Fuldautomatisk kaffemaskine - en guide til de aller bedste

En fuldautomatisk kaffemaskine med kværn leverer kaffe af højeste kvalitet både i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Af

fuldautomatisk kaffemaskine 2022

Hvis du gerne vil forkæle dig selv, dine gæster eller dine kollegaer med god kaffe i utallige variationer uden besvær, er sådan en maskine det bedste tilbud til dig.

Vores anbefalinger

fuldautomatisk kaffemaskine 2022

Siemens EQ.9 Plus

Kvalitet og luksus

bedste fuldautomatisk kaffemaskine i test 2022

DeLonghi Magnifica S

Billig - uden at gå på kompromis med kvalitet

2276,- hos Coop

Se dagens deal

fuldautomatisk kaffemaskine

BOSCH TIS30129RW

Kvalitetskaffe til en fin pris

4999,- hos Hos Lange

Se dagens deal

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

I denne artikel

Bedste fuldautomatisk kaffemaskine i 2022

– Bedst til prisen: DeLonghi Magnifica S ECAM21.117.B
– Premium valg:  Siemens EQ.9 Plus
– Vores favorit: BOSCH TIS30129RW

Siemens EQ.9 Plus

fuldautomatisk kaffemaskine 2022

Mini produktbeskrivelse

Denne model af en Siemens fuldautomatisk kaffemaskine er det bedste tilbud til dig, der ikke går ned på kvalitet og luksus – eller fantastisk kaffe i ægte baristastil.

Det kan vi lide

  • Luksus kaffe
  • 2 bønneholdere
  • Doublecup

Produkt detaljer:

Mærke: Siemens

Vejl. pris: 15599 kr.

Højde: 40 cm 

Dybde: 47 cm

Vægt: 12.7 kg

Effekt: 1500 watt

Med kaffekværn: ja

Med kakao: ja

DeLonghi Magnifica S ECAM21.117.B

bedste fuldautomatisk kaffemaskine i test 2022

Mini produktbeskrivelse 

Denne model af en DeLonghi fuldautomatisk kaffemaskine er det bedste tilbud til dig, der sætter pris på en billig mulighed, men uden at gå på kompromis med kvalitet og funktion.

Det kan vi lide

  • Billig
  • Manuel mælkeskummer
  • Doublecup

Produkt detaljer:

Mærke: DeLonghi

Vejl. pris: 2276 kr.

Højde: 35.1 cm 

Dybde: 43 cm

Vægt: ?

Effekt: 1450 watt

Med kaffekværn: ja

Med kakao: ja 

BOSCH TIS30129RW

fuldautomatisk kaffemaskine

Mini produktbeskrivelse

Denne model af en BOSCH fuldautomatisk kaffemaskine er det bedste tilbud til dig, der gerne vil drikke og/eller servere kaffe i kvalitet indenfor et mellemprisleje.

Det kan vi lide

  • Sensoflow
  • Hurtig
  • Lavt lydniveau

Produkt detaljer

Mærke: Siemens

Vejl. pris: 5599 kr.

Højde: 37.8 cm 

Dybde: 42 cm

Vægt: 7.0 kg

Effekt: 1300 watt

Med kaffekværn: Ja

Med kakao: Ja

Hvorfor investere i en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn

En af de store argumenter for, hvorfor det kan være en god idé at købe sådan en slags maskine til din kaffe fremfor for eksempel en kapselmaskine er, at du kan reducere prisen pr. kop og endda mindske dit forbrug af plastikaffald ved ikke at bruge en kapsel pr. kop. Det er derfor bedre for miljøet med en automatisk fremfor en med kapsler.

Derudover kan vi heller ikke komme udenom, at det er super nemt at have mulighed for at få lige den kaffe du ønsker uden at skulle ud på gaden og finde en kaffebar eller lave noget selv udover at vælge en variant og trykke på et par knapper. I nogle tilfælde skal du dog selv skumme mælken, men det kan endda være sjovt at øve sig i og eksperimentere med lidt forskellige mønstre på kaffen. 

Hvordan fungerer en fuldautomatisk kaffemaskine? 

Når den er fuldautomatisk betyder det, at du helt slipper for manuelt arbejde, når du skal have en kop kaffe. Mange af modellerne har også et helt mækesystem, som gør at du kan få et utal af forskellige variationer af kaffe med mælk.

