Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Fuldautomatisk kaffemaskine – en guide til de aller bedste

Fuldautomatisk kaffemaskine – en guide til de aller bedste

fuldautomatisk kaffemaskine bedst i test

En fuldautomatisk kaffemaskine med kværn leverer kaffe af højeste kvalitet både i hjemmet eller på arbejdspladsen. Hvis du gerne vil forkæle dig selv, dine gæster eller dine kollegaer med god kaffe i utallige variationer uden besvær, er sådan en maskine det bedste tilbud til dig.

Vores anbefalinger af de bedste kaffemaskiner med termokande

Philips HD7769/00 kaffemaskine med termokande

Philips HD7769/00

Mange indstillingsmuligheder og funktioner for kaffebrygning
Integreret kaffebønnekværn
Kan brygge en hel kande kaffe på 10 minutter

Hvis du gerne vil forkæle dig selv, dine gæster eller dine kollegaer med god kaffe i utallige variationer uden besvær, er sådan en maskine det bedste tilbud til dig.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Bedste fuldautomatisk kaffemaskine i 2022

Bedst til prisen: DeLonghi Magnifica S ECAM21.117.B
Premium valg:  Siemens EQ.9 Plus
Vores favorit: BOSCH TIS30129RW

Siemens EQ.9 Plus fuldautomatisk kaffemaskine

Siemens EQ.9 Plus

Vejl. pris: 15599 kr.

Denne model af en Siemens fuldautomatisk kaffemaskine er det bedste tilbud til dig, der ikke går ned på kvalitet og luksus – eller fantastisk kaffe i ægte baristastil.

Det kan vi lide:
Luksus kaffe
2 bønneholdere
Doublecup

Produkt detaljer:

Mærke: Siemens

Højde: 40 cm 

Vægt: 12.7 kg

Dybde: 47 cm

Effekt: 1500 watt

Med kaffekværn: ja

Med kakao: ja

DeLonghi Magnifica S ECAM21.117.B

DeLonghi Magnifica S ECAM21.117.B

Vejl. pris: 2276 kr.

Denne model af en DeLonghi fuldautomatisk kaffemaskine er det bedste tilbud til dig, der sætter pris på en billig mulighed, men uden at gå på kompromis med kvalitet og funktion – en god automatisk model.

Det kan vi lide

 • Billig
 • Manuel mælkeskummer
 • Doublecup

Produkt detaljer:

Mærke: DeLonghi

Højde: 35.1 cm 

Dybde: 43 cm

Vægt: ?

Effekt: 1450 watt

Med kaffekværn: ja

Med kakao: ja 

Aiviq Appliances AEM101-S

Hvis du ønsker en god kop kaffe, men ikke nødvendigvis vil investere en masse penge i det, så er denne automatisk kaffemaskine et godt og sikkert valg. Det er nemlig en prisvenlig model, som ofte befinder sig på omkring de 6.000 kr.

Den har dog ikke den smarte kværn, som flere af de andre modeller og fuldautomatisk kaffe maskine har. Den er simpel, brugervenlig og har en stor touch-skærm, som er nem at navigere i og på.

Derudover er denne fuldautomatisk kaffemaskine udstyret med en automatisk mælkeskummer, som laver din mælk for dig til din kaffe, så du får den lækreste barista kaffe. Dertil har den den smarte koniske kværn, som gør at du kan indstille den konsistens du ønsker din kaffe skal være.

Detaljer: 

 • Produkt til god pris
 • Automatisk mælkeskummer
 • Konisk kværn – bestem selv konsistens

Produkt: https://www.kaffepro.dk/products/sense-appliances-sem07s

Phillips Series 220 EP

Med en fuldautomatisk kaffe maskine som denne fra Phillips, får du billigt og nemt en god maskine til dit hjem. Med et simpelt design kan denne maskine klæde de fleste boliger. Med dens mange gode brugeranmeldelser befinder denne kaffe maskine sig som en af de bedste i test, når det kommer til forbruger feedback. 

Du kan lave flere forskellige lækre kaffe på denne automatisk kaffemaskine med kværn. Den brygger alt fra cappuccino, latte og til almindelig sort kaffe. Den er udstyret med et automatisk rengøringsprogram, som hjælper dig med vedligeholdelsen.

Den har derfor også en integreret mælkeskummer, som steamer den blødeste og lækreste skum, som smelter selv det mindste kaffe-hjerte. Du kan på den måde servere de smukkeste kaffer til dine gæster, uden at røre en finger.

Detaljer:

 • Automatisk rengøringsprogram
 • Steamer blød skum til latte, cappuccino m.m
 • Energimærke A
 • Touch-skærm

Produkt: https://www.philips.dk/c-p/EP2231_40/series-2200-fuldautomatiske-espressomaskiner

Delonghi EC685.M

Hvis du er ude efter en rigtig testvinder, som hitter på test rundt omkring hos forbrugere og anmeldelere, så er Delonghi generelt et godt mærke, men denne Delonghi EC685 model er genial på mange punkter.

