Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Billig espressomaskine – guide til de bedste muligheder

Billig espressomaskine – guide til de bedste muligheder

billig kaffemaskine

En espressomaskine forbindes ikke umiddelbart med en billig investering, men tro det eller ej så findes der en hel del maskiner på markedet til en helt ok og fair pris. Hvis du elsker en god espresso og gerne vil have muligheden for at lave den selv og til dine gæster, men har et budget du skal overholde, så kan det være en rigtig god idé at undersøge markedet først, og det er det vi har gjort for dig.

Vores anbefalinger​

espressomaskline 1

Philips HD7769/00​

Mange indstillingsmuligheder og funktioner for kaffebrygning​
Integreret kaffebønnekværn​
Kan brygge en hel kande kaffe på 10 minutter​

Hvis du elsker en god espresso og gerne vil have muligheden for at lave den selv og til dine gæster, men har et budget du skal overholde, så kan det være en rigtig god idé at undersøge markedet først, og det er det vi har gjort for dig.

Når du søger efter en billig espressomaskine, har du i hvert fald ét krav til den maskine, som du potentielt vil købe, men det kan også være en god idé at se på om der er andre ting som du bør være opmærksom på, når du skal vælge en maskine til dine behov og præferencer.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Hvis du ønsker dig en billig espressomaskine kan det være at du skal være klar på at der er nogle funktioner, som måske ikke følger med. En dyr maskine har ofte nogle mere avancerede og flere funktioner, end en billig, så det er noget du bør gøre op med dig selv. Kan du få det du gerne vil have, for den pris du ønsker?

Hvad er de bedste billige espressomaskiner på markedet?

Et mærke der går igen når man er på udkig efter en billig model er DeLonghi, de laver flere forskellige espressomaskiner, men vi har udvalgt en enkelt, som er den der har fået bedst anmeldelser blandt det mærke. 

Et andet mærke som vi har valgt at udvælge et produkt fra er Philips, da de også har nogle gode produkter, som dog ligger i den højeste ende prismæssigt i denne guide. Det sidste mærke vi har valgt at inddrage er Melitta, som også er et populært mærke når det kommer til kaffemaskiner. 

Den bedste billige espressomaskine i test

 • Bedste samlet set: Melitta caffeo solo
 • Bedste billige: DeLonghi Dedica style EC685 
 • Bedste premium: Philips Series 2200 EP2220

De bedste billig espressomaskine i test​


espressomaskine billig

Melitta caffeo solo​

Til en billig pris får du en stor variation af kaffe lavet på hele bønner og som endda er flot i designet enten til kontoret eller derhjemme i køkkenet. 

Specifikationer

 • Pris: 1800-3000 kr

Fordele:

 • Lille maskine
 • Fuldautomatisk
 • Mælkeskummer

Denne espressomaskine er det produkt der ligger midt imellem i prisklassen for produkterne i denne guide. Det er en super billig espressomaskine, når man tænker på at den er fuldautomatisk, og derfor har en masse indbyggede funktioner. Den har sågar en mækeskummer, der kan lave perfekt mælk til lige den kop kaffe du ønsker. 

logo billig espresso
Hurtig leevering
God kundeservice

DeLonghi Dedica style EC685​

Selvom den er lille og billig kan den brygge to kopper på samme tid, hvilket gør at den egner sig godt til hvis du har gæster eller hvis den skal være på et kontor hvor der ofte er lidt kø til kaffemaskinen. 

Specifikationer

 • Pris: 1200-1700 kr

Fordele:

 • Lille maskine
 • Smukt design
 • Mælkeskummer

Dette produkt er hvad man kan kalde en billig espressomaskine, men som bestemt ikke bærer præg af den fornuftige pris. Det er en super flot maskine, der er lille i størrelsen og som derfor egner sig godt i mindre køkkener eller steder, hvor der med fordel gerne må spares lidt på pladsen – og pengepungen. 


Philips Series 2200 EP2220​

Dette produkt er det vi kalder det bedste premium bud på en billig espressomaskine, hvilket vil sige at det er det bedste produkt i den dyre ende indenfor en lav prisklasse. Den er altså ikke ret meget dyrere end de andre nævnte produkter, men den har lige et par ekstra features, som gør den til et premium valg i den billige prisklasse vel og mærke. 

Specifikationer

 • Pris: 2300-3400 kr

Fordele:

 • Lille maskine
 • Indbygget kværn
 • Slukker automatisk

Philips Series 2200 EP2220 har en indbygget kaffekværn, så du får friskmalet kaffe hver eneste gang du laver kaffe på maskinen. Der kan laves to kopper ad gangen på denne maskine, hvilket også egner den til gæster eller arbejdspladser. 

