Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Giver proteinpulver bivirkninger? Alt du behøver at vide

Giver proteinpulver bivirkninger? Alt du behøver at vide

giver proteinpulver bivirkninger

Giver proteinpulver bivirkninger? Nej, proteinpulver er ikke forbundet med bivirkninger. Der kan være undtagelser, hvis man eksempelvis er mælkeallergiker eller laktoseintolerent, men hvis det er tilfældet, findes der heldigvis produkter på markedet, som tager højde for dette. Vær opmærksom på forurenet proteinpulver, der kan indeholde stoffer, som kan give bivirkninger. Bliv klogere på dette og læs med. 

Bodylab er en dansk producent, der med sikkerhed ikke tilbyder proteinpulver, som indeholder ulovlige stoffer eller som er forurenet. Du kan derfor trygt og sikkert anvende deres produkter, da de, udover at være nogle af de bedste i test på markedet, også er produceret i Danmark under kontrollerede forhold.

De har ingen produktion af forbudte dopingstoffer, så der kan helt simpelt ikke forekomme forurening af deres proteinpulver. Derudover er BodyLab under løbende kontrol af de danske fødevaremyndigheder som en ekstra sikkerhed. Du kan læse vores test af de bedste whey proteinpulver 2023 for mere viden om forskellige produkter.


Indtag proteinpulver med måde

Som sagt er der stort set ingen evidens for at der forekommer bivirkninger ved indtagelsen af proteinpulver, men det skal dog fremhæves at det forudsætter, at du ikke overdriver dit forbrug af kosttilskuddet. Alt kan stort set være skadeligt, hvis man overdriver til ekstremerne, så hold dig til de anbefalede mængder og så bør der ikke være grund til bekymring.

Da proteinpulver egentlig blot er koncentreret mælkeprotein, kan eventuelle bivirkninger sidestilles med de hyppigste bivirkninger ved mælk. Nogen personer kan få dårlig mave og luft i maven af proteinpulver, men det sker typisk, hvis der indtages for meget. 

Som sagt skal man holde sig indenfor den anbefalede dosis, og så burde der ikke være nogen problemer. Uren hud er også noget, man kan opleve, men det vil typisk forsvinde igen ligeså snart man stopper med at indtage proteinpulveret.

Hvis du oplever bivirkninger ved at indtage proteinpulver, er det altid at anbefale at søge egen læge, hvis du er bekymret. Du kan også læse mere om protein på Sundhed.dk, hvor du kan blive klogere på alt omkring proteiner.


Allergivenligt proteinpulver

Det giver måske sig selv, at der kan forekomme bivirkninger ved indtagelsen af proteinpulver, hvis du døjer med allergier for nogle af ingredienserne i pulveret. Du bør derfor være opmærksom på indholdet, og vælge den variant, der egner sig bedst til dig.

Hvis du ekemspelvis døjer med laktoseintolerance eller mælkeallergi, findes der alternative varianter, som du med fordel kan bruge. Bodylab laver for eksempel nogle varianter, der er veganske og dermed ikke er baseret på komælk. Der findes også risprotein, æggeproteinpulver og sojaprotein, som er gode alternativer til den sædvanlige valleproteinpulver.

Deres whey 100 variant indeholder derudover kun meget få gram laktose per 100 gram, så de fleste laktoseintolerante faktisk godt kan tåle dette produkt. Det samme gælder Bodylabs Whey 100 ISO Pure, der også stort set er renset for laktose. 

Hvis man slet ikke kan tåle nogen former for laktose, kan man med fordel bruge en vegansk variant, der er lavet på soja eksempelvis.


Om forfatteren

Scroll to Top