Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Hel kylling i airfryer – god opskrift med rotisserie

Hel kylling i airfryer – god opskrift med rotisserie

hel kylling i airfryer opskrift

Hvem elsker ikke en hel kylling i airfryer, som fik du den på den lokale grill med sprød skind? Du kan nemt og ligetil lave dette lækre fjerkræ derhjemme, hvis du er indehaver af en sådan friture gryde eller miniovn. Nogle af disse har også en rotisserie, som er god at bruge til en grill kylling.

Nedenstående opskrift er en mere basal opskrift, hvor du selv kan tilføje flere ting, hvis du har dine egne små tips og tricks til denne type mad. Det kan blandt andet være at fylde dit fjerkræ med fyld, som afgiver smag til kødet, eller lade den grille i din maskine med at smagsgivere.

hel kylling i airfryer

Sprød hel kylling i airfryer – med rotisserie

Peter Rasmussen
Prøv kræfter med at tilberede en hel kylling i airfryer – det er hurtigt og nemt.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Kyllling
Køkken Dansk
Antal 4
Kalorier 183 kcal

Equipment

  • 1 Airfryer

Ingredienser
  

  • 1 hel Kylling
  • 2 spsk Olivenolie
  • 2 tsk Paprika
  • 2 tsk Cayenne
  • 1 tsk Hvidløgspulver
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Klargør din hele kylling ved at trimme den for overflødigt fedt, små fjer eller hale.
  • Smør din kylling grundigt ind i olie.
  • Drys med alle krydderier, og masser dem en smule ind i skindet.
  • Tænd nu din airfryer på 200 grader.
  • Placér nu hel kylling i airfryer i en rist i maskinen eller hvis du har en rotisserie, sæt fast herpå.
  • Giv den ca. 40 min. Men hold øje med farve på skindet.

Video

Noter

Hvis du ikke har mulighed for at tilberede med rotisserie, kan du med fordel og blot vende den med skind siden ned første 20 min, og dernæst vende den undervejs – for at få jævn varme og tilberedning.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 183kcal
Keyword airfryer, hel kylling, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvordan får jeg den saftig?

Det eneste vi alle ønsker os i sammenhæng med denne type råvarer, er det saftige kød og det sprøde skind. Det sprøde skind får du den rette indsmøring af smør eller olie og krydderierne inden tilberedningen. Det saftige kød derimod kan være lidt mere udfordrende.

Men intet er umuligt, og du kan forholdsvis nemt blive ekspert til det. Du skal undervejs i din tilberedning af hel kylling i airfryer være opmærksom på varmen og konsistens. Mærk eventuel efter undervejs ved at prikke til den for at mærke på hårdheden (ligesom ved en bøf eller stykke rødt kød).

Du kan med fordel, hvis muligt, bruge rotisserie, da det giver jævn varme ud på hele dit fjerkræ, og derfor behøver den en smule mindre tid i tilberedningen, og kødet kan blive perfekt saftigt. Det giver også sprødt skind på alle overflader, og ikke en våd bund eller ryg.

Tilbehør til hel kylling i airfryer

Du spiser jo selvfølgelig ikke en hel kylling i airfryer uden tilbehør, og derfor har vi også lidt god inspiration med i ærmet til dig, så du kan få skabt den helt perfekte ret og servering til gæster, familie, venner, kollegaer eller hvad det måtte være.

Første inspiration er faktisk den helt traditionelle “Grill kyllings” koncept. Hvor du laver en basal grøn salat, hjemmelavet remoulade og pommes frites (som vi her også har linket til opskrifter for). Det er en klart undervurderet servering, som vi kender den fra en grillbar.

Læs om flere opskrifter til tilbehør

Angivelse af kilder og tests:

Scroll to Top