Vores artikler er skrevet på baggrund af research og analyser af anmeldelser og test. Artiklens dato er et udtryk for opdateringsdatoen. Artiklerne inkluderer blandt andet produkter fra partnerskaber.

Trykkoger bedste i test 2022 - Guide til møre madoplevelser

trykkoger

Studser du over, hvad en trykkoger egentlig kan, og hvad det er, der gør den speciel? Så læs med videre her, hvor vi fortæller om nogle af fordelene med en en trykkoger.

Med en trykkoger kan du nemlig fylde alskens grøntsager og kød i gryden, sætte låget på og få lækkert mørt kød og gode madoplevelser på ingen tid. Måske kender du til den populære ungarske ret Gullasch, der typisk skal stå og simre i flere timer for, at kødet bliver mørt. Med en trykkoger kan det gøres meget hurtigere, da trykket i gryden vil gøre processen hurtigere.

Vi er ret begejstrede for trykkogere, da det giver en lækker og mør smagsoplevelse meget hurtigere. Vi har derfor også dykket ned i, hvilket på markedet, der er de bedste i test, og undersøgt, hvilke du skal vælge for at få det bedste resultat.

Vores anbefalinger til den bedste trykkoger i test

Herunder finder du vores anbefalinger til, hvad du kan vælge imellem, når du skal ud og finde den bedste trykkoger til dine behov. Vi har undersøgt ekspertudsagn og test for at finde de bedste valgmuligheder for dig.

Hos Mydinners har vi til opgave at udvælge de bedste produkter på markedet til dig som forbruger. Dette gør vi ved at lave en grundig research af de forskellige produkter, vi anbefaler.

Vi undersøger blandt andet forhandlerens hjemmeside, produktspecifikationer og forskellige features. Derudover sammenligner vi forbrugernes anmeldelser af produktet samt undersøger og gennemlæser andre tests af produktet. 

De produkter, som du finder i artiklen, kan du som regel købe hos vores partnere, og vores research og test af produkterne er udarbejdet af vores professionelle og subjektive kollegaer. Dermed kan du hos os blive klogere på, hvilket produkt du skal vælge, hvis du er i tvivl om produktets specifikke fordele og ulemper.

Hos Mydinners vurderer vi produktet ud fra:

trykkoger

#1 WMF Perfect Plus

Den veganske favorit fra Bodylab. To smagsvarianter – vanilje og chokolade.

WMF Perfect Plus

Se priser på WMF Perfect Plus her

trykkoger

1.199 Kr.

Læs dette før du køber WMF Perfect Plus

trykkoger

På ingen tid vil du have de lækreste gryderetter ved hjælp af WMF Perfect Plus, ved blot at komme en omgang grøntsager, noget kød og lidt væske i gryde og tænde den. Foruden det lækre resultat, så bevarer trykkogeren også langt flere vitaminer og smage end en almindelig gryde gør.

Denne trykkoger kan anvendes på alle overflader, herunder også på induktion, så uanset hvilket køkken og hvilket komfur du har, så er denne trykkoger én af de bedste.

Én af de rigtig gode ting ved denne trykkoger er, at gryden kan kommes i opvaskeren, og på den måde slipper du for at bruge yderligere tid i køkkenet. Foruden trykkogerens magiske halvering af tilberedningstiden, så bliver det også lige det nemmere at vaske op.

WMF var dem, der opfandt trykkogeren, og derfor er du også sikret den bedste trykkoger i test, når du investerer i en fra WMF. Til forskel fra andre trykkogere, så mister denne ikke trykket undervejs, ikke før trykniveauet har nået det højeste niveau.

Fordele

Ulemper

5/5

Herunder kan du se en video om, hvordan WMF Perfect Plus virker:

Funktion Pressure Cooker

 • Kapacitet: 6 L
 • Type: til kogeplade
 • Kompatibel til alle varmekilder
 • Vægt: 3,2 kg

Denne trykkoger fra Funktion er til dig, der gerne vil lave skønne retter hurtigt og nemt, men som ikke vil investere den store sum penge i det. Dette er nemlig én af de billigere af de bedste trykkogere i test og på markedet. Et godt valg i den billige klasse.

Trykkogeren tilbereder fødevarer på ⅓ af tiden, og derfor er den også super hurtig. De håndtag på gryden giver den en bedre stabilitet, som er gode at have, når gryden skal transporteres fra kogeplade til spisebordet.

Funktions trykkoger er god til de større familier, da den kommer med en 6 liters gryde, hvori nærmest alt kan tilberedes. Gryden kan sågar konservere og tilberede direkte fra frost helt uden problemer. Den er altså en rigtig god begynder trykkoger eller godt valg til det lille budget.

Fordele:

 • Stille i brug
 • Brugervenlig
 • Billig
 • Tåler opvaskemaskine

Ulemper:

 • Lavere kvalitet

Sage BPR700 The Fast Slow Pro

 • Multiprodukt – slowcooker og trykkoger
 • Kapacitet: 6 L
 • 1100 Watt
 • Justerbar temperatur

Sage BPR700 The Fast Slow Pro er vurderet til at være det bedste premium valg, hvis du ønsker alsidighed og flere funktioner. Denne elektriske trykkoger kan nemlig både tilberede som slowcooker, men også under tryk. Den er en af eksperternes absolutte favoritter i test.

