Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Côte de Boeuf Opskrift på den bedste udskæring

Côte de Boeuf Opskrift på den bedste udskæring

cote du boeuf opskrift

Der findes intet som et rigtig godt stykke kød – særligt ikke, når det tilberedes og serveres til perfektion. Côte de Boeuf opskrift dækker over de aller bedste udskæringer du kan få, når det kommer til steaks.

Den franske ret er ideel, hvis du vil imponere middagsgæsterne derhjemme eller trænger til lidt ekstra forkælelse en torsdag aften. Med opskriften får du den komplette guide til, hvordan du på bedste vis tilbereder din Côte du Boeuf. Retten kan med fordel serveres med en lækker sauce samt salat og kartofler.

Côte de Boeuf – opskrift på den bedste udskæring

Peter Rasmussen
Vil du imponere dine middagsgæster? Så er der gode chancer, hvis du serverer Côte de Boeuf. Her finder du opskriften på, hvordan du tilbereder en af de bedste udskæringer til perfektion.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 45 min
Ret Hovedret, Kød
Køkken Fransk
Antal 2 personer
Kalorier 1040 kcal

Equipment

  • 1 Grillpande

Ingredienser
  

  • 1 stk. Côte de Boeuf
  • 50 gram God smør
  • 6 kviste Rosmarin
  • 5 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Flagesalt
  • 1 knivspids Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Bøffen skal gerne have stuetemperatur ved tilberedning. Tag den derfor ud af køleskabet 1 time før tilberedning – og cirka 2 timer før servering.
  • Fordel og gnub bøffen med en god portion salt og peber.
  • Find din grillpande – eller bedste pande du har frem og varm den godt op.
  • Tilføj en lille mængde olie til panden.
  • Når olien er lun, den må endelig ikke blive for varm, stilles bøffen oprejst på panden, så kanten opnår en lækker stegeskorpe.
  • Når kanten er sprød giver du bøffen 1-2 minutter på hver side. Afslut med salt og peber på begge sider.
  • Skru ned for varmen på komfuret, og tilføj herefter smør, hvidløg og rosmarin.
  • Bøffen skal nu stege på panden ved lav varme i 30-40 minutter. Sørg for løbende af vende bøffen, så den steges på begge sider. Alternativt kan du også smide panden med bøffen i ovnen.
  • Når bøffen er færdigstegt lader du den hvile i 10-15 minutter, inden den er klar til servering.
  • Afslut med salt og peber.
  • Din Côte du Boeuf er nu klar til servering – velbekomme.

Video

Noter

Denne opskrift er ideel, hvis du vil imponere dine middagsgæster. Server hovedretten med en lækker sauce og dertilhørende salat eller kartofler.

Nutrition

Calories: 1040kcal
Keyword Kød
Tried this recipe?Let us know how it was!

Server din ret med velsmagende sides

Côte de Boeuf er en smagsoplevelse i sig selv, der skal smages og nydes. Alligvel går man ikke helt galt i byen, hvis man ønsker at ledsage den lækre steaks med noget smagfuldt tilbehør. Det kunne eksempelvis være en lækker puré, smagfulde, friterede grøntsager eller en frisk salat. Kun din fantasi sætter grænserne, men lad os alligevel dykke lidt ned i tilbehøret nedenfor.

Det er vist ingen hemmelig, at den lækre udskæring Côte de Boeuf er blandt de tungere hovedretter, du kan servere for dine gæster. Af samme årsag kan det være oplagt at servere det lækre stykke i selskab med en frisklavet salat. Tag sæsonens grønt og bland det med en franskinspireret vinaigrette. Kombinationen af det fede fra kødet og set let syrlige fra salaten skaber en perfekt smagsoplevelse, hvor mange forskellige smage tilgodeses.

Er salaten i sig selv ikke helt tilstrækkeligt, er det oplagt at servere din Côte de Boeuf med pommes frites, der er lavet i din airfryer – en både nem og lækker måde at lave de sprødeste kartofler og det lækreste tilbehør til din steak. I airfryeren kan du også tilberede sprøde grøntsager eller lune dit brød, hvis du foretrækker dette til serveringen af den lækre bøf.

Ingen bøf uden sauce

Er du blandt den type af mennesker, der heller ikke kan spise bøf uden sauce, så er du absolut ikke den eneste. For mange kan man ikke sige det ene, uden det andet – og omvendt. Hvilken sauce der er den rigtige servering handler i høj grad om smag og behag. Når det er sagt egner nogle saucer sig dog naturligt bedre end andre gør. Nedenfor kan du læse mere om, hvilke der passer bedst til denne opskrift.

Hemmeligheden er dén, at faktisk langt de fleste saucer passer til denne opskrift. Er du vil med bearnaise er der ingen tvivl om, at denne sauce vil passe perfekt til opskriften. Når det er sagt, kan du også med fordel vælge og endda lave en hjemmelavet pebersauce, hvis du er på udkig efter en sauce med knapt så meget fedme – og lidt mere karakter.

Foruden ovenstående fejler man heller aldrig med en whiskey sauce ved bordet. En favorit blandt mange, der med sin fedme og syre kan fuldende ethvert stykke kød.

God Côte de Boeuf i 2023

God privat madlavning, her er vores erfaringer til hvordan du laver kødet lækkert derhjemme.

Læs om flere opskrifter med kød her

Angivelse af kilder og tests:

  • Læs om Cote du boeuf her.
  • Du kan hos GoodHouseKeeping læse mere om de bedste airfryers på market.
Scroll to Top