Frosne pommes frites i airfryer

Som man næsten skulle tro at madlavning ikke kunne blive nemmere med den nye trend, guider vi dig her til, hvordan du nemmere end nogensinde før kan tilberede frosne pommes frites i airfryer derhjemme.

Det der gør denne metode nemmere end, hvis du ville opvarme dem i en almindelig ovn er, at du ikke behøver at tilsætte noget som helst ekstra fedtstof på dine pommes frites. Du sparer altså både kalorier og fedt samt tid på at vente på at din ovn er varme op til den rette temperatur.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Hvorfor bruge en airfryer til frosne pommes frites?

En airfryer tilbereder maden ved hjælp af luft frem for olie og fedtstoffer, så det er helt klart den mest fedtfattige måde at tilberede sin mad på, hvis det er det man går op i. Hvis du gerne vil have lidt ekstra fedtstof, kan du selvfølgelig uden problemer også tilføje det, produktet tilbyder blot flere forskellige muligheder for tilberedning alt efter forskellige præferencer.

Hvis du bare gerne vil springe ud i at lave dine frosne pommes frites i airfryer med det samme, må vi hellere hoppe direkte til sagen. Du får her en simpel guide trin for trin til, hvordan du kan tilberede dem nemt og uden andre ingredienser:

Et godt fif inden du tilbereder dem i airfryeren er, at lade dem tø op bare et par minutter inden, så den værste frost er væk. På den måde får du det aller mest sprøde og lækre resultat.

Det første du skal gøre er at finde dine frites frem fra fryseren og tænde for din airfryer. Du skal nu hælde dine frosne pommes frites ned i kurven der passer til lige netop din model. Her skal de være i ca. 25 min. ved 180 grader, du kan med fordele holde lidt øje med dem undervejs for at se om de opnår den flotte gyldne farve som de gerne skal have.

Tiden for tilberedning kan variere alt efter størrelsen på dine udvalgte pommes frites, mærket og kartoffel sorten, så hold lige lidt øje med dem. Det kan også være en god idé lige at ryste kurven lidt når du kigger til dem, for at sikre dig at de ikke brænder fast.

Når dine fritter har fået den perfekte gyldne farve og er sprøde, er de bare klar til at blive hældt op i en skål og blive serveret. Drys med et skud salt henover fritternes og ryst eventuelt lige skålen så salten fordeles over dem alle. Dine frosne pommes frites i airfryer er nu klar parat til at blive spist.

Hvis du gerne vil spice dine fritter lidt ekstra op kan du også drysse dem med andet end salt, f.eks. Kryddersalt, paprika, chilli, løgpulver eller parmesan.

De kan eventuelt serveres som tilbehør til en god saftig burger, nuggets til børnene eller til en god helstegt kylling, det er kun fantasien der sætter grænser for hvad en omgang fritter kan spises til.

Hvis du en dag har lidt ekstra tid på hånden og gerne vil kaste dig ud i at prøve dig ad med hjemmelavede pommes frites, kan du også sagtens lave fritter helt fra bunden i din airfryer uden at de er frosne. Det er faktisk også super nemt, læs bare med her og se om ikke du bliver overbevist.

Det første du skal gøre er at skære dine bagekartofler ud i stænger, så de ligner pommes frites. De må gerne være lidt rustikke i modsætning til de frosne pommes frites i airfryer og du kan også sagtens beholde skrællen på for eksta vitaminer.

Næste skridt er vigtigt (og nemt), du skal nemlig blot lægge dee udskårne kartoffelstave i iskoldt vand. Her skal de ligge i en times tid og du må gerne skifte vandet ud halvvejs.

Derefter er det tid til at benytte din airfryer, du skal nemlig hælde kartoflerne op i kurven og give dem 15 min. ved 100 grader for at tørre kartoflerne ud. Bland nu stængerne i en skål med lidt olie så de er klar til at blive stegt efterfølgende på samme måde som de frosne.


Hvis du endnu ikke har den populære airfryer derhjemme, kan du se vores guide over de bedste i test og beslutte ud fra dine behov, hvilken du skal købe.

Hvis du ikke har en airfryer og gerne vil se hvilke der er de absolut bedste i test har vi lavet en guide til de bedste airfryer i test 2022, hvor du kan lære meget mere.