Børne køkkenknive - alt du skal vide!

Lad børnene være med i køkkenet. Selvom børne køkkenknive naturligvis altid skal benyttes under opsyn, kan du altså stadig finde udgaver, der er særligt design til de små, så de også kan være en del af madlavningen.

Vores anbefalede børne køkkenknive

Samura Mad Bull serbisk kokkekniv

Børne køkkenknive er udivklet af stål, hvorfor de er brugbare i køkkenet. Dette er imodsætning til de klassike plastikknive, som man ofte finder i børnenes legeområde. Børne køkkenknive er først og fremmest udviklet med en stålklinge, der gør den nemmere at benytte under madlavningen.

Ydermere er børne kødknive naturligvis nemmere afrundet, hvilket øger sikkerheden markant. Den er også designet med et ekstra godt greb, der gør den mere børnevenlig og nemmere at holde om. De findes med flere designs og farver, hvorfor dit barn kan vælge præcis den udgave, han/hun bedst kan lide.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere

Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Hvad skal du vide?

Selvom disse børne køkkenknive er udviklet og designet med stor børnevenlighed, og det dog stadig vigtigt at understege, at de er skarpere end den klassiske plastik-børnekniv, og du bør altid være til stede, når dit barn benytter den.

Der vil som oftest være en aldersgrænse ved købet af det specifikke produkt. Denne aldersgrænse er selvfølgelig også vigtig at holde øje med, inden du tager børne køkkenknive i brug.

Desuden bør du aldrig komme kniven i opvaskemaskinen, da det vil ødelægge effekten og skarpheden af produktet, der i forvejen er mindre skarp, end en almindelig kniv.

Hvad kan man skære med børne køkkenknive?

Måske undrer du dig over, hvor skarpt dette produkt i virkeligheden er? 

Det afhænger først og fremmest af, hvor gammelt dit barn er. Styrken i kniven en naturligvis mindre effektivt end den normale udgave, hvorfor det kræver ekstra styrke at skære f.eks. frugt og grønt. 

Det kan sagtens lade sig gøre at skære gulerødder med langt de fleste børne køkkenknive, med dog anbefales det, at du og dit barn starter med at skøre bløde ting, indtil barnet har fået en god føling med produktet. 

Se relaterede artikler til køkkenknive

Leder du efter køkkenknive der ikke koster en bondegård? Så læs alt om Vexø køkkenknive her.

Vi har også lavet en samlet guide over køkkenknive bedste i test her.

Ønsker du én rigtig god kniv? Så er Gyoto kokkekniv et sikkert valg.

Se også vores samlet guide til de japanske Qknives Nakiri knive her.

Læs mere om de rustfri Global G2 køkkenkniven her.

Skal du snitte dine grøntsager helt tynde? Så er Scanpan Santoku knivsæt det absolut bedste.  

Andre børneknive

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du bør købe børne køkkenknive? 

Der findes som nævnt ovenover både udgaver af plastik og mindre modeller af stel, hvis du ikke ønsker at købe børne køkkenknive. 

Køkkenknive kan godt virke lidt voldsomme for nogen, og du kan i stedte vælge at købe en udgave af stel, der udviklet med et plastikhåndtag. Disse plastikhåndtag er udviklet med et sikkert greb, som øger sikkerheden omkring børne modellen. 

Det er ikke kun børne køkkenknive, du kan finde markedet. Der er også udviklet brødknive og haveknive, som er designet specikt til børn.