Du kan selvfølgelig også vælge at drikke en kop kaffe helt uden mælk, men hvis du gerne vil have mælk i kan du vælge mellem mange forskellige variationer. Det kan for eksempel være en cappuccino, hvor der er halv mælk og halv kaffe i med en masse mælkeskum på toppen. Typisk kan man også lige drysse lidt med kakao på toppen, for at gøre den ægte barista agtig. 

Derudover kan du vælge en klassisk cafe latte, hvor det meste af kaffen er bestående af mælk, men med lidt mindre skum end i en cappuccino. Det er dog ikke alle maskiner, hvor man kan vælge forskelligt mælkeskum, men på nogen kan man helt selv justere det og vælge tykkelsen.

En fuldautomatisk kaffemaskine med kværn har typisk et display på sig, hvor man kan vælge sin ønskede kaffedrik, hvor der vil være en masse forskellige muligheder, indstillinger og variationer blandt andet i forhold til mælk og mængde. Herunder også malingsgraden af kaffebønnerne. Det har en effekt på de forskellige nuancer i smagen i din færdige kop kaffe. 

Fordele ved en fuldautomatisk kaffemaskine

En af de luksuriøse fordele der gør det lige det nemmere og mere tidsbesparende at lave kaffe, er når rengøringen er nem. De fleste fuldautomatiske maskiner har en indbygget rengøringsfunktion, som kan oplyse dig om, når det er tid til at gøre maskinen rent, fylde nye varer på osv. Der findes typisk et rengøringsprogram og et afkalkningsprogram, som maskinen selv kan klare, når du sætter den i gang. 

Ulemper ved en fuldautomatisk kaffemaskine

Man skal lede længe efter ulemper ved at have en kaffemaskine, hvor der er tilbud om et utal af forskellige slags kaffer, der kan tilfredsstille enhver gæst eller smagsløg. Men hvis man skal grave en ulempe frem, må det være prisen.

Der er selvfølgelig forskellige prisklasser for maskinerne, som afhænger af funktioner og muligheder. De mere avancerede modeller kan godt komme til at koste helt op mod 15000 kr., hvilket er en rimelig skarp pris. 

Disse avancerede maskiner kan med fordel investeres i til arbejdspladser, hvor kaffe kan være en essentiel del af dagligdagen og det sociale samvær med sine kollegaer og vigtige møder. 

Det der gør en fuldautomatisk kaffemaskine til den bedste

En god maskine skal opfylde nogle grundlæggende kriterier, for at den kan blive taget i betragtning som en af de bedste. 

Den skal kunne ramme den perfekte bryggetemperatur og dosere kaffepulveret korrekt. Derudover skal den i høj grad også kunne male kaffebønnerne ensartet i kaffekværnen for at kaffen bliver jævn.

Sidst men bestemt ikke mindst, faktisk det vigtigste af det hele, nemlig smagen og konsistensen. Man køber en kaffemaskine fordi man gerne vil nyde god kaffe og derfor skal smagen selvfølgelig være i orden og leve op til ens præferencer. 

Når maskinen automatisk skummer mælken er det også vigtigt at den kan finde ud af at gøre det ordentligt så kaffen får en god konsistens. På de maskiner hvor man selv skal skumme mælken, er man selvfølgelig selv herre over, hvordan konsistensen af mælkeskummet bliver, så det kan maskinen ikke rigtig bebrejdes for medmindre selve skummeren er dårlig. 

FAQ spørgsmål og svar:

Skal den være dyr for at være god?

En fuldautomatisk kaffemaskine med kværn behøver bestemt ikke at være dyr for at være god og funktionel. Det der differentierer de dyre fra de billige maskiner er typisk designet og mængden af forskellige avancerede funktioner.

Man kan i princippet bruge de samme kaffebønner uafhængigt af kaffemaskinen så det er i princippet samme kaffe, det er bare forskellige maskiner, der laver den og der kan udførelsen variere.

En maskine med en masse funktioner kan dog også rangere dårligere i en test, hvis den netop på grund af de mange forskellige funktioner kan være svær at betjene og finde ud af.

Noget der dog kan være en fordel ved en maskine der er dyrere er at de har en automatisk mælkeskummer, som klarer arbejdet for dig og garanterer perfekt skum hver eneste gang. På den anden side kan det også være meget sjovt at udfordre sig selv med at skumme sin egen mælk til kaffen. Det kan derfor være en tilvænnings- eller smagssag.

Angivelse af kilder og tests:

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 3

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.