Vi kan opnå en kommission, såfremt der købes et produkt med vores links.

Hjem » Køkkenudstyr » Dehydrator til kød – Bedste modeller 2022

Dehydrator til kød – Bedste modeller 2022

dehydrator til kød

En dehydrator er en moderne køkkenmaskine, som hitter i mange hjem. Den smarte model kan blandt andet bruges til at lave lækre retter af kød såsom beef jerky. Bliv meget klogere om en model til kød nedenfor. ​

Som udgangspunkt er den smarte maskine mest benyttet til frugt og grønt. Den bruges til dehydrering af fødevarer som en tørreovn, der udtørre dine råvarer, således at de mister alt vandindhold. Selvom de mister vandindhold vil fødevarerne dog stadig bibeholde vitaminer, mineraler og næringsstoffer og vil få en kraftigere smag.

Selvom det mest oplagte at bruge en dehydrator til er til udtørring af grøntsager og frugt, kan du altså sagtens benytte den til udtørring af kød og b.la. Lave den lækreste beef jerky. Hvis du er på jagt efter en dehydrator til dette formål, behøver du ikke at lede længe. Langt de fleste modeller på markedet egner sig nemlig perfekt til kød.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Hvilken model egner sig til kød?​

Dog vil nogle modeller menes at være bedre til at tørre end andre. Modellen OBH Nordica 6775 er en af de modeller, der egner sig bedst til udtørring af kød. Maskinen har hele 5 hylder, der er lavet af transparent plast. Dens ekstra kraftige moter gør dig i stand til at lave den lækreste beef jerky og andet udtørret kød og mad uden besvær.

Det er en simpel og praktisk dehydrator at benytte med høj betjeningsvenlighed. Desuden har den også overophedningsbeskyttelse, som gør den ekstra sikker at benytte.

Sådan laver du beef jerky i din dehydrator ​

Det mest populære at lave en dehydrator hvad angår kød, er beef jerky. Denne ret er meget populær i USA, og er med tiden også blevet en populær spise i resten af verden. Beef jerky er i sin enkelthed tørret oksekød, som er fyldt med proteiner og lækker smag. Dog er det utrolig dyrt at købe beef jerky i supermarkeder, hvorfor det er genialt at lave denne slags kød.

Du kan faktisk lave beef jerky i en dehydrator ufatteligt nemt.

Det eneste du skal gøre er først og fremmest at købe en lækkert stykke kød af okse uden for mange sener. Dernæst skal det skæres i tynde skiver af 2mm. Lad det trække i mindst 6 timer og gerne endnu længere. Efterfølgende skal du blot marianere det og komme det i din dehydrator og lade det tørre ved 68 grader i mindst 6 timer.

Så enkelt er det nemlig at lave den lækreste og velsmagende beef jerky i en dehydrator.

Lad meget andet end kød​

Heldigvis kan du lave meget andet lækkert mad i en dehydrator end kød. De mest almindelige fødevarer at dehydrerer er frugt, grøndt og svampe. Med denne maskine vil fødevarerne opnå en kraftigere smag, da alt vandet er suget ud.

Lav f.eks. de lækreste sprøde snacks af frugt og grønt næste gang du får gæster.

Kilder

  • Skip Lunch kommer med disse tips og tricks. Læs dem her.
  • Smoked BBQ Source har lavet denne test her.
  • Jerkyholic har lavet denne test her.

[ratemypost]

Scroll til toppen