Skæve tænder er et stort problem for mange mennesker. Langt flere mennesker døjer med skæve tænder, end hvad man lige går og tror. Det er der flere årsager til og det er ikke udelukkende af kosmetiske årsager. Der kan nemlig være nogle reelle problemer med skæve tænder, som nogle mennesker døjer med i hele deres liv. Har du skæve tænder? Så læs med her. 

Skæve tænder – mindre glæde? 

Er skæve tænder det samme som at man har mindre glæde? Det er det i hvert fald for nogen. Der er nemlig mennesker, der er så kede af deres skæve tænder at de tænker over dem konstant. De lader simpelthen vær med at smile hvis de kan undgå det. Nogle mennesker er endda så kede af deres skæve tænder, at de forsøger at tale uden, at man kan se deres tænder. Det gør de ved hjælp af deres læber og ved ikke at åbne munden ret meget. Er man så ked af sine tænder, så mister man en hel masse livskvalitet som man ikke bør. Derfor er der ikke længere kun tale om en kosmetisk retning, hvis det er dette der er problemstillingen. Ser man overordnet på problemet, så er det selvfølgelig kosmetisk. Men hvis noget hæmmer en persons liv og livsglæde så meget, så er problemet større end blot kosmetisk. Med en bøjle til voksne kan du få reguleret dine tænder, så du ikke længere skal gå og være så ked af det over dem.

Svært at gøre skæve tænder ordentligt rene  

Der er også andre grunde til at man har lavet en bøjle til voksne. Skæve tænder kan nemlig være rigtig svære at gøre ordentligt rene. Alt afhængig af hvor skævhederne er henne i munden, kan nogen af tænderne dække for hinden. Det vil sige, at du ikke kan komme ordentligt til med tandbørsten ved de bagerste tænder og dermed ikke gøre dem ordentligt rene. Det kan gå hen og skabe huller og andre tandproblemer. Derfor vil en bøjle til voksne også være en god løsning, hvis dette er dit problem. Med en bøjle til voksne, vil du nemlig få rettet dine tænder og dermed kunne gøre dem ordentligt rene. 

Skæve tænder og skævt bid? 

Det er ikke alle voksne, der har fået tilbudt bøjle som barn, selvom de bider skævt. Det er ret problematisk at have et skævt bid. Det gælder både ved underbid, overbid og et almindeligt skævt bid. Er du i tvivl om du burde have haft bøjle på som barn? Så er det ikke for sent endnu. Med en bøjle til voksne kan du stadigvæk nå at rette dine skæve tænder og dit skæve bid op. Du skal blot rådføre dig med en dygtig tandlæge inden.