Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Brunede kartofler i airfryer – Julens nemmeste opskrift

Brunede kartofler i airfryer – Julens nemmeste opskrift

brunede kartofler

Ønsker du at undgå at lave rod i de brunede kartofler, når du står med sved på panden juleaften? Så kan du med fordel følge vores råd og denne opskrift. Vi vil nemlig sørge for, at du med ro i maven, kan lave dine brunede kartofler, så de ikke går galt, og så de bliver perfekt dækkede af lækker karamel.

brunede kartofler

Opskrift på perfekte brunede kartofler i airfryer

Peter Rasmussen
Lav perfekte brunede kartofler i din airfryer. Så undgår du at brænde sukkeret på eller lave klumper i karamellen, når gæsterne er kommet og kun kartoflerne lader vente på sig juleaften.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 min
Tilb. tid 18 min
Ret Jul, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 100 kcal

Equipment

  • 1 Airfryer

Ingredienser
  

  • 800 gram små kartofler kolde, kogte, pillede
  • 125 gram sukker
  • 30 gram smør

Sådan gør du
 

  • Hvis du vælger at bruge rå kartofler, skal disse først koges og pilles eller skrælles, inden de afkøles, før du kan komme dem i karamellen. Dette er for at undgå, at kartoflerne falder fra hinanden, når de vendes i karamellen. Vælger du dem fra glas, følger du blot opskriften fra næste trin.
  • Find et fad, som passer ned i din airfryer kurv.
  • Fordel kartoflerne i fadet, så de ligger i et jævnt lag.
  • Herefter fordeles smøret ud i små dutter, og sukkeret drysses over alle kartoflerne.
  • Sæt kurven med fadet i på plads i airfryeren, og tilbered først kartoflerne ved 180 grader i 10 minutter.
  • Efter de 10 minutter vendes kartoflerne rundt, og gives endnu 5 minutter.
  • Vend, efter de 5 minutter er gået, kartoflerne i karamellen, så alle kartoflerne dækkes.
  • Giv kartoflerne 5 sidste minutter, så du har tilberedt dem i airfryeren i 20 minutter i alt.
  • Du bør nu stå med lækre brunede kartofler, klar til servering.

Video

Noter

Du kan nu servere kartoflerne, eksempelvis til flæskesteg eller andesteg.

Nutrition

Calories: 100kcal
Keyword Juleaften, Julemad
Tried this recipe?Let us know how it was!

Brunede kartofler kan være svære at lave

Det er langt fra alle, der mestrer den kunst, som det egentlig er at tilberede brunede kartofler, hvor alle kartoflerne er godt dækkede af den brune karamel, uden at sukkeret brænder på, at karamellen er blevet klumpet eller på anden vis bliver noget juks.

Der findes heldigvis råd for dette. Det er nemlig typisk tålmodigheden, der er synderen, for det er, når man ikke vil vente mere, at man skruer op for varmen, så det går lidt hurtigere, når man rører for meget i sukkeret, inden det er smeltet, eller når man efterlader det, at det går galt.

Men med vores nemme og gode opskrift, er det både nemt og hurtigt at lave brunede kartofler, der er lækre karamelliserede og smager forrygende – hver gang.

Hvad kan man bruge brunede kartofler til?

Det er jo en tradition, at man spiser brunede kartofler til jule, når man skal have flæskesteg, ribbensteg, eller anden svinesteg, and, gås eller lignende, med rødkål til, masser af brun sovs, og måske også hvide kartofler eller franske kartofler til – endda begge dele hos nogle familier.

Men du behøver bestemt ikke at begrænse dig til juletiden. Du kan nemlig også sagtens spise de karameliserede rodfrugter på alle tider af året. Har du med noget salt kød at gøre, kan du med fordel lave de søde, brunede kartofler til – også i sommermånederne.

Hør mere om de forskellige airfryer her

Angivelse af kilder og tests:

Læs om dansk julemiddag her.
Læs også om danske juletraditioner her.
Scroll to Top