Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Hel torsk i ovn – Opskrift: saftig bagt fisk med citron

Hel torsk i ovn – Opskrift: saftig bagt fisk med citron

hel torsk i ovn

En hel torsk i ovn er et hit af en ret hele året rundt. Få styr på at lave en bagt fisk ordentligt med masser af smag og god konsistens. Du kan blandt andet lavet den bagt med citron og krydderurter. Se med på en lækker opskrift herunder.

Vi har i denne opskrift taget udgangspunkt i en hel torsk, men du kan også nemt og lækkert tilberede en filet præcis ligeså lækkert, og med god smag. Det giver dog ekstra aroma med skindet på, og ben i selve fisken. Så det kan kraftigt anbefales, hvis du har mod på det.

Lad os komme i gang med opskrift på din fisk.

bagt hel torsk i ovn

Hel torsk i ovn – opskrift

Peter Rasmussen
Bagt hel torsk i ovn på den rå og klassiske måde. Se den simple opskrift.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 50 min
Ret Fisk, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4
Kalorier 123 kcal

Ingredienser
  

  • 1 stk fileteret torsk
  • 2 stk citron
  • 50 g smør
  • salt og peber
  • evt. friske urter

Sådan gør du
 

  • Læg en hel torsk på et stort skærebræt og gnid salt og peber ind i skindet og i åbningen af fisken.
  • Snit nu citron skiver til inden din torsk i ovn startes.
  • Placer disse citroner i en bradepande sammen med din torsk, både ved siden af og inden i.
  • Læg evt. (valgfrit) lidt friske urter ind i fisken, som er smagsgivere til kødet.
  • Smør nu en smule smør ud over din fisk.
  • Giv din fisk 25-30 min. ved 180 grader i ovn. Det afhænger af størrelsen på fisken.

Video

Noter

Se herover en youtube på samme tilberedning, blot med en ørred. Det er dog samme fremgangsmåde. Få desuden inspiration til tilbehør her på siden.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 123kcal
Keyword bagt torsk, hel torsk, i ovn
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvilket tilbehør er lækkert til?

Når du så endelig har besluttet dig for at lave en hel torsk i ovn – bagt med citron, så kræver det også noget lækkert tilbehør, som du med fordel kan udvælge nøje efter den smag og stil du ønsker. Det er både en mulighed at gå efter en klassisk dansk menu, men du kan med denne hele fisk også tage menuen mod sydlige himmelstrøg og varme smage.

Den danske menu kan indeholde små smørstegte kartofler med persille, og en hvid persille sauce, eller hollandaise. Steg evt. dine små kartofler på panden efter at de har været under opkog og er “al dente”. Vend dem i smørret og drys med persille.

Du kan modsat også tage din fisk i mere sydlige smage. Du kan med fordel akkompagnere en bagt hel torsk i ovn med citron, og på siden med ratatouille eller anden varm tomatsauce med en masse gode krydderier.

Pift en hel torsk i ovn op

Du kan hurtigt og nemt gøre din torsk ekstra lækker med mere smag og glat konsistens. Du kan blandt andet tilføje et ovnfast fad med vand og laurbærblade i bunden af din ovn, som giver lidt ekstra fugt i ovnen, så den bliver sprød. Du kan derefter med fordel tage fadet ud af ovnen og give den “grill” funktion til sidst i tilberedningen.

Du kan også give den endnu flere smagsnuancer ved at lægge den i staniol og tilføje flere smagsforstærkere. Det kan være alt fra krydderurter som timian, rosmarin, mynte, dild eller en anden favorit urt. Fordel evt. også lidt honning ned over den og giv den god varme i ovnen. Det giver dig en lækker sød smag, hvis det er noget du synes om.

Angivelse af kilder:

Scroll to Top