Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Cordon bleu opskrift – Sprøde lommer fyldt med skinke og ost

Cordon bleu opskrift – Sprøde lommer fyldt med skinke og ost

cordon-bleu-opskrift-billede

Cordon bleu er en kendt og populær spise, som ofte købes fra frost eller fra supermarkedet prælavet, hvorefter de opvarmes derhjemme på panden eller i ovnen, men hvor egentlig ikke lave dem selv? De er nemme at lave, og så smager de helt fortrinligt, hvis man laver dem selv.

Vores opskrift på cordon bleu giver nogle store, saftige og ikke mindst sprøde lommer, du med fordel kan nyde med både sprøde kartofler, kogte kartofler eller andre lækre rodfrugter.

cordon-bleu-billede-opskrift

Cordon bleu opskrift

Peter Rasmussen
Lav lækre cordon bleu med smeltet oste-indre og sprød skorpe til middag med denne nemme og gode opskrift.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 16 min
Samlet tid 26 min
Ret Hovedret, Kød
Køkken Schweizisk
Antal 4 personer
Kalorier 200 kcal

Equipment

  • 1 Stegepande
  • 1 kniv
  • 1 palet
  • 4-8 tandstikker eller kødnåle

Ingredienser
  

  • 4 stk kyllingebryster
  • 4 skiver skinke eks. prosciutto eller landskinke
  • 100 gram frisk mozzarella
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl rasp alternativt panko
  • 2 stk æg
  • salt og peber
  • smør eller olie til stegning

Sådan gør du
 

  • Start med at skære en dyb lomme i siden af dit kyllingebrysterne, som ikke må nå hele vejen igennem brystet, men gerne så langt ind, som muligt.
  • Skær mozzarellaen i fire skiver, eller alternativt i små stykker.
  • Fold skinken omkring en skive mozzarella, inden det kommes ind i lommen på kyllingen. Vend med fordel åbningen på skinken indad, så osten ikke flyder ud under stegningen.
  • Luk gerne kyllingebrysternes lommer ved hjælp af nogle tandstikker eller små kødnåle.
  • Hæld rugmel i én dyb tallerken.
  • I en anden dyb tallerken hældes rasp, der krydres med lidt salt og peber.
  • I en tredje dyb tallerken piskes æggene sammen, inden kyllingebrysterne vendes i melen. Sørg for at komme godt omkring lommens åbning.
  • Herefter vendes kyllingebrystet i æg og afslutningsvist i rasp.
  • Steg dine panerede cordon bleu i smør og eller olie ved middel til middelhøj varme i 8-10 minutter på hver side.
  • Server straks efter.

Video

Noter

Du kan med fordel servere din cordon bleu med kartofler, andre rodfrugter og eventuelt tyttebærsovs til.

Nutrition

Calories: 200kcal
Keyword Cordon Bleu, Kød
Tried this recipe?Let us know how it was!

Angivelse af kilder:

  • Prøv Tasty’s opskrift på denne lækre spise.
  • Læs her om, hvad cordon bleu egentlig er.
Scroll to Top