Ikke nok med at den har et yderst smukt design, som er klassisk og smukt, så er den også effektiv og brygger rigtig gode kopper kaffe. Den er dog ikke helt fuldautomatisk, da du selv steamer din mælk på siden. Det er en semiautomatisk kaffemaskine, som vælter forbruger bagover. 

Den er udstyret med en automatisk sluk-knap, som gør at den lukker ned, også selvom du har glemt at slukke den efter brug. Det gør at du kan spare på strømmen derhjemme. Den er produceret i rustfrit stål og med et pumpetryk på 15 bar. Den er dog ikke med kværn.

Detaljer:

 • Indbygget termoblok
 • Kompakt og elegant design
 • Semiautomatisk

Produkt: https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=44402&bannerid=79283&htmlurl=https://www.kitchenone.dk/produkt/delonghi-dedica-ec685-espressomaskine-metal/ 

BOSCH TIS30129RW kaffemaskine

BOSCH TIS30129RW

Vejl. pris: 5599 kr.

Denne model af en BOSCH fuldautomatisk kaffemaskine er det bedste tilbud til dig, der gerne vil drikke og/eller servere kaffe i kvalitet indenfor et mellemprisleje.

Det kan vi lide

 • Sensoflow
 • Hurtig
 • Lavt lydniveau

Produkt detaljer:

Mærke: Siemens

Vejl. pris: 5599 kr.

Højde: 37.8 cm 

Dybde: 42 cm

Vægt: 7.0 kg

Effekt: 1300 watt

Med kaffekværn: Ja

Med kakao: Ja

Hvorfor investere i en fuldautomatisk kaffemaskine med kværn

En af de store argumenter for, hvorfor det kan være en god idé at købe sådan en slags maskine til din kaffe fremfor for eksempel en kapselmaskine er, at du kan reducere prisen pr. kop og endda mindske dit forbrug af plastikaffald ved ikke at bruge en kapsel pr. kop. Det er derfor bedre for miljøet med en automatisk fremfor en med kapsler.

Derudover kan vi heller ikke komme udenom, at det er super nemt at have mulighed for at få lige den kaffe du ønsker uden at skulle ud på gaden og finde en kaffebar eller lave noget selv udover at vælge en variant og trykke på et par knapper. I nogle tilfælde skal du dog selv skumme mælken, men det kan endda være sjovt at øve sig i og eksperimentere med lidt forskellige mønstre på kaffen. 

Hvordan fungerer en fuldautomatisk kaffemaskine? 

Når den er fuldautomatisk betyder det, at du helt slipper for manuelt arbejde, når du skal have en kop kaffe. Mange af modellerne har også et helt mækesystem, som gør at du kan få et utal af forskellige variationer af kaffe med mælk.

Du kan selvfølgelig også vælge at drikke en kop kaffe helt uden mælk, men hvis du gerne vil have mælk i kan du vælge mellem mange forskellige variationer. Det kan for eksempel være en cappuccino, hvor der er halv mælk og halv kaffe i med en masse mælkeskum på toppen. Typisk kan man også lige drysse lidt med kakao på toppen, for at gøre den ægte barista agtig. 

Derudover kan du vælge en klassisk cafe latte, hvor det meste af kaffen er bestående af mælk, men med lidt mindre skum end i en cappuccino. Det er dog ikke alle maskiner, hvor man kan vælge forskelligt mælkeskum, men på nogen kan man helt selv justere det og vælge tykkelsen.

En fuldautomatisk eller automatisk kaffemaskine med kværn har typisk et display på sig, hvor man kan vælge sin ønskede kaffedrik, hvor der vil være en masse forskellige muligheder, indstillinger og variationer blandt andet i forhold til mælk og mængde. Herunder også malingsgraden af kaffebønnerne. Det har en effekt på de forskellige nuancer i smagen i din færdige kop kaffe. 

Fordele ved en fuldautomatisk kaffemaskine

En af de luksuriøse fordele der gør det lige det nemmere og mere tidsbesparende at lave kaffe, er når rengøringen er nem. De fleste fuldautomatiske maskiner har en indbygget rengøringsfunktion, som kan oplyse dig om, når det er tid til at gøre maskinen rent, fylde nye varer på osv. Der findes typisk et rengøringsprogram og et afkalkningsprogram, som maskinen selv kan klare, når du sætter den i gang. 

Ulemper ved en fuldautomatisk kaffemaskine

Man skal lede længe efter ulemper ved at have en kaffemaskine, hvor der er tilbud om et utal af forskellige slags kaffer, der kan tilfredsstille enhver gæst eller smagsløg. Men hvis man skal grave en ulempe frem, må det være prisen.

