Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Hjemmelavet bøfsandwich opskrift – Den bedste med sovs og alt

Hjemmelavet bøfsandwich opskrift – Den bedste med sovs og alt

boefsandwich-hjemmelavet

En hjemmelavet bøfsandwich er der nok ikke mange, der ville takke nej til. Det er en sand klassiker, som serveres alle steder i det ganske danske land, og er nok bedst kendt for at være en hurtig ret, man kan få fat i hos den lokale pølsevogn eller grill. Find her opskriften på Danmarks bedste bøfsandwich med sovs.

Selvom den laves forskelligt i de forskellige dele af landet, så har den alligevel det tilfælles, at den har en god saftig bøf mellem to bløde boller, som gerne suger væskerne fra bøf og sovser, så du får det hele med i én stor bid.

hjemmelavet-boefsandwich-med-sovs

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

Peter Rasmussen
Med denne lækre opskrift på hjemmelavet bøfsandwich, vil det ikke kun være mundvandet, der er svært at styre. Den er nemlig så god, at man er nødt til at have mere end én.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 45 min
Ret Frokost, Kød, Sandwich
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 590 kcal

Equipment

  • 1 Pande
  • 1 kasserolle

Ingredienser
  

  • 4 stk boller gerne brioche

Bøffen

  • 500 gram Hakket oksekød
  • salt & peber
  • lidt smør eller olie til stegning

Sovsen

  • 50 gram smør
  • 5 spsk hvedemel
  • 3 dl god oksefond
  • 3 dl mælk erstat evt. 1 dl med fløde
  • 1 spsk engelsk sovs
  • 1 skvæt madkulør
  • salt & peber

Tilbehør (efter smag)

  • ketchup
  • remoulade
  • sennep
  • rå løg i tern
  • ristede løg
  • syltede agurker
  • syltede rødbeder

Sådan gør du
 

Bollerne

  • Rist bollerne, enten i ovnen i et par minutter, eller på en brødrister, så de bliver varme.

Bøfferne

  • Del kødet i klumper af 125 gram.
  • Form klumperne til bøffer.
  • Steg bøfferne i smør/olie med lidt salt og peber på ved middelhøj varme i 5 minutter på hver side. Sæt til side.

Sovsen

  • Smelt først smørret i en kasserolle.
  • Når smørret er smeltet tilsættes mel, og herefter piskes der, til der er dannet en samlet melbolle af smør og mel.
  • Tilsæt nu skiftevis fond og mælk, mens der varmes ved jævn varme.
  • Når al væske og melbollen er blandet og formet til en sovs, skal den simre i 4-5 minutter, inden engelsk sovs tilsættes for smag.
  • Smag afslutningsvist til med salt og peber, og tilsæt desuden et skvæt madkulør for farve.

Saml din hjemmelavet bøfsandwich

  • Du kan tilføje, hvad end du måtte synes er godt i en hjemmelavet bøfsandwich. Et forslag er ketchup på bollen, inden bøffes ligges på. Herefter hældes godt med sovs på, inden ristede løg og syltede agurker tilføjes, før låget kommer på.

Video

Noter

Sammensæt din hjemmelavet bøfsandwich, som du ønsker det. Dette gælder både, hvad end det er med bløde løg, med eller ud sovs, om du er til rå eller ristede løg og så videre, og så videre.

Nutrition

Calories: 590kcal
Keyword Aftensmad, bøfsandwich
Tried this recipe?Let us know how it was!

Er Danmarks bedste bøfsandwich med sovs?

Alt afhængigt af, hvor man kommer fra i landet, så er der naturligvis forskel på, hvordan man allerbedst kunne tænke sig at nyde en hjemmelavet bøfsandwich.

Oprindeligt er den serveret med ketchup, ristede løg, rå løg og bløde løg. Hertil serveres den også ofte med syltede agurker og remoulade. Senere er der tilføjet sovs, særligt i de jydske egne, som også gerne tilføjer rødbeder og eller asier, og i den mere østlige del af landet, tilføjes der nu også gerne syltede rødløg.

Hvad du mener ,er den rette både at sammensætte Danmarks bedste bøfsandwich med sovs på, er naturligvis helt op til dig. Vi giver her blot nogle ideer til, hvad man kan gøre, hvis man ønsker at lave den derhjemme som en hjemmelavet frokost eller aftensmad.

Angivelse af kilder:

Scroll to Top