Normalt er en slowcooker og en trykkoger modstandere i køkkenet, da den ene tilbereder langsomt, og den anden tilbereder hurtigt under tryk. I dette produkt går de to funktioner dog hånd i hånd, og det er det, der gør den noget helt ekstraordinært.

Med sin store kapacitet på 6 liter, kan der tilberedes til store som små selskaber, og større ting som en lammekølle eller andet lignende kan uden problemer tilberedes heri. Med Dual Sensor-systemet holdes der løbende styr på trykket i både toppen og bunden af gryden.

Det er især værd at overveje, om man ønsker en elektrisk trykkoger, eller om det er en trykkoger til diverse varmekilder, man leder efter, da der er forskel på dem i test. Den bedste vil i enden være den, der lever op til dine behov, og denne trykkoger er et godt alsidigt valg.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Stort LCD-display
 • Dual Sensor
 • Tåler opvaskemaskine
 • Fuldautomatisk

Ulemper:

 • Dyr 
 • Besværlig rengøring
 • Fylder en del

Herunder finder du en videodemonstration af, hvordan Sage trykkogeren fungerer:

https://www.youtube.com/watch?v=pkenUi3DMv8&t=1s 

Tefal Secure 5

 • Kompatibel til alle varmekilder
 • Vægt: 4,1 kg
 • Type: til kogeplade
 • 2 dampprogrammer

Denne trykkoger fra Tefal fås i flere forskellige størrelser, der gør, at der kan laves mad til både større selskaber og familier, såvel som små familier og par uden problemer. Trykket kan indstille på to måder, og der kommer endda en dampkurv med til dampning af, for eksempel, grøntsager.

Den store 8 liters gryde roses især for at være god til at tilberede større måltider, herunder også til henkogning af hønsefond eller andet. Dette gøres nemlig på den brøkdel af tiden.

Trykkogeren er suveræn til simremad og derfor et godt valg, hvis du er vild med gryderetter. Når retterne er lavet, kan gryden uden problemer komme i opvaskemaskinen, dog kan låget ikke tåle det, så vær opmærksom på dette.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Lav vægt
 • Godt greb på håndtag
 • Fås i flere størrelser

Ulemper:

 • Håndtag bliver varme under brug
 • Besværlig aflæsning af trykindikator
 • Låget tåler ikke opvask i maskine

Råd til valg af den bedste trykkoger

Hvad end du er ny inden for trykkogere, eller om du har større erfaring, så kan det være svært at finde ud af, hvilken trykkoger, der der den bedste til at opfylde netop dine behov. Skal det være den, der er bedst i test? Og i så fald, hvilke kriterier i test skal den opfylde?

Hvad skal den bruges til?

Når du skal vælge dig den bedste trykkoger, så er det en god ide at overveje, hvad den egentlig skal bruges til. Er det udelukkende til at lave gryderetter? Vil du lave forskellige tests og eksperimentere med den, eller vil du have en maskine, der kan lidt af det hele, så du har rig mulighed for at udfolde dig gastronomisk?

Hvilken type ønsker du?

Der findes to forskellige typer af trykkogere, som vi også har gennemgået ovenfor i forbindelse med vores anbefalinger. Nemlig en trykkoger til placering og tilberedning på en kogeplade, og en elektrisk trykkoger.

Ønsker du én, der kan bruges på varmekilder, såsom gaskomfur eller induktion, så skal du først og fremmest være opmærksom på, at netop den du vælger, rent faktisk kan anvendes på den varmekilde, du har.

Ønsker du én, der er elektrisk, skal du være opmærksom på, at den kan have mange funktioner, og derfor kan den også være sværere at betjene, især i starten. Selvom en elektrisk trykkoger egentlig passer sig selv, så er det alligevel vigtig, at den ikke efterlades uden opsyn.

Hvor stor kapacitet behøver du?

Har du en større familie vil du måske gerne have en gryde, der kan indeholde en stor mængde mad. Har du en mindre familie eller har få personer i husstanden, så er en mindre gryde måske rigeligt for jer.

Der findes forskellige størrelse, du kan vælge imellem, typisk mellem 4 og 7 liter.

Hvad med rengøring?

Er du okay med at vaske den op i hånden, fordi du enten ikke har en opvaskemaskine, eller fordi det ikke er et større problem for dig? Eller synes du, at det er fedt at kunne smide det hele i opvaskemaskinen og lade den klare arbejdet? Det er en god ting at overveje, når du skal vælge, da nogle trykkogere ikke tåler maskinopvask.

Hvad må den koste?

Hvor stort er dit budget? Hvor meget er du interesseret i at investere? Det hele afhænger naturligvis også af, hvor meget og hvordan du har tænkt dig at bruge din trykkoger. Skal den blot bruges et par gange om året, så er en billig en måske fin. Men planlægger ud at bruge den dagligt, så er en trykkoger af god kvalitet investeringen værd.

Prisen på trykkogere varierer meget i forhold til både brand, størrelse, kvalitet og meget mere, og derfor er det en god ide at gøre sig klart, hvad man ønsker af den, og hvor meget man vil give for den, inden man begiver sig ud i et køb.

Ovenstående er nogle spørgsmål, som du kan stille dig selv, når du skal investere i den bedste trykkoger til dig. Vores anbefalinger er lavet ud fra test, og derfor er der måske kun nogle af attributterne, der vil passe på dine behov. Overvej ovenstående inden du investerer.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 2

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

trykkoger

WMF Perfect Plus - det bedste valg