Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Trykkoger bedste i test 2022 – Gode tilbud og opskrifter

Trykkoger bedste i test 2022 – Gode tilbud og opskrifter

bedste trykkoger i test 2022

Find den bedste trykkoger i test og måske endda på tilbud til en god fordelagtig pris. Lær derudover mere om, hvad dette køkkenredskab kan, opskrifter og hvordan du nedskalere kogetid.

Vores anbefalede trykkoger

Tefal Secure 5 - bedste trykkoger i test

Tefal Secure 5

2 kogeprogrammer
Velegnet til alle varmekilder
10 års garanti
bedst i test trykkoger WMF Perfect Plus

WMF Perfect Plus

Tilbereder maden hurtigere
5 års garanti
Egnet til alle typer komfurer
Sage BPR700 The Fast Slow Pro

Sage BPR700 The Fast Slow Pro

Juster tiden automatisk
Kvalitet for prisen
Flot design med LCD-display

Studser du over, hvad en trykkoger egentlig kan, og hvad det er, der gør den speciel? Så læs med videre her, hvor vi fortæller om nogle af fordelene med en en trykkoger.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Vores anbefalinger til den bedste trykkoger i test.

Herunder finder du vores anbefalinger og tilbud til, hvad du kan vælge imellem, når du skal ud og finde den bedste trykkoger til dine behov. Vi har undersøgt ekspertudsagn og test for at finde de bedste valgmuligheder for dig.


Bedst i test trykkogere:​

Bedste samlet set: WMF Perfect Plus
Bedste værdi: Tefal Secure 5
Bedste multifunktionelle: Funktion Pressure Cooker
Bedste luksus: Sage BPR700 The Fast Slow Pro

De bedste trykkogere 2022


bedst i test trykkoger WMF Perfect Plus

Bedste samlet set

Cosori Pro air fryer

Prisklasse: 1000 – 1500 kr. 
Type: Til kogeplade
Materiale: Rustfrit stål 
Funktioner: Indvendig måleskala og farvekodet færdig-indikator, Nem og sikker at betjene.

Fordele:

 • Tåler opvaskemaskine
 • Fås i flere størrelser
 • Kompatibel med alle varmekilder
 • God pris

Ulemper:

 • Mindre intuitive sikkerhedsfunktioner
 • Ringere gummikvalitet
coop logo
Fragt fra kun 29 kr.

Læs dette før du køber WMF Perfect Plus

På ingen tid vil du have de lækreste gryderetter ved hjælp af WMF Perfect Plus, ved blot at komme en omgang grøntsager, noget kød og lidt væske i gryde og tænde den. Foruden det lækre resultat, så bevarer trykkogeren også langt flere vitaminer og smage end en almindelig gryde gør.

Hvad kan den

Denne trykkoger kan anvendes på alle overflader, herunder også på induktion, så uanset hvilket køkken og hvilket komfur du har, så er denne trykkoger én af de bedste.

Én af de rigtig gode ting ved denne trykkoger er, at gryden kan kommes i opvaskeren, og på den måde slipper du for at bruge yderligere tid i køkkenet. Foruden trykkogerens magiske halvering af tilberedningstiden og kogetid, så bliver det også lige det nemmere at vaske op.

Herunder kan du se en video om, hvordan WMF Perfect Plus virker:

Om producenten

WMF var dem, der opfandt trykkogeren, og derfor er du også sikret den bedste trykkoger i test, når du investerer i en fra WMF. Til forskel fra andre trykkogere, så mister denne ikke trykket undervejs, ikke før trykniveauet har nået det højeste niveau.

Om trykkogere

Med en trykkoger kan du nemlig fylde alskens grøntsager og kød i gryden, sætte låget på og få lækkert mørt kød og gode madoplevelser på ingen tid. Måske kender du til den populære ungarske ret Gullasch, der typisk skal stå og simre i flere timer for, at kødet bliver mørt. Med en trykkoger kan det gøres meget hurtigere, da trykket i gryden vil gøre processen hurtigere.

Vi er ret begejstrede for trykkogere, da det giver en lækker og mør smagsoplevelse meget hurtigere. Vi har derfor også dykket ned i, hvilket på markedet, der er de bedste i test, og undersøgt, hvilke du skal vælge for at få det bedste resultat. Find et godt tilbud på denne model.


Sage BPR700 The Fast Slow Pro

Rigtig god

Sage BPR700 The Fast Slow Pro

Prisklasse: 2000 – 3000 kr. 
Type: Multiprodukt – slowcooker og trykkoger
Materiale: Rustfrit stål 
Funktioner: Juster tiden automatisk, LCD-display, Justerbar temperatur

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Stort LCD-display
 • Dual Sencor
 • Tåler opvaskemaskine
 • Fuldautomatisk

Ulemper:

 • Dyr
 • Fylder en del
 • Besværlig rengøring
kitchenone logo
Gratis levering ved køb over 500 kr.

Læs dette før du køber Sage BPR700 The Fast Slow Pro

Sage BPR700 The Fast Slow Pro er vurderet til at være det bedste premium valg, hvis du ønsker alsidighed og flere funktioner. Denne elektriske trykkoger kan nemlig både tilberede som slowcooker, men også under tryk. Den er en af eksperternes absolutte favoritter i test og er til tider til en rigtig god pris, hvis den er på tilbud.

Hvad kan den

Normalt er en slowcooker og en trykkoger modstandere i køkkenet, da den ene tilbereder langsomt, og den anden tilbereder hurtigt under tryk – og tilgodeser derfor forskellige opskrifter. I dette produkt går de to funktioner dog hånd i hånd, og det er det, der gør den noget helt ekstraordinært.

Med sin store kapacitet på 6 liter, kan der tilberedes til store som små selskaber, og større ting som en lammekølle eller andet lignende kan uden problemer tilberedes heri. Med Dual Sensor-systemet holdes der løbende styr på trykket i både toppen og bunden af gryden.

Herunder finder du en videodemonstration af, hvordan Sage trykkogeren fungerer:

Vær at vide

Det er især værd at overveje, om man ønsker en elektrisk trykkoger, eller om det er en trykkoger til diverse varmekilder, man leder efter, da der er forskel på dem i test. Den bedste vil i enden være den, der lever op til dine behov, og denne trykkoger er et godt alsidigt valg.


Funktion Pressure Cooker

En god deal

Funktion Pressure Cooker

Prisklasse: 300 – 800 kr. 
Type: Til kogeplade
Materiale: Rustfrit stål 
Funktioner: Kapacitet på 6 liter, Kan bruges på alle varmekilder (inkl. induktion)

Fordele:

 • Stille i brug
 • Brugervenelig
 • Billig
 • Tåler opvaskemaskine

Ulemper:

 • Lavere kvalitet

Coop.dk

Fragt fra kun 29 kr.

Læs dette før du køber Funktion Pressure Cooker

Denne trykkoger fra Funktion er til dig, der gerne vil lave skønne retter hurtigt og nemt, men som ikke vil investere den store sum penge i det – god både med eller uden tilbud. Dette er nemlig én af de billigere af de bedste trykkogere i test og på markedet. Et godt valg i den billige klasse.

Hvad kan den

Trykkogeren tilbereder fødevarer på ⅓ af tiden – lille kogetid, og derfor er den også super hurtig. De håndtag på gryden giver den en bedre stabilitet, som er gode at have, når gryden skal transporteres fra kogeplade til spisebordet.

Funktions trykkoger er god til de større familier, da den kommer med en 6 liters gryde, hvori nærmest alt kan tilberedes. Gryden kan sågar konservere og tilberede direkte fra frost helt uden problemer. Den er altså en rigtig god begynder trykkoger eller godt valg til det lille budget. get – med og uden tilbud. Prøv lidt forskellige opskrifter af.

Om producenten

Funktion producere mange køkkenredskaber, heriblandt deres populærer trykkogere. Det er trykkogere som kan fås til en fornuftig pris.


Tefal Secure 5 - bedste trykkoger i test

Rigtig fin

Tefal Secure 5

Prisklasse: 400 – 600 kr. 
Type: Til kogeplade
Materiale: Rustfrit stål 
Funktioner: 2 kogeprogrammer: Grøntsager og kød/fisk, 10 års garanti

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Lav vægt
 • Godt greb på håndtag
 • Fås i flere størelser

Ulemper:

 • Håndtag bliver varme under brug
 • Besværlig aflæsning af trykindikator
 • Låget tåler ikke opvask i maskine

Coop.dk

Gratis returnering inden for 14 dage

Læs dette før du køber Tefal Secure 5

Denne trykkoger fra Tefal fås i flere forskellige størrelser, der gør, at der kan laves mad til både større selskaber og familier, såvel som små familier og par uden problemer. Trykket kan indstille på to måder, og der kommer endda en dampkurv med til dampning af, for eksempel, grøntsager.

Hvad kan den

Den store 8 liters gryde roses især for at være god til at tilberede større måltider, herunder også til henkogning af hønsefond eller andet. Dette gøres nemlig på den brøkdel af tiden – meget lille kogetid.

Trykkogeren er suveræn til simremad, og den type af opskrifter, og derfor et godt valg, hvis du er vild med gryderetter. Når retterne er lavet, kan gryden uden problemer komme i opvaskemaskinen, dog kan låget ikke tåle det, så vær opmærksom på dette.

Om producenten

Tefal er kendt for sit gode håndværk, og der er ingen undtagelse her.

Herunder kan du se en video om, hvordan Tefal Secure 5 virker:

Hvordan fungerer en trykkoger?

En trykkoger kan tilberede madretter langt hurtigere end andre tilberedningsmetoder, da det høje tryk øger kogepunktet for væskeindholdet i gryden.

I en trykkoger kan temperaturen opnå hele 121 grader, på baggrund af den effekt, som dampens tryk udgør, fremfor 100 grader, som mad, der tilberedes i væske, normalt kun kan tilberedes ved.

Derudover forbliver og trykkes væsken ind i maden, hvilket både sikrer, at maden bliver tilberedt hurtigt, emn samtidig også bevarer saften, så du ender op med at få de lækreste, smagfulde retter.

Hvis du laver retter med kød i, vil det altså beholde saften og blive rigtig, dejlig mørt.

Yderligere er en trykkoger et ret essetielt stykke køkkenredskab, da den høje temperatur endda kan fremskynde både bruning og karamellisering. Det lyder måske lidt underligt eftersom, at vi har med en kogeproces at gøre.

Men da man, ved brug af en trykkoger, får så markant en temperaturstigning, giver det mulighed for at udvikle både dyb og intens smag maden, som opbygges af den intense varme og trykket i maskinen.

 • Tilbered mad hurtigere og bevar saften
 • Kan fremskynde bruning og karmellisering
 • Opnå høj temperatur

Råd til valg af den bedste trykkoger

Hvad end du er ny inden for trykkogere, eller om du har større erfaring, så kan det være svært at finde ud af, hvilken trykkoger, der der den bedste til at opfylde netop dine behov. Skal det være den, der er bedst i test? Og i så fald, hvilke kriterier i test skal den opfylde?

Hvad skal den bruges til?

Når du skal vælge dig den bedste trykkoger, så er det en god ide at overveje, hvad den egentlig skal bruges til. Er det udelukkende til at lave gryderetter? Vil du lave forskellige tests og eksperimentere med den, eller vil du have en maskine, der kan lidt af det hele, så du har rig mulighed for at udfolde dig gastronomisk?

Hvilken type ønsker du?

Der findes to forskellige typer af trykkogere, som vi også har gennemgået ovenfor i forbindelse med vores anbefalinger. Nemlig en trykkoger til placering og tilberedning på en kogeplade, og en elektrisk trykkoger.

Ønsker du én, der kan bruges på varmekilder, såsom gaskomfur eller induktion, så skal du først og fremmest være opmærksom på, at netop den du vælger, rent faktisk kan anvendes på den varmekilde, du har.

Ønsker du én, der er elektrisk, skal du være opmærksom på, at den kan have mange funktioner, og derfor kan den også være sværere at betjene, især i starten. Selvom en elektrisk trykkoger egentlig passer sig selv, så er det alligevel vigtig, at den ikke efterlades uden opsyn.

trykkoger bedst i test 2022

Hvor stor kapacitet behøver du?

Har du en større familie vil du måske gerne have en gryde, der kan indeholde en stor mængde mad. Har du en mindre familie eller har få personer i husstanden, så er en mindre gryde måske rigeligt for jer.

Der findes forskellige størrelse, du kan vælge imellem, typisk mellem 4 og 7 liter.

Hvad med rengøring?

Er du okay med at vaske den op i hånden, fordi du enten ikke har en opvaskemaskine, eller fordi det ikke er et større problem for dig? Eller synes du, at det er fedt at kunne smide det hele i opvaskemaskinen og lade den klare arbejdet? Det er en god ting at overveje, når du skal vælge, da nogle trykkogere ikke tåler maskinopvask.

Hvad må den koste?

Hvor stort er dit budget? Hvor meget er du interesseret i at investere? Det hele afhænger naturligvis også af, hvor meget og hvordan du har tænkt dig at bruge din trykkoger. Skal den blot bruges et par gange om året, så er en billig en måske fin. Men planlægger ud at bruge den dagligt, så er en trykkoger af god kvalitet investeringen værd.

Prisen på trykkogere varierer meget i forhold til både brand, størrelse, kvalitet og meget mere, og derfor er det en god ide at gøre sig klart, hvad man ønsker af den, og hvor meget man vil give for den, inden man begiver sig ud i et køb.

Ovenstående er nogle spørgsmål, som du kan stille dig selv, når du skal investere i den bedste trykkoger til dig. Vores anbefalinger er lavet ud fra test, og derfor er der måske kun nogle af attributterne, der vil passe på dine behov. Overvej ovenstående inden du investerer.

Hvilke retter kan man lave med en trykkoger, og hvad er kogetiden?

Som førnævnt er det især populært at tilberede diverse gryderetter i en trykkoger, men mulighederne er mange, og du kan tilberede en hel del flere retter, end hvad du måske lige går og tror. 

En trykkoger kan bl.a. anvendes til at tilberede alverdens kødudskæringer herunder hamburgerryg. På grund af det høje tryk skal dit valgte kød blot have en tredjedel af den normale kogetid, som du ellers ville vælge. 

En hamburgerryg skal normaltvis koges i ca. 45 minutter og derefter hvile i omtrent 15 minutter i det varme vand. Denne tid kan du altså skalere til blot en tredjedel af tiden på grund af det høje tryk, der forekommer i en trykkoger.

På denne side kan du se langt flere kogetider for diverse typer af kød herunder svine-, okse-, lammekød og kylling. 

Det angives desuden efter størrelsen på det kød, du skal koge, da det selvfølgelig varierer kogetiden. 

Det er ikke kun kød og gryderetter, som en trykkoger kan avnvedes til. Den kan lynhurtigt tilberede både ris og grøntsager. 

Hvor sikkert er det at anvende en trykkoger til madlavningen?

Ved tilberedning af madretter i en trykkoger kan du trygt lade din mad blive klar, mens du klarer andre huslige pligter. 

De fleste trykkogere har en lås, der sikrer at låget forbliver på, men ellers er det værste, der kan ske, at låget bliver presset op på grund af det højre tryk. Det kan derfor være en god idé at vælge en model, der har en integreret lås. 

 • Fyld ikke trykkogeren over max-grænsen
 • Pas på den varme damp der dannes
 • Sørg for at have tilstrækkeligt med væske i gryden

Er du ved at få mad tilberedt i din trykkoger, så lad den klare arbejdet for dig. Du skal ikke forsøge at tvinge låget op selv. Hvis du løfter ventilen og der ikke kommere damp op, kan du gå ud fra, at din mad er færdig.

Du skal dog passe på med at fylde din trykkoger for meget, da ventien ellers vil være dækket, og trykkogeren derfor kan være svær at åbne.

Hvis låget er let at åbne, kan du sagtens tilgå maden nede i kogeren.

Har du alligevel har svært ved at åbne låget, fordi du har fyldt din trykkoger for meget, så kan du enten, hvis det er en maskine, der varmes ved brug af komfur, hælde koldt vand over den indtil den når almindelig stuetemperatur.

Er det derimod en elektrisk trykkoger, du har, så lad den helst være indtil den selv er tilbage på stuetemperatur igen.


Angivelse af kilder og tests:


[ratemypost]

Scroll to Top