Dehydrator opskrifter - Tørret kød, frugt og krydderurter

En dehydrator er et smart udstyr til dit køkken, som gør dig i stand til at lave mad med intens velsmag - blandet andet tørret frugt, kød og krydderurter. Læs med her og find de lækreste opskrifter samt unik viden vedrørernde den smarte maskine.

Af

dehydrator bedste i test 2022

En dehyrator er en smart opfindelse, som er udviklet til at tørre madvarer – i alt fra tørret frugt, kød og til krydderurter. Maskinen er udstyret med bakker, og den kan opvarmes fra 35 til 75 grader. Dens smarte blæser sørger for, at at mad udsættes for en jævn varme. 

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Den smarte køkkensmakine bruges til at tørre alt fra frugt, grønt, krydderurter, svampe, blade og kød. Derfor er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken slags mad, du kan lave. 

Hvis du har investeret i denne smarte dehydrator er du måske i tvivl om, hvilke opskrifter og mad, du kan lave.

Opskrifter til tørret frugt:

Vidste du godt, at der findes massere vejledninger, som kan give inspiration til, hvad du kan lave med din frugt.

Du kan f.eks. Lave lækre sprøde chips af frugt, og her får du en nem opskrift på æble chips:

Fremgangsmåde: 

 1. Skræl æblet efter ønske
 2. Skær æblerne i skiver af en maks tykkelse på 1 cm
 3. Ungå kerner og andet uspiseligt på æblet
 4. Fordel skiverne på bakken, og sørg for at de ikke rører hinanden 
 5. Dehydrate i ca. 15-20 timer ved 35-40 grader. (alt efter ønske om sprødhed)
 6. Nedkøl så de bliver sprøde


Med denne slags opskrifter vil du få sprøde, velsmagende chips af frugt. Du vil højest sandsynligt ikke kunne opnå sprøde chips af frugt med andre maskiner end en dehydrator. 

Der findes mange andre opskrifter til tørring af frugt, og du vil med en dehydrator opnå en velsmagende, intens madoplevelse ved at tørre dine madvarer. 

Du kan også finde massere vejledninger til tørring af krydderurter i din dehydrator. Den smarte køkkenmaskine kan nemlig også være effektiv til at samle dine urter i haven, komme dem i din dehyrator og opnå de lækreste, velsmagende krydderier.

Dehydrator opskrifter på krydderurter:

Fremgangsmåde: 

 1. Vask dine krydderurter i koldt vand
 2. Lad krydderurterne tørre så meget, som muligt 
 3. Fordel dine krydderurter jævnt på bakken 
 4. Opvarm din dehydrator på maks 40 grader
 5. Fjern krydderurterne når de er sprøde og rynkede

Dehydrator opskrifter til kød:

En dehydrator er også genial til kød elskeren. Du kan nemlig finde nemme vejledninger, som egner sig til at tørre kød og lave hjemmelavet beef jerky. Med opskrifter på tørret kød vil du opnå en intens og kraftig smag i din mad. 

Først og fremmest skal det understreget, at du bør finde opskrifter til kød med en lavere fedtprocent, da du dermed vil opnå bedre kvalitet. 

Beef jerky opskrifter: 

Fremgangsmåde: 

 1. Skær kødet i tynde skiver 
 2. Mariner kødet med din yndlingsmarinade 
 3. Fordel kødstykkerne jævnt på bakken 
 4. Opvarm din dehydrator på 68 grader
 5. Lad kødet tørre i 7 timer


Ovenfor finder du tre lækre opskrifter, som vi håber, kan give dig noget inspiration til din fremtidige madlavning i din dehydrator. Har du læst nok opskrifter og ønsker at vide endnu mere om den smarte køkkenmaskine, kan du her læse meget mere om
dehydrator.

tørret frugt airfryer

Kan du købe en bog med dehydrator opskrifter?

Er du på udkig efter endnu flere opskrifter til din dehydrator, så du kan udforske og udvikle dig kulinarisk. Der findes et hav af forskellige bøger og opskrifter i bog, som du kan benytte dig af og få inspiration fra. De beskriver ligeså i en bog med opskrifter til denne maskine om hvordan du udnytter dine madvarer bedst og mest bæredygtigt. 

Du kan derfor i en bog med dehydrator opskrifter ofte læse mere om de fordele der er ved at fokusere på tørret frugt, kød, krydderurter og andre madvarer. Det holder på varigheden og holdbarheden.

Nogle af de spændende og innovative opskrifter en koge bog er dem, som beskriver hvordan du kan lave helt specielle ting såsom kålchips, småkager, salt og meget andet spændende – som du kan udforske meget mere.

De fleste bøger kommer nemlig ikke blot omkring de gængse opskrifter på tørret frugt, kød (beef jerky) og krydderurter, men udfordre maskinens evne og formål. 

Du kan derudover også ofte læse endnu mere om “do’s and don’ts”, når du skal begive dig ud i at tørre din egen mad og eksperimentere med dine madvarer og råvarer. Der findes nemlig en hel verden af spændende smage, opskrifter og konsistenser med denne maskine.

Hvilke opskrifter er gode til erhverv?

Hvis du arbejder på en restaurant eller andet større erhverv, hvor du servere drinks eller mad, så kan du med stor fordel dykke ned i nogle dehydrator opskrifter. Vi elsker til eksempel en god cocktail med en velsmags og flot ganiture. Det kan I lave på en sådan køkkenmaskine.

Det er blandt andet det tørret frugt, som vi tidligere har gennemgået en opskrift på, som er god til garniture på en drink. Derudover hvis du serverer en lille snack på siden af denne cocktail, er det rigtig delikat, hvis I selv har hjemmelavet chips af spændende karakter liggende som kompagnon til drinken. 

Du kan på fin vis også lave små lækre snacks, som er gode til at stille frem til konferencer eller andre events. Her kan I lave hjemmelavet chips eller små beef jerky, tørret kød eller se efter opskrifter på frugt eller anden grønt som er tørret. 

Det er også en mulighed at tænke i små oste-crackers lavet med blandt parmesan. Nogle opskrifter henviser til at man kan bage dem i ovnen ellers kan du ligeledes lave dem i din dehydrator.

Derudover er der også et hav af andre muligheder for folk i restaurationsbranchen, hvor du både kan dekorere supper med tørret og kværnet frugt eller grønt, lave tynde tørrede strimler af råvarer, som både kan bidrage med smag eller æstetik. Dertil kan man også frembringe endnu mere umami i tomater ved at tilberede dem med dehydrator opskrifter og de tilhørende tips og tricks.

Angivelse af kilder og tests:

Denne artikel er skrevet på baggrund af vores indsigter og erfaringer, og du opfordres til hver en tid at søge informationer fra andre kilder.

Kilder:

 • Insanelygoodrecipes – find lækre og nemme opskrifter her.
 • Thepurposefulpantry – læs deres opskrifter her.