid. Blend flåede tomater, oregano, basilikum, hvidløg, salt og peber og lad stå og trække natten over. Det giver en mere intens og aromatisk smag til dit fyld, og din sauce.

Angivelse af kilder:

  • Se Jamie Oliver og hans bud på en basal opskrift
  • BBC Food kommer med lækre forslag på en god hjemmelavet pizza
Scroll to Top