Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Hjemmelavet bøfsandwich opskrift – Den bedste med sovs og alt

Hjemmelavet bøfsandwich opskrift – Den bedste med sovs og alt

boefsandwich-hjemmelavet

En hjemmelavet bøfsandwich opskrift er der nok ikke mange, der ville takke nej til. Det er en sand klassiker, som serveres alle steder i det ganske danske land, og er nok bedst kendt for at være en hurtig ret, man kan få fat i hos den lokale pølsevogn eller grill. Find her opskriften på Danmarks bedste bøfsandwich med sovs.

Selvom den laves forskelligt i de forskellige dele af landet, så har den alligevel det tilfælles, at den har en god saftig bøf mellem to bløde boller, som gerne suger væskerne fra bøf og sovser, så du får det hele med i én stor bid. En opskrift på alt dette, finder du herunder – med eller uden sovs.

hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

Helle
Med denne lækre opskrift på hjemmelavet bøfsandwich, vil det ikke kun være mundvandet, der er svært at styre. Den er nemlig så god, at man er nødt til at have mere end én.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Frokost, Kød, Sandwich
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 590 kcal

Equipment

  • 1 Pande
  • 1 kasserolle

Ingredienser
  

  • 4 stk boller gerne brioche

Bøffen

  • 500 gram Hakket oksekød
  • salt & peber
  • lidt smør eller olie til stegning

Sovsen

  • 50 gram smør
  • 5 spsk hvedemel
  • 3 dl god oksefond
  • 3 dl mælk erstat evt. 1 dl med fløde
  • 1 spsk engelsk sovs
  • 1 skvæt madkulør
  • salt & peber

Tilbehør (efter smag)

  • ketchup
  • remoulade
  • sennep
  • rå løg i tern
  • ristede løg
  • syltede agurker
  • syltede rødbeder

Sådan gør du
 

Bollerne

  • Rist bollerne, enten i ovnen i et par minutter, eller på en brødrister, så de bliver varme.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Bøfferne

  • Del kødet i klumper af 125 gram.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Form klumperne til bøffer.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Steg bøfferne i smør/olie med lidt salt og peber på ved middelhøj varme i 5 minutter på hver side. Sæt til side.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Sovsen

  • Smelt først smørret i en kasserolle.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Når smørret er smeltet tilsættes mel, og herefter piskes der, til der er dannet en samlet melbolle af smør og mel.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Tilsæt nu skiftevis fond og mælk, mens der varmes ved jævn varme.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Når al væske og melbollen er blandet og formet til en sovs, skal den simre i 4-5 minutter, inden engelsk sovs tilsættes for smag.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Smag afslutningsvist til med salt og peber, og tilsæt desuden et skvæt madkulør for farve.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Saml din hjemmelavet bøfsandwich

  • Du kan tilføje, hvad end du måtte synes er godt i en hjemmelavet bøfsandwich. Et forslag er ketchup på bollen, inden bøffes ligges på. Herefter hældes godt med sovs på, inden ristede løg og syltede agurker tilføjes, før låget kommer på.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Video

Noter

Sammensæt din hjemmelavet bøfsandwich, som du ønsker det. Dette gælder både, hvad end det er med bløde løg, med eller ud sovs, om du er til rå eller ristede løg og så videre, og så videre.

Nutrition

Calories: 590kcal
Keyword Aftensmad, bøfsandwich
Tried this recipe?Let us know how it was!

Er Danmarks bedste hjemmelavet bøfsandwich med sovs?

Alt afhængigt af, hvor man kommer fra i landet, så er der naturligvis forskel på, hvordan man allerbedst kunne tænke sig at nyde en hjemmelavet bøfsandwich. Vi har i denne opskrift lavet den med sovs, så du kan lave den, med eller uden sovs, som det lyster.

Oprindeligt er den serveret med ketchup, ristede løg, rå løg og bløde løg. Hertil serveres den også ofte med syltede agurker og remoulade. Senere er der tilføjet sovs, særligt i de jydske egne, som også gerne tilføjer rødbeder og eller asier, og i den mere østlige del af landet, tilføjes der nu også gerne syltede rødløg. Brug derfor gerne bare vores opskrift som rettepind, og bestemt selv fyld og tilbehør.

Hvad du mener, er den rette både at sammensætte Danmarks bedste bøfsandwich med sovs på, er naturligvis helt op til dig. Vi giver her blot nogle ideer til, hvad man kan gøre, hvis man ønsker at lave den derhjemme som en hjemmelavet frokost eller aftensmad.

Find inspiration til flere burgere

Du kan også med fordel læse vores pulled pork opskrift, hvis du gerne vil lave mere burger eller sandwich. Find også en opskrift på pastrami, så du kan lave lækkert, mørt kød til din næste steak sanwich.

Angivelse af kilder: