Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Artiklens dato er et udtryk for opdateringsdatoen. Artiklerne inkluderer blandt andet produkter fra partnerskaber.

Bordopvaskemaskine test 2022 - Find den bedste bordopvasker

bordopvaskemaskine
Indhold Vis

En bordopvaskemaskine er det perfekte valg til dig, som ønsker en lille opvaskemaskine eller bordopvasker, som ikke fylder meget, og hvor du kan vaske færre ting ad gangen. Det kan være ideelt for dig, som bor alene eller få i en lejlighed.

Det kan også være til dig, som bor i en lille lejlighed, hvor pladsen er knap, og du ikke ønsker at vaske i hånden. Hos Mydinner har vi derfor sat os for at se nærmere på en masse anmeldelser, og vi har samlet nogle af de bedste muligheder og bordopvaskemaskine tilbud til dig. Find den bedste bordopvaskemaskine med vores test.

Man kan desuden ofte finde et godt tilbud på en bordopvaskemaskine eller mini opvaskemaskine hos forskellige forhandlere eller på webshops, og hos Mydinners vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at holde dig opdateret på nogle af priserne og de gode tilbud.

Hos Mydinners har vi til opgave at udvælge de bedste produkter på markedet til dig som forbruger. Dette gør vi ved at lave en grundig research af de forskellige produkter, vi anbefaler.

Vi undersøger blandt andet forhandlerens hjemmeside, produktspecifikationer og forskellige features. Derudover sammenligner vi forbrugernes anmeldelser af produktet samt undersøger og gennemlæser andre tests af produktet. 

De produkter, som du finder i artiklen, kan du som regel købe hos vores partnere, og vores research og test af produkterne er udarbejdet af vores professionelle og subjektive kollegaer. Dermed kan du hos os blive klogere på, hvilket produkt du skal vælge, hvis du er i tvivl om produktets specifikke fordele og ulemper.

Hos Mydinners vurderer vi produktet ud fra:

bordopvaskemaskine

#1 Bosch SKS51E26EU

Lille, let og smart Bosch bordopvaskemaskine, der desuden har et program kaldet EcoSilence Drive, der sikrer stille og energieffektiv drift.

Bosch SKS51E26EU - God til prisen

bordopvaskemaskine

Se priser på Bosch SKS51E26EU her

bordopvaskemaskine
2.481 Kr.

Det skal du vide, før du køber Bosch SKS51E26EU

Denne bordopvaskemaskine eller bordopvasker med god power har et lækkert og stilrent design, og den kan derfor nemt stå fremme, hvis pladsen ikke er til at gemme den væk. Men dens stramme look, er denne Bosch også nem at gøre ren, da der ikke er mange kroge og kanter at komme omkring.

Der er god plads og kapacitet indvendigt i maskinen. Flere anmelderere er overrasket over den store rummelighed inde i Bosch maskinen, trods at det er en mini opvaskemaskine. Du kan derfor nemt bo mere end én og købe denne model.

Det kan derfor sagtens være familier eller par på trang plads, som har denne Bosch bordopvaskemaskine. Maskinen har en kapacitet på 6 kuverter, og denne mini opvaskemaskine kan du også ofte finde på tilbud.

Specifikationer om denne bordopvaskemaskine

Udover de generelle gode ting ved denne mini opvaskemaskine, så har den nogle af de bedste, funktionelle fordele. Denne maskine har en masse gode funktioner, som gør livet med denne mini opvaskemaskine nemt og lækkert. 

Bosch bordopvaskemaskinen har EcoSilence moter og ActiveWater teknologi, som gør den nyere og moderne, og med den energivenlige motor, som er næsten støjfri, er det en af de bedste i test. Med denne motor bliver det en af de bedste bordopvaskemaskiner, med power, og den er værd at lægge penge i – uanset om den er på tilbud eller ej.

Denne “ActiveWater” teknologi gør desuden, at bordopvaskemaskinen vasker miljøvenligt og effektivt, da den målretter sig vand, og dermed sparer på vand og energi. Derfor er denne Bosch en af de bedste mini opvaskemaskiner, hvis man går op i en miljøvenlig opvask.

Fordele

Ulemper

5/5

Du kan her se en video af, hvordan Bosch SKS51E26EU er i brug.

Electrolux ESF2400OW - En af de bedste tørreevner

bordopvaskemaskine

Se priser på Electrolux ESF2400OW her

bordopvaskemaskine
3.195 Kr.
bordopvaskemaskine
3.195 Kr.
bordopvaskemaskine
2.197 Kr.

Det skal du vide, før du køber Electrolux ESF2400OW

Hvis ikke det skal være den ovenstående Bosch bordopvaskemaskine, så finder du også både gode Siemens og Electrolux mini opvaskemaskiner. Hvis du kigger på Power, så har de ofte flere af disse modeller fra alle de bedste mærker. Vi vil dog her anbefale den gode Electrolux ESF2400OW bordopvaskemaskine.

Vi anbefaler dig, at placere din bordopvaskemaskine oppe i højden, så du dermed kan undgå rygskader – det gælder uanset om det er Electrolux eller Bosch. 

Denne Electrolux mini opvaskemaskine er for dig, der elsker en god betjening, da den virkelig topper i anmeldelser og test omkring sin nemme betjening af selve maskinen. Denne bordopvaskemaskines display er placeret øverst, så det er nemt tilgængeligt. 

Denne bordopvaskemaskine er en lille model, men med en af de bedste tørreevner. Den får i alle sine test og anmeldelser stor ros for sin effektivitet og for sine mange forskellige programmer. Den har derudover en nem adgang, når den skal tømmes, og den er overskuelig.

Fordele

Ulemper

4.6/5

Bosch Opvaskemaskine SKS62E38EU - Solid og kompakt

bordopvaskemaskine

Se priser på Bosch SKS62E38EU opvaskemaskine her

bordopvaskemaskine
4.148 Kr.

Det skal du vide, før du køber Bosch SKS62E38EU

Denne Bosch bordopvaskemaskine er på trods af sin størrelse en solid og kompakt opvaskemaskine, der har et stilrent stål-design, der gør, at den ikke ser forstyrrende ud i køkkenet. Prisen på dette produkt ligger i den høje ende, men bordopvaskemaskinen har dog forskellige fordele, som gør, at den klart er en overvejelse værd.

Fordele

Ulemper

5/5

Du kan her se en video af, hvordan Bosch SKS62E38EU er i brug.

SCANDOMESTIC SFO101W - Nem og flytbar

bordopvaskemaskine

Se priser på SCANDOMESTIC SFO101W opvaskemaskine her

bordopvaskemaskine
3.156 Kr.

Det skal du vide, før du køber SCANDOMESTIC SFO101W

Denne model er en af de bedste i vores test, hvis du søger en bordopvaskemaskine, der kan flyttes rundt. Der er plads til to kuverter og en kurv, og her kan du vaske de mest essentielle ting, som du ikke gider stå og vaske op i hånden. 

Denne bordopvaskemaskine har en størrelse, som er helt perfekt, hvis du leder efter en maskine, der kan flyttes rundt og placeres alle steder. Den er lille og nem, og den passer derfor ind i det fleste hjem, men den er helt perfekt, hvis du eksempelvis mangler en bordopvaskemaskine til camping eller til ferielejligheden.

Fordele

Ulemper

4.2/5

Fisher & Paykel DD60SHTI9 - Bedste integrerbare bordopvaskemaskine

bordopvaskemaskine

Se priser på Fisher & Paykel DD60SHTI9 her

bordopvaskemaskine
3.156 Kr.

Det skal du vide, før du køber Fisher & Paykel DD60SHTI9

Fisher & Paykel DD60SHTI9 er det bedste valg i vores test, hvis du ønsker en bordopvaskemaskine, der kan integreres i dit køkken. Den er altså oplagt, hvis du ønsker at gemme din opvaskemaskine væk, da den er designet til at ligge i en skuffe.

Modellen har plads til hele 6 kuverter, og derudover har den en fantastisk tørrevne, som altid efterlader dit service, så det er klar til at blive lagt på plads. Modellen har et biplydsignal ved programslut, og den kan klare tallerkener med en diameter på op til 32 cm.

Fordele

Ulemper

4.7/5

Bosch bordpvaskemaskine SKS50E42EU - Mange fordele til prisen

bordvaskemaskine

Se priser på Bosch bordpvaskemaskine SKS50E42EU her

bordopvaskemaskine
3.167 Kr.
bordvaskemaskine
3.295 Kr.

Det skal du vide, før du køber Bosch bordpvaskemaskine SKS50E42EU

Med denne bordopvaskemaskine fra Bosch får du en model, som har mange fordele til prisen. Den fylder ikke alverden, og den er en smule mindre end mange andre modeller på markedet, hvilket kan være en fordel i et lille køkken.

Modellen har plads til 5 kuverter, og derudover har denne bordopvaskemaskine en indbygget vandsikring, som sikrer dig mod at få oversvømmelser i hele køkkenet, hvis det uheldige skulle ske, at maskinen bryder sammen eller går i stykker, når den er i gang.

Fordele

Ulemper

4.7/5

Electrolux opvaskemaskine ESL2500RO - en fuldintegreret bordopvasker

bordvaskemaskine

Se priser på Electrolux opvaskemaskine ESL2500RO her

bordvaskemaskine
5.595 Kr.

Det skal du vide, før du køber Electrolux opvaskemaskine ESL2500RO

Denne Electrolux opvaskemaskine ESL2500RO er perfekt til dig, der leder efter en mini opvaskemaskine eller bordopvasker, der er fuldt integrerbar. Det er en lille bordopvaskemaskine, der nemt kan skjules i dit køkken, og derfor er den helt perfekt, hvis du ikke har lyst til at have en bordopvasker stående fremme.

Det er en bordopvaskemaskine i et yderst lækkert design, som mange forbrugere elsker. Prismæssigt ligger den til en lidt højere pris, men du får til gengæld også meget for pengene med denne model, og den er en god løsning i det lille køkken. 

Fordele

Ulemper

4.7/5

Logik LDW2PB20N – Lille og fleksibel bordopvaskemaskine

bordvaskemaskine

Se priser på Logik LDW2PB20N her

bordvaskemaskine
2.499 Kr.

Det skal du vide, før du køber Logik LDW2PB20N

Denne Logik LDW2PB20N er en lille og fleksibel bordopvaskemaskine, der passer perfekt ind i et hjem med lidt plads. Først og fremmest er den nem at flytte rundt, og en af de helt store fordele ved denne bordopvaskemaskine er, at den ikke kræver fast vandtilslutning.

Derudover har den plads til to kuverter, og du kan dermed nemt pakke opvaskebalje og børsten langt væk og blot sætte denne mini opvaskemaskine over.

Fordele

Ulemper

4.7/5

Hvad tager en test af bordopvaskemaskiner højde for?

Når vi foretager vores test, er der altid nogle grundlæggende parametre, som vi tager højde for i den enkelte produktkategori. Det varierer alt efter produktet. I vores test af bordopvaskemaskiner kigger vi nærmere på:

  • Kapacitet
  • Tilslutning til strøm
  • Mærke
  • Pris
  • Støj

Ser man overordnet på disse parametre på en mini opvaskemaskine, kan vi se, at det er Bosch, Elextrolux og Siemens, der løber som de bedste vindere på mange test af bordopvaskemaskiner – og med god grund.

Overvejelser inden dit køb af en ny bordopvaskemaskine

Inden du køber en bordopvaskemaskine er det vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvad der har betydning for dig, for på den måde kan du sikre, at du foretager det bedste køb. Her anbefaler vi, at du tænker over disse parametre: 

  • Pris 
  • Lydniveau
  • Design
  • Antal Kuverter 
  • Energimærke

Prisen på din nye bordopvaskemaskine

Hvis du bor alene, er studerende eller eksempelvis ikke har det helt store budget at gøre godt med, så er prisen selvfølgelig en væsentlig faktor, der skal overvejes, når du skal vælge, hvilken bordopvaskemaskine, der er den bedste for dig. Ofte hænger pris og kvalitet sammen, men du kan også sagtens finde en bordopvaskemaskine, der fungerer helt fint, selvom den ikke koster kassen. 

Opvaskemaskinens lydniveau

En af de faktorer du også bør overveje, når du skal købe en bordopvaskemaskine, det er lydniveauet. Er du meget generet af lyd generelt set, så er det selvfølgelig en god idé at gå på jagt efter en opvaskemaskine, der ikke støjer specielt meget. Her skal du kigge på dB, og jo højere decibel er, jo mere larmer maskinen. 

Design og stil

Som navnet antyder, står en bordopvaskemaskine ofte på et bord, og det betyder også, at du muligvis skal se på den hver eneste dag. Hvis du går meget op i design derhjemme, så er det måske en god idé at finde en bordopvaskemaskine, der matcher dit køkken, når det kommer til stilen. En bordopvaskemaskine kan fås i forskellige farver og design, og der er noget for enhver smag. 

Antallet af kuverter maskinen kan rumme

En anden faktor som også spiller ind, når det kommer til valget af opvaskemaskine, er antallet af kuverter, som maskinen kan rumme. Hvis du bor alene, er dette måske ikke særlig vigtigt for dig, men hvis du ofte har gæster, så kan det naturligvis være den bedste løsning at vælge en bordopvaskemaskine med plads til mange kuverter. 

Bordopvaskemaskinens energimærkning

Det er ikke lige noget, som alle tænker over, men energimærkningen på en bordopvaskemaskine kan faktisk have en stor betydning. Du kan eksempelvis reducere din husholdnings indvirkning på miljøet samtidigt med at dine el-regninger ikke sprænger budgettet, hvis du vælger et godt energimærke.

Kan det betale sig at købe en bordopvaskemaskine

En bordopvaskemaskine kan være en dyr investering, hvis man sammenligner med en normal opvaskemaskine. Det kan derfor være en god idé at investere i en helt normal størrelse opvaskemaskine, hvis du har pladsen til det derhjemme. 

Størrelsen kan være en fordel

En bordopvaskemaskine kan selvfølgelig have den fordel, at den passer ind i alle køkkener, så længe der findes vand og afløb. Hvis du er træt af at vaske op i handen og samtidig bor i et en lille lejlighed, i en studiebolig eller eksempelvis et sommerhus, så er en mini opvaskemaskine altså et rigtig godt alternativ.

Med en bordopvaskemaskine kan du vaske omkring 5-6 kuverter dagligt, og hvis du ikke er typpen, der er i køkkenet ofte, så kan en lille opvaskemaskine være en rigtig fin investering. 

Gør op med dig selv, hvad du har behov for

Udover størrelsen så kan du selvfølgelig også se på, hvor meget en bordopvaskemaskine koster. Her findes der de helt billige modeller og nogle modeller, som ligger i den helt anden ende af prisskalaen. De billige modeller har ofte nogle få opvaskeprogrammer, som kan vælges via en simpel betjeningsfunktion. 

Hvis du derimod vælger en dyrere model, så får du ofte et andet display, måske et af de bedste energimærker, en timer-funktion og et større udvalg af programmer. Det er derfor op til dig at vurdere, hvor stor betydning de forskellige funktioner har for dig, når du skal købe en ny bordopvaskemaskine. Nogle gange kan du dog være heldig at finde en af de dyre bordopvaskemaskiner på tilbud. 

Vedligeholdelse af en bordopvaskemaskine

Hvis du ønsker at beholde din nye bordopvaskemaskine i lang tid, kan det være en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvordan du på bedste vis vedligeholder den. Her anbefaler vi dig blandt andet, at du sørger for at afkalke din mini opvaskemaskine. 

I Danmark har vi hårdt vand, der resulterer i, at opvaskemaskiner tilkalker og dermed bliver mindre effektive. Hver eneste gang du bruger maskinen aflejrer kalken sig på varmelegement, og jo tykkere lag kalk – jo mindre varmt vand vil der strømme ud af legemet. 

Du giver altså din bordopvaskemaskine de bedste vilkår for at fungere på optimal vis, hvis du afkalker den indimellem. Derudover vil der også komme kalkrester på dit service, hvis maskinen er stoppet til med kalk. 

Hvilket afkalkningsmiddel skal du bruge til din bordopvaskemaskine?

Først og fremmest skal du tage et kig på brugsanvisningen. Her kan du ofte læse, hvilket afkalkningsmiddel producenten anbefaler, at du bruger.

Det er desuden en god idé at vælge et afkalkningsmiddel, der er skånsomt ift. bordopvaskemaskinens materialer. Sæt dig ind i, hvordan din maskine er bygget. Nogle er sårbare overfor syre, og du kan derfor risikere at slide dem ned.

Du kan desuden også købe afkalkningstabs, der ofte både forhandles af producenterne, men de findes også i de store supermarkeder.

Undgå hvide pletter på service 

Selvom du afkalker din bordopvaskemaskine, så den holdes fri for kalk, så kan højt kalkinhold i Danmarks vand gøre, at der sætter sig hvide aflejringer på service, såsom glas og bestik. Det er træls, da servicen dermed ikke skinner, og det kan eksempelvis være irriterende, når man skal have gæster. 

Hvis du køber en bordopvaskemaskine fra vores test, kan du eksempelvis overveje at anvende salt i din bordopvasker. Hvis man tilføjer salt, kan kalk nemlig neutraliseres. Salt binder sig til kalk og på den måde aflejres kalk ikke på service i din mini opvaskemaskine. 

Ifølge Samvirke bør du tjekke salttilførslen til opvaskemaskinen. Tjek efter, om der påfyldt nok salt i maskinen, samt om salttilførslen er indstillet korrekt. Jo mere kalk i vandet, jo mere salt skal der bruges i din bordopvaskemaskine.  Tjek også, om der er tilstrækkeligt med afspændingsmiddel på maskinen, og at filtret er rent.

Derudover bør du holde øje med, hvor meget sæbe din bordopvasker skal bruge. Nogle af bordopvaskemaskinerne i vores bordopvaskemaskine test skal bruge meget sæbe, og hvis sæbedoseringen er for lille i forhold til kalkindholdet i vandet, så vil der ikke være nok vaskeaktive stoffer til at opløse kalken, og den kan derfor sætte sig på glas og bestik.

Brug citronsyre for at undgå pletter 

Hvis du allerede oplever, at der er pletter på dit service, når det er blevet vasket i en bordopvaskemaskine, så kan du rense disse pletter af med citronsyre. Citronsyre kan nogle gange fås på tilbud, og det kan også købes i brevform i nogle supermarkedet. 

Du kan eksempelvis stille de ramte glas ned i din bordopvasker eller mini opvaskemaskine, for derefter at tilsætte et par skefulde citronsyre i sæbeskuffen. Vask glassene på et almindeligt program. Citronsyren binder kalken, og dine glas er rene som ny.

Kan jeg købe en brugt bordopvasker? 

Det er selvfølgelig muligt at købe en bordopvaskemaskine eller mini opvasker, der er brugt i forvejen. Her er det væsentligt at være opmærksom på flere forskellige ting. 

Prisen på en brugt bordopvaskemaskine

Først og fremmest er der selvfølgelig prisen. Det er ikke altid sikkert, at folk har forstand på at sætte den rette pris. Tjek derfor altid, om der er lignende produkter til salg. Måske kan du sammenligne med prisen på en anden brugt mini opvaskemaskine eller en anden bordopvasker, som er den samme model. 

Husk også, at man også gerne vil have mest muligt ud af det produkt man sælger, og derfor er prisen i nogle tilfælde sat for højt. Nogle gange kan det være endnu bedre at finde et godt bordopvaskemaskine tilbud, så det er bare med at holde øjne og ører åbne.

Er det en bordopvaskemaskine i god stand?

Du skal også huske på, at når man sælger en bordopvaskemaskine, så kan det ofte skyldes, at den måske ikke fungerer helt optimalt. Spørg derfor altid ind til, om der er noget galt med den brugte bordopvasker, eller tjek, om der står noget i salgsannoncen om dette. 

Nogle gange kan det bedre betale sig at købe en ny bordopvaskemaskine fra eksempelvis vores test, da det kan være omkostningsfuldt at skulle ud og finde reservedele mm. Dog skal det selvfølgelig siges, at det er en bæredygtig løsning at købe en brugt bordopvaskemaskine eller mini opvaskemaskine, men det er ikke sikkert, at det altid kan betale sig. 

Vær opmærksom på svindlere 

Der er desværre mange mennesker, der sælger brugte produkter og bordopvaskemaskiner til en god pris og på tilbud. Når du køber både nyt og brugt på nettet, er det altid en god idé at tænke over, om du har med en svindler at gøre. 

Før man eksempelvis køber en bordopvaskemaskine på tilbud hos en forhandler, så kan du tjekke først, om denne forhandler har fået gode anmeldelser på Trustpilot. Hvis dette ikke er tilfældet, så er der måske god grund til at overveje en anden forhandler af bordopvaskemaskiner. 

Lav en købsaftale 

Hvis du overvejer at købe en brugt bordopvaskemaskine eller en lille bordopvaskemaskine, så er et af vores bedste bud, at du laver en købsaftale. En købsaftale er et dokument, som sælger kan skrive under på, og det sikrer dermed, at handlen sker i god tro samt at sælger identificerer sig med ID, når vedkommende sælger dig en mini opvaskemaskine. 

Hvis sælger nægter at udfylde denne købsaftale, så bør du måske være særligt opmærksom. Måske er det gode tilbud lidt for godt til at være sandt, og så bør du måske finde et andet sted at købe denne lille bordopvaskemaskine. 

Er det en stjålet brugt bordopvaskemaskine? 

For at sikre dig, at du ikke køber en bordopvaskemaskine, der er stjålet et sted, kan du altid bede om at se en købskvittering. Dermed kan du nemlig kontakte butikken, hvor mini opvaskemaskinen er købt. 

Hvor kan jeg placere en bordopvasker?

Som det pointeres hos Skousen findes der et bredt udvalg af forskellige bordopvaskemaskiner. De fleste bordopvaskemaskiner er beregnet til at stå på køkkenbordet, og den passer godt ind i den mindre husholdning, da den kan vaske få kuverter ad gangen. I vores bordopvaskemaskine test kan du se, hvor mange kuverter den enkelte mini opvaskemaskine kan rumme. 

Bordopvaskemaskine placeret på en bord 

Som navnet antyder er en bordopvaskemaskine beregnet til at være placeret på et bord. Mange af disse bordopvaskemaskiner kræver at stå på et bord, da de skal kunne tilkobles vandhane eller fx et afløb, så den er permanent tilkoblet. 

Placering af bordopvasker i et skab

Der er dog også mulighed for, at en bordopvasker kan placeres i et skab eller i en skuffe. Nogle af de ovenstående bordopvaskemaskiner i denne test behøver ikke være tilkoblet vandforsyning, men det afhænger selvfølgelig af, hvordan dit køkken er indrettet, hvis du skal have en bordopvaskemaskine i et skab eller en skuffe. 

Fordelen ved at have en bordopvaskemaskine i et skab, en skuffe eller på et bord, er først og fremest, at du dermed kan være fri for at skulle finde opvaskebørste og -balje frem. Dog er der begrænset plads i en mini opvaskemaskine til bordet, og gryder og store fade vil tage en stor del af pladsen, når der skal vaskes op. Bestikkurven er dog ofte flytbar, og det gør, at pladsen i en bordopvaskemaskine bliver mere fleksibel. 

Hvor kan en lille bordopvaskemaskine bruges?

En mini opvaskemaskine er anvendelig flere forskellige steder. Den optager som sagt ikke meget plads, og dermed kan du købe af disse bordopvaskere fra vores bordopvaskemaskine test, hvis du kun har få kvadratmeter at gøre godt med.

En bordopvaskemaskine kan bruges i sommerhuset 

Ejer du et hyggeligt sommerhus? Så er en bordopvaskemaskine det helt oplagte valg. Ofte kan sommerhuset være et fristed for de fleste, og mange tager op i et sommerhus for at slappe af. Netop derfor er det også en rigtig god idé at anskaffe en bordopvasker, da man dermed ikke behøver at bruge din fritid i sommerhuset på den kedelige opvask.

Køb en bordopvasker til campingvognen

Hvis du ofte holder ferie i en campingvogn, så er en mini opvaskemaskine et rigtig godt bud. Mange af de bordopvaskere, der har klaret sig godt i vores test, behøver ikke tilsluttet vand, og det er jo virkelig oplagt, fordi dermed kan den flyttes rundt i campingvognen alt efter behov.

En lille opvaskemaskine til et lille hjem

Er du studerende, bor du i en et-værelses-lejlighed eller har du bare et småt københavner-køkken? Så er en bordopvasker et rigtig oplagt valg. Læs vores bordopvaskemaskine test, og bliv klogere på, hvilken bordopvasker der passer perfekt ind i dit lille køkken. 

Den perfekte løsning på kontoret

Har du en virksomhed, hvor I ikke er så mange ansatte? Så bør du helt klart overveje at købe en lille bordopvaskemaskine. I kan dermed spare tid, da I ikke behøver stå at vaske jeres bruge service op i hånden, og en mini opvaskemaskine kan derfor være en god investering. 

Hvad skal du undgå at sætte i en bordopvaskemaskine?

Helt generelt er der nogle bestemte ting i dit køkken, der ikke har godt af at blive proppet ned i en bordopvasker, og disse forskellige ting bør du derfor vaske i hånden. Bliv klogere på, hvilke ting du bør undgå at lægge ned i en lille bordopvaskemaskine her.

Glas med dekorationer og guldkant

Hvis du har nogle fine glas derhjemme med guldkant eller dekorationer, så bør de ikke vaskes i din bordopvaskemaskine. Dekorationen bliver slidt af efterhånden, så hold dem uden for bordopvaskemaskinen, med mindre glassene er mærket med, at de rent faktisk kan tåle opvask i en bordopvasker.

Krystalglas

Hvis du har nogle smukke krystalglas derhjemme, så undgå gerne at putte dem ned i en bordopvasker. Ved maskinvask kan fine glas nemlig få glaspest, og det viser sig som en hvid stribe øverst på glasset, som stammer fra selve glasmassen og den kan trænge frem ved temperaturer over 60-65 grader.

Benhåndtag på bestik

Hvis dit bestik er lavet med benhåndtag, så tåler det ikke at komme ned i en mini opvaskemaskine. Benhåndtaget vil dermed blive mat og ætset, så hold det fine bestik med benhåndtag ude af bordopvaskemaskinen og vask det af i hånden.

Gode køkkenknive

Det er aldrig en god idé at sætte dine skarpe køkkenknive ned i din bordopvasker. Når man vasker sine knive i en bordopvaskemaskine slider det på knivens blad og håndtag, og så mister de deres værdi som godt køkkenværktøj. Vask køkkenknivene i hånden, og tør dem i et viskestykke derefter.

Ting lavet af træ

Hvad enten du har grydeskeer eller bestik i træ hjemme i køkkenet, så er den ikke en god idé at vaske disse i en bordopvasker. Træet bliver mat, og det går langsomt i opløsning, når det vaskes op i en opvaskemaskine. Du kan evt. gemme knive og gafler med træhåndtag til særlige lejligheder, hvor du godt gider tage opvasken i hånden bagefter.

Fade og aluminium

Kasseroller og fryder af aluminium tåler ikke at komme ned i din bordopvaskemaskine. Derfor bør du også holde ting som en hvidløspresser, isske og ostehøvl væk fra en bordopvasker. Aluminium kan også afgive rustpletter til for eksempel det rustfri stål, der samtidig bliver vasket i din bordopvaskemaskine, og det ville jo være en vældig skam.

Er du stadig i tvivl? 

Det kan være svært at finde frem til, hvilken bordopvaskemaskine der passer ind i dit hjem, og hvis du stadig er i tvivl efter at have læst vores bedst i test, så kan det være, at du skal besøge nogle forhandlere.

Her kan du eksempelvis tage et kig på maskinens design, og du kan dermed nemmere vurdere, om du kan have plads til den i dit køkken.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

bordopvaskemaskine

Bosch SKS51E26EU - Rigtig god til prisen