Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Biler » Er leasing billigere end køb? Lær om fordele og ulemper her

Er leasing billigere end køb? Lær om fordele og ulemper her

Er leasing billigere end køb?

Spørgsmål, om det er billigere at lease fremfor at købe en bil, er indviklet at svare på, og derfor kan det også godt være forvirrende for mange. Der er her flere ting, som spiller ind for, om man svarer ja til: er leasing billigere end køb? Dette gælder blandt andet:

  • Din økonomi
  • Om der er tale om en ny eller ældre bil
  • Hvor meget du har tænkt dig at køre i bilen
  • Hvilke krav du stiller til en bil

Og naturligvis meget, meget mere…


Er leasing billigere end køb?

Det korte svar er: Nej. Generelt set er køb billigere end leasing. Selvom der er en større engangsydelse i forbindelse med bilens køb, så kan de ofte bedre betale sig at købe, fordi leasing kræver, at du ved, hvor meget du vil bruge bilen, osv. Om det bedst kan betale sig for dig at have en leaset bil eller købe en selv, kommer naturligvis an på de forhold, der gør sig gældende i dit liv, herunder økonomi, job, ønsker og meget andet.

En almindelig leasingaftale strækker sig normalt op til 36 måneder, så drømmer du om at kunne beholde din bil i længere tid end dette, kan det bedre betale sig at købe en bil. Det kan især godt betale sig at købe mini- eller mikrobiler, da værdien af disse ikke falder væsentligt lige så meget som større biler gør det.

Leasing eller køb

Hvad gør det fordelagtigt at lease en bil, og hvornår er det en god ide at købe den selv. Herunder kan du læse om fordele ved de to. Du kan også læse mere om hvordan leasing af bil foregår.

Fordele ved leasing

Du kan ved leasing leje en bil i længere eller kortere tid, typisk mellem 12 og 36 måneder, og herefter kan du vælge en ny bil, som du gerne vil køre rundt i. Længden på perioden bestemmer du selv, så du kan vælge en periode, hvor det passer dig.

Hertil er der også forskellige økonomiske fordele ved at lease, eksempelvis, at du får en vis sikkerhed og tryghed ved, at leasingfirmaet i de fleste tilfælde står for service, skader og andet, men det giver også en vished, i og med, at bilen altid koster det samme. Den månedlige ydelse ændrer sig nemlig ikke, og derfor ved du også altid, hvad du skal betale.

Kan du desuden allerede dit kørselsbehov og -forbrug, kan du også selv udregne, hvor meget din ydelse kommer til at ligge på, fordi leasing netop generelt er baseret på forbrug, særligt hvis der er tale om privatleasing.

Fordele ved køb

Nogle af de mange fordele ved at købe en bil, fremfor at lease den, er, at du kan få en masse ekstraudstyr med, som du selv kan vælge, så det passer til netop dine behov. Dog kan du også fravælge netop dette, da det ikke nødvendigvis har en økonomisk gevinst for dig i længden. Valget er naturligvis dit. Ofte kan prisen også pruttes om, så den kan fås lidt billigere end ellers.

Du er ikke begrænset til et omfang, når det kommer til forbrug. Med leasing skal du kunne opgive dit forbrug, så du betaler for det forbrug du har og ikke mere, hvor du med en købt bil kan køre lige så langt og lige så tosset du vil, på egne præmisser.

Vi håber, at dette svarer på spørgsmålet: er leasing billigere end køb? Du kan også læse mere om leasing mercedes, Audi leasing eller volvo leasing.


Bliv klogere på leasing, og læs om…


Angivelse af kilder og test:

Om forfatteren

Scroll to Top