Vi kan opnå en kommission, såfremt der købes et produkt med vores links.

Hjem » Køkkenudstyr » Frosne grøntsager i airfryer – gode tips og tricks

Frosne grøntsager i airfryer – gode tips og tricks

bagepapir i airfryer

Dette dejlige, og meget populære, køkkenaparat har fundet sin rette plads på markedet. Det er en enormt smart måde at tilberede sin mad fedtfattigt. Du kan her blive klogere på hvordan frosne grøntsager tilberedes i din airfryer.​

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Spar på fedtstoffer – uden at gå ned på smag​

Med stor kærlighed til olie og smør, kan man dog godt indrømme at vi ikke ville har dårligt af at skære en smule ned på forbruget af dette. Derfor er det enormt smart at denne type ovn er kommet på markedet. Vi hjælper dig med at håndtere og udnytte den bedst muligt.

Til tider kan det være en fordel at tilføje en lille del fedtstof til din ovn, for at give den sidste crisp, men det er ikke nødvendigt.
Bagepapir i airfryer er altså et stort no go, hvilket også kan siges at være en besparelse, da en airfryer ikke behøver noget ekstra tilbehør.

frosne grøntsager

3 tips og tricks til frosne grøntsager i airfryer​

1. Når du tilbereder de frosne grøntsager, lige såvel som friske grøntsager, skal du huske at tage højde for hvilken type grøntsag, du har med at gøre. Mange grøntsager skal have vidt forskelligt tilberedningstid og varme. Nogle kan tåle høj varme, hvor andre nænsomt skal tilberedes.

2. Vask aldrig dine grøntsager (hvis de er friske) for lang tiden inden, ligesåvel som du ikke skal tø dine grøntsager op i god tid inden. Læg dem i næsten direkte fra posen.

3. Skær andet grønt ud til frosne grøntsager, som du ikke benytter dig af fra andre madlavninger. Du kan benytte disse i din airfryer en anden god gang.

Hvilke råvarer kan jeg tilberede i maskinen?

Nu når du måske endelig har begivet dig ud at investere i en airfryer af det ene eller andet mærke, kan du begive dig ud i at tilberede alle mulige former for råvarer enkeltvis eller som en mere samlet ret. Det er blandt andet dine frosne grøntsager. 

Du kan selvfølgelig også lave en masse andet end frosne grøntsager i din airfryer, og nogle af dem kommer vi ind på nærmere nu her. Det er altid sundt og godt med ny inspiration. 

Du kan blandt andet også lave flæskesteg eller hel kylling i din air fryer, hvor de får den sprødeste skorpe og skind. Dette blot med brug af minimalt olie. Det giver dig frihed ved at tilberede denne råvare i ene lille frier ved siden af.

Du kan derudover tilberede frugt, skaldyr, kød, grøntsager (frosne eller ej), kage eller andre søde dessertlignende sager, pommesfritter eller anden form for kartoffel. Du kan sågar tilberede pølser i din fryer, så de får den perfekte skorpe uden at springes.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved tilberedning af frosne grøntsager?

Nu har du endelig din maskine, og skal bare i gang med at bruge den rigtigt og godt og det giver dig nogle muligheder, men også ting du skal være opmærksom på. Du skal blandt andet altid huske at tage højde for den enkelte grøntsag, som tidligere nævnt ved tips og tricks til frosne grøntsager i airfryer.

Du kan både foretage en kogning, dampning og lynstegning af dit grønt. Dampning er noget, der tager længere tid, men som gør, at næringsstofferne nemmest holdes i grøntsagen. 

Ved kogning giver du ofte dine grøntsager for meget og hurtig varme, hvilket ofte ikke er nøvendigt. Du kan blot lade dem tilberede i vand, som har været oppe at koge. 

Sidst men ikke mindst så kan du lynstege, som indebærer kort afbagning med høj varme. Det giver mere sprødhed til eksempelvis kartofler / pommes frites.

Du kan få en stort overblik over forskellige airfryer her

Alle frosne grøntsager i airfryer

Der findes nærmest ingen begrænsning for, hvilke frosne grøntsager, du kan tilberede i din airfryer. Du kan både dampe din broccoli i din air fryer og du kan stege dine kartofler, så de bliver helt sprøde. Med andre ord, så kan en airfryer gøre dig rigtig mange fordele, som gør din hverdag meget nemmere.

Er du også træt af, at din broccoli bliver helt våd og splattet, så kan du med fordel lave dem i din air fryer. Her tager du blot din broccoli fra frost, kommer dem i din airfryer og inden længe vil du have broccoli, der hverken er våd af kogevandet eller splattet efter for lang kogetid.

Du kan også med fordel lave sprøde, frosne grøntsager i din airfryer. Du skal blot komme den udvalgte grøntsag ned i din airfryer i et tyndt lag, give dem et godt skud varme, og så vil du have lækre, sprøde grøntsager inden længe. Dette kan du sagtens gøre med frosne grøntsager.

Et eksempel på dette er pomfritter. Hvis du nogensinde har købt en pose frosne pomfritter, så ved du også, at på et tidspunkt, vil du være færdigtilberede, og giver du dem lidt længere, vil de også blive sprøde. Det samme kan du også gøre med andre grøntsager.

Et rigtigt godt alternativ til pomfritter er frosne grønne bønner. Disse kan du komme i din air fryer med lidt olie og salt, og så vil du inden længe have sprøde bønnefritter i airfryer.

Der findes således kun ganske få begrænsninger for, hvad du kan lave af frosne grøntsager i din airfryer. Det kan både være større og mere grove grøntsager, men du kan også sagtens tilberede mindre og mere delikate grøntsager helt uden problemer i din airfryer.

Angivelse af kilder og tests:

GH kommer her med sine anbefalinger her
BBC GoodFood har sine foretrukne maskiner her.
Homes & Gardens – se deres test af maskinerne.
Scroll til toppen