Der er selvfølgelig forskellige prisklasser for maskinerne, som afhænger af funktioner og muligheder. De mere avancerede modeller kan godt komme til at koste helt op mod 15000 kr., hvilket er en rimelig skarp pris. 

Disse avancerede maskiner kan med fordel investeres i til arbejdspladser, hvor kaffe kan være en essentiel del af dagligdagen og det sociale samvær med sine kollegaer og vigtige møder. 

Det der gør en fuldautomatisk kaffemaskine til den bedste

En god automatisk maskine skal opfylde nogle grundlæggende kriterier, for at den kan blive taget i betragtning som en af de bedste.

Den skal kunne ramme den perfekte bryggetemperatur og dosere kaffepulveret korrekt. Derudover skal den i høj grad også kunne male kaffebønnerne ensartet i kaffekværnen for at kaffen bliver jævn.

Sidst men bestemt ikke mindst, faktisk det vigtigste af det hele, nemlig smagen og konsistensen. Man køber en kaffemaskine fordi man gerne vil nyde god kaffe og derfor skal smagen selvfølgelig være i orden og leve op til ens præferencer. 

Når maskinen automatisk skummer mælken er det også vigtigt at den kan finde ud af at gøre det ordentligt så kaffen får en god konsistens. På de maskiner hvor man selv skal skumme mælken, er man selvfølgelig selv herre over, hvordan konsistensen af mælkeskummet bliver, så det kan maskinen ikke rigtig bebrejdes for medmindre selve skummeren er dårlig. 

Ej at forglemme vedligeholdelse af din kaffe maskine

Når du nu er blevet ejer af en fuldautomatisk kaffe maskine om det er med eller uden kværn, så skal du altid huske at vedligeholde den undervejs. Det kræver ikke meget at holde en maskine ren og pæn, så du kan have den mange år frem. Det kan med sikkerhed svare sig. Det gælder både for en automatisk, fuldautomatisk eller manuel maskine.

Du kan blandt andet tænke over, og have følgende for øje:

Afkalkning

Det er vigtigt at du løbende afkalker din maskine, hvilket er anbefalet at gøre minimum hver 3. Måned. Det kan du gøre ved først og fremmest løbende at holde den ren, så vandet ikke sætter sig og kalker til. Derudover kan det være en fordel at benytte sig af kalkfrit vand til sin fuldautomatisk kaffemakine. 

Hvis ikke din maskine har vandtilslutning til en hane eller dit vandløb i huset, kan du med fordel købe dig en vandfilterkande, som renser dit postevand for kalk. Ikke nok med at det er godt for din kaffe maskine, så den ikke kalker til, så giver det også en bedre oplevelse i selve kaffen.

Rengøring

Den helt normale rengøring er vigtig for at der ikke sætter sig gammel kaffe på bryggehovedet, i maskinen eller alle andre steder. Det giver den både længere levetid og holdbarhed, men det har også indvirkning på selve kaffen. 

Hvis du glemmer at gøre en fuldautomatisk kaffemaskine ren kan der sætte sig gammelt kaffegrums i rør, bryggehovedet, hvilket giver en bitter smag til din kaffe. Det sker, når maskinen igen varmer op og brænder denne kaffegrums fast til maskinens dele.

Hvordan afkalker du din kaffemaskine?

Når du så endelig husker at afkalke din maskine, er det vigtigt at du gør det korrekt for ikke at ødelægge din maskine. Nogle fuldautomatisk kaffemaskiner har en automatisk rengørings funktion, som også afhjælper tilstopning af kalk. 

Til en afkalkning af alle typer af maskiner kan du enten bruge afkalkningstabs, som er små tabeletter, som du kan lægge i din maskine sammen med vand og lade den køre igennem et par gange.

Du kan også benytte dig af eddike i din afkalkning af en fuldautomatisk kaffemaskine, som på samme måde som tabeletter renser maskinen. 

Se herunder en video som demonstrer, hvordan du kan afkalke din maskine, så du vedligeholder den. Det er en god test, som tager dig igennem steps af rensningen. 

Indsæt youtube: https://www.youtube.com/watch?v=f_FDhQJYVRw 

Du skal dog også passe på med at afkalke for ofte, da det kan skade din kaffe maskine, og at du på den måde kan ødelægge den på sigt. Der skal dog meget til, men det er en effekt ved for meget afkalkning. Husk dog altid at lade vandet løbe i gennem et par gange efter afkalkningen af din fuldautomatisk kaffemaskine – uden eller med kværn.


FAQ – Fuldautomatisk kaffemaskie

Angivelse af kilder og tests:

 1. homegrounds – Se test her.
 2. Se hvad Purewow siger her.

[ratemypost]

Scroll to Top