Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Generelt » Frozen Strawberry Daiquiri – Vores opskrift på drinks med jordbær

Frozen Strawberry Daiquiri – Vores opskrift på drinks med jordbær

frozen strawberry daiquiri

Frozen Strawberry Daiquiri opskrift er en gammel kending hos mange. Den lækre, søde og friske drink er ikke bare nem at lave, men også lækker at drikke. Især på varme dage på ferien, og ellers til fester – herunder den store nytårsfest, hvor den nye år skal skydes i gang med gode smage.

Vi har gjort vores opskrift nem og hurtigt, så du hurtigt kan få din drink i hånden og komme videre til festen. Læs den herunder, hvis du vil se inspiration til drinks med jordbær.

strawberry-daiquiri-opskrift-billede

Frozen Strawberry Daiquiri opskrift

Peter Rasmussen
Lav denne lækre drink, når du skal have gæster, til festen og til nytårsaften – når der er noget, der skal fejres og tider, der skal nydes.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 1 min
Samlet tid 6 min
Ret Drinks
Køkken Cubansk
Antal 1 portion
Kalorier 120 kcal

Equipment

 • 1 blender
 • 1 serveringsglas på stilk

Ingredienser
  

 • 4 cl rom gerne lys
 • 5 stk jordbær gerne frosne
 • ½ stk lime saften heraf
 • 2 cl jordbærsirup alternativt 1 tsk flormelis
 • 10 stk isterninger
 • 1 stk frisk jordbær til pynt

Sådan gør du
 

 • Afmål rom og sirup, inden det hældes i blenderen.
 • Tilføj jordbær, limesaft og isterninger, og blend til du har et ensartet masse.
 • Pas på du ikke blender for længe, da varmen fra blenderen vil smelte drinken.
 • Server din drink i et stilkglas.
 • Skær et lille hak i bunden af det friske jordbær, og sæt det på glassets kant.

Video

Noter

Server hurtigt efter, for at undgå, at drikken smelter for meget, inden den drikkes.

Nutrition

Calories: 120kcal
Keyword Cocktails, Drinks, Frozen Strawberry Daiquiri
Tried this recipe?Let us know how it was!

Lækre drinks med jordbær, der aldrig slår fejl

Alle elsker jordbær, og det er der jo ikke så meget at sige til. Derfor er frozen strawberry daiquiri da også en populær drink, som du kan finde på langt de fleste drinks kort. Den er kendt i Vesten såvel som i Østen, og derfor kan du også være sikker på at finde den på din ferie rundt omkring i verden.

Det gode ved en strawberry daiquiri er nemlig, at den er frossen, som man ikke behøver at have raslende isterninger i sit glas, men at man kan drikke den kolde drik direkte, som en slush ice drinks opskrifter for voksne.

Du kan nemt selv lave en frozen strawberry daiquiri derhjemme, så hvis du ønsker at servere den for veninderne, når de kommer til middag, til festen, så gæsterne kan starte godt ud, eller som en lækker forkælelsesdrik i sommeren, så er der rig mulighed for dette.

Alt du skal bruge er indgredienserne i den ovenstående opskrift, en blender og et glas, og så har du inden længe en lækker drik, der smager af sommer, solskin og gode tider.

Frozen strawberry daiquiri som et sikkert valg

Er du på bar – uanset, om det er i Danmark eller i udlandet – så er en daiquiri altid et godt og sikkert valg. Her får du nemlig altid den samme gode smag af jordbær, og så kan den nydes i al slags vejr og i alle sæsoner.

Med vores opskrift kommer du godt fra start. Vil du læse mere om andre gode drinks med jordbær, andre bær eller frugter, så kan du med fordel besøge vores mange opskrifter her på siden. Vi har også opskrifter på lækre hovedretter, forretter og desserter, som du med fordel kan servere til dine gæster.

Når du laver denne strawberry daiquiri opskrift, så anbefaler vi altid følgende steps:

– Gør dine forberedelser
– Forkæl dine gæster helt vildt
– Nyd selskabet

Daiquiri glas – hvilke kan man bruge?

Når du skal til at servere dine drinks af denne frosne jordbærdrink kan du servere den i flere forskellige typer af Daiquiri glas, men hvor det mest velkendte selvfølgelig er et med stilk og former. Det kan dog variere i forskellige typer af glas i alt fra et trekantet martini glas og til bølge formet glas.

Især Strawberry Daiquiri glas ser man ofte som de trekantede eller glas med runde former. Se eventuelt nedenstående billede for at se hvilken form dit glas skal have. Pynt evt. af med et lille jordbær, som vist på billedet.


Strawberry Daiquiri Kcal – bliv klogere på kalorierne

En drink på en sådan opskrift er ikke nødvendigvis en kalorieholdig cocktail, men hvilket dog afhænger af om du tilføjer lidt mælk eller lignende til din jordbær drink, om du bruger friske jordbær eller at det bliver drinks med jordbærsirup.

Dog ligger Strawberry Daiquiri kcal ofte på omkring en 145-185 kcal pr. 100 g. alt efter hvad der tilføjes i denne. Det er rom som i denne opskrift er hovedingrediensen, og derfor også den som trækker de fleste kalorier.

Denne mængde kalorier, kcal, er dog ikke alarmerende høj. Det svarer i forbrænding til ca. 12 minutters løb eller gå en tur i ca. 45 min. Du skal derfor ikke være bange for at drikke denne drink. Går du meget op i din Daiquiri kcal kan vi dog anbefale den klassiske drinks af sin kategori med blot rom og lime.


Prøv også en Strawberry Margarita opskrift

Er du generelt helt vild med frozen drinks, så kan du også prøve kræfter med en Frozen Strawberry Margarita opskrift, som indebærer forholdvis samme fremgangsmåde. Du kan dog lave den frossen såvel som blot med isterninger.

Forskellen ligger hovedsageligt i valget af spiritus i de to drinks med jordbær. Du benytter tequila i en Strawberry Margarita opskrift, hvor du brugte rom i den anden. Det bliver derfor en mere “klar” smag, hvor rom har den dybe og lidt søde smag.

Vi kan varmt anbefale, at du bruge jordbærpuré og ikke sirup, hvis der er mulighed for dette. Derudover kan du pifte den op med sweet and sour, men ellers tager du alt dette og blender med is, lime og tequila. Det er også lækkert at tilføje en lille smule Cointreau, for at få lidt orange smag.

Den helt originale er dog blot uden blending, og med kun jordbærpuré, lime og tequlia.


Slush ice drinks opskrifter

Kan du generelt godt lide drinks, som er frosne og blendet, så kan vi hjælpe dig på vej med andre lignende slush ice drinks opskrifter. Gør din blender klar og læn dig tilbage.

Der findes et hav af muligheder hvad angår slush ice drinks opskrifter, og du kan til at starte med lave en del af de velkendte cocktails som frosne. Det gælder blandet andet den gamle italienske kending Aperol Spritz eller Astronaut drink.

Men hvis du skal prøve nogle andre spændende opskrifter end en Frozen Strawberry Daiquiri opskrift, kan du også se nærmere på en sød sag som en Filur drink som frossen, Rom og Cola. Eller den måske største favorit Pina Colada, som er en ægte favorit indenfor slush ice drinks opskrifter.

Læs vores andre lækre opskrifter her

Angivelse af kilder:

Scroll to Top