Den er lidt mere avanceret med forskellige knapper og valg på forsiden, men det kan jo både være en fordel, hvis man gerne vil please flest muligt eller det kan være lidt unødvendigt, hvis man blot ønsker en espresso. 

Som man kan fornemme ud fra de udvalgte produkter, kan typerne af espressomaskiner i den billige prisklasse variere en del på både udseende men også funktioner. Der er både fuldautomatiske og semiautomatiske maskiner til en god pris, som kan forskellige ting. Fælles for dem er at de alle er mindre udgaver af normale espressomaskiner, de har alle et lille eller kompakt design, hvilket bestemt ikke er en dårlig ting. Det mindre design gør at den er nemmere at placere lige hvor man vil om det er derhjemme eller på en arbejdsplads. 

Hvad er espresso?​

Espresso er en blanding af kaffe, som er ristet meget mørkere end kaffebønner, der bruges til, eksempelvis, filterkaffe eller til en stempelkande. Espressokaffen er ristet mørkere, fordi en espressomaskine brygger kaffen anderledes end en almindelig kaffemaskine.

Der brygges i en espressomaskine under tryk, som fremhæver smagen af den ristning, som bønnen har. Derfor har ristningen også betydning for, hvordan slutresultatet bliver. Derfor er det også en fordel ikke at vælge de billigste bønner, men nogle, der har lidt kvalitet til sig.

Espresso er typisk blandede kaffebønner, gerne 2-6 forskellige slags kaffebønner, som skabe espressoen og dens særprægne smag.

Forskellen på brygning på en kaffemaskine og en espressomaskine?​

Ved brygning af kaffe på en espresso maskine – og her er det ligegyldigt, om der er tale om den en dyr, en billig eller den billigste espressomaskine – varmes vandet op og presses igennem filteret, som er sat ind i et porta-filter, som er det håndtag, som man ofte vil se på en manuel espressomaskine.

Inden kaffen brygges stampes den ned i filteren. Dette gør man får at trække mest mulig smag ud af bønnerne – jo hårdere man stamper kaffen, desto mere smag vil du få ud af kaffen.

Til modsætning for brygning på en dyr eller billig espressomaskine, så vil man typisk brygge sin kaffe i en filterkaffemaskine eller i en stempelkande, ved at hælde de kværnede bønner løst ned i filteret, eller i tilfælder med stempelkanden, ned i bunden af kanden, hvorefter vand tilsættes.

Vandet vil så arbejde med det løse kaffe på en helt anden måde. I din filterkaffemaskine vil vandet bevæge sig ned igennem og ned i kanden, og ved stempelkanden vil kaffen senere presses ud af det løse kaffe ved hjælp af stemplet. Således er proceduren meget forskellig for en espressomaskine.

En espressomaskine, selv en billig eller den billigste, arbejder med tryk, som presser smagen ud, mens de andre typer af kaffebrygninger lader vandet suger smagen ud af bønnerne. Netop derfor er en billig espressomaskine også noget helt særligt.

Hvorfor skal jeg vælge en billig espressomaskine?​

Det er naturligvis op til den enkelte, hvor mange penge, man vil bruge på en billig espressomaskine. Måske behøver det ikke at være den billigste, og måske er budgettet kun til den billigste espressomaskine. Men frygt ej, der findes masser af gode espressomaskiner derude med kværn og det hele, som kan lave en skøn kop kaffe, selvsom den ikke har kostet det vilde.

En god espressomaskine vil brygge under tryk, som nævnt ovenfor, og gør den det, så har du med en god espresso maskine at gøre uanset hvad. Her er der ingen forskel på, om de er billig, den billigste eller den dyreste på markedet. 

Grunden til, at en espressomaskine er et godt valg er, at den giver en god og dyb smag til kaffen, som hverken en filterkaffemaskine eller en stempelkande kan give. Smagen bliver dybere, den bliver mere rund og så bliver den mere intens, og derfor kan selv den billigste espresso maskine være en fordel.

En anden fordel ved en billig espressomaskine er, at du kan lave en god kop kaffe med vamr mælk eller med mælkeskum, fordi mange espressomaksiner, og en billig en, er udstyret med enten et mælkesystem eller en mælkeskummer, som man kan anvende til netop dette formål.

Så nyd en cappuccino, en cafe latte eller noget tredje med din espresso maskine, hvad en den er billig, den billigste eller den helt fancy. Du vil bestemt ikke fortryde, at du anskaffer dig en god, billig espressomaskine – tværtimod. Det vil give dig mange fordele, som du kan opveje det med.

Hør mere om de forskellige espressomaskiner og kaffemaskiner her​[ratemypost]

Scroll to Top