Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Laktosefri proteinpulver bedste i test – uden laktose i 2023

Laktosefri proteinpulver bedste i test – uden laktose i 2023

bedste laktosefri proteinpulver i test 2022

Hvor finder du det bedste laktosefri proteinpulver i 2023? Vi har undersøgt forskellige tests, og fundet de bedste udvalg uden laktose og mælk. De de forskellige varianter og aktuelle tilbud herunder.

Er du laktoseintollerant, men ønsker du stadig at indtage proteinpulver – måske i forbindelse med din træning? Så er du sikkert stødt på den problematik, at det meste proteinpulver på markedet indeholder laktose.

Vores anbefalede laktosefri proteinpulver

laktosefri proteinpulver

Vegan Protein Blend fra Bodylab

Laktosefri og vegansk proteinpulver
Chokolade eller vanilje smag
Gratis fragt
4,8 med +37.000 anmeldelser
bodylab whey 100 proteinpulver

Bodylab Whey 100 ISO Pure​

100 % rent og filtreret protein​
Op til 85% protein
Dag-til-dag levering
4,8 med +37.000 anmeldelser
Nordic Protein Soja/Ris mix pulver

Nordic Protein Soja/Ris mix

Vegansk mix proteinpulver
Glutenfri og laktosefri
Mange anvendelsesmuligheder
proteinpulver Puori PB – Plante Protein Booster

Puori PB – Plante Protein Booster

Økologisk proteinpulver
Neutral smag
Kan tilsættes i forskellige opskrifter

Heldigvis behøver du ikke længere at gå på kompromis med din træning, krop, velvære eller kosttilskud. Flere producenter tilbyder nemlig nu også laktosefri proteinpulver, der ligesom det almindelige kosttilskud, kan være med til at skabe gode forudsætninger for din træning.

Men hvorfor er det nu lige, at der er laktose i det populære kosttilskud? Det skyldes først og fremmest, at det såkaldte Whey proteinpulver er lavet på valle, der er et produkt der er tilbage efter em mælkeproduktion. Valle indeholder en stor mængde protein – og derfor er det oplagt at anvende.

I det nedenstående har vi gennemgået en række forskellige forbrugertests og tests foretaget af eksperter, så du kan få det fulde overblik over, hvor du finder det bedste laktosefri proteinpulver. Det er vigtigt at pointere, at de laktosefri anbefalede produkter er baseret på planter, oksekød, men også mælkeproteiner, hvor laktose-proteinet er fjernet. Proteinpulver uden mælk er lækkert, og du kan læse meget mere herunder.

Læs også vores store guide om det bedste proteinpulver eller vores anbefaling til den bedste airfryer her.

Her på siden kan du læse om plante proteinpulver, bliv inspireret og prøv nye produkter i løbet af året.

Kom til sagen – Hvad er det bedste laktosefri proteinpulver i 2023?

Vores første valg endte med, at blive Bodylab Whey 100 Vanilje Milkshake grundet dens utrolig høje kvalitet, samt at den er baseret på valleproteinisolat.

Bedst i test laktosefri proteinpulver:

Bedste samlet set: BodyLab Whey 100 Vanilje Milkshake
Bedste med højeste protein indhold: Bodylab Whey 100 ISO Pure
Bedste Veganske: Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein
Bedste til prisen: Nordic Protein Hampproteinpulver

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af det bedste valg af laktosefri proteinpulver i 2022. Vi hjælper så godt, som muligt hen imod, at tage det rigtige valg uden laktose. I artiklen vil du også find forskellige kategorier, som skiller de forskellige produkter fra hinanden. 

Det bedste laktosefri proteinpulver i 2022

bodylab whey 100 proteinpulver

Bedste med højeste protein indhold

Bodylab Whey 100 ISO Pure

Prisklasse: 269 kr.  
Gram: 750 g
Smag: Forskellige varianter
Antal protein pr 100 g:  81 g

Højdepunkter:

 • 100 % rent og ultrafiltreret protein
 • Ny forbedret smag
 • Op til 85% protein

Anbefaling

 • 81 g. protein pr. 100 g. 
 • Mange smagsvarianter
 • Højt proteinindhold
Bodylab logo
2 for 439 – spar 99,-

Læs dette før du køber BodyLab Whey 100 Vanilje Milkshake​

Bodylab Whey 100 ISO Pure er ifølge dem selv den bedste proteinpulver på markedet. Flere forbrugere tyder da også på at være yderst tilfredse med produktet, der i en undersøgelse rates til 4,5 stjerner ud af 5. Samtidig får produktet også rosende ord med på vejen. 

Det bedste ved dette kosttilskud er dog, at det indeholder næsten ingen sukker eller laktose. Er du laktoseintolerant vil du derfor typisk ikke have nogen problemer med at indtage dette produkt. Desuden indeholder produktet heller ikke aspartam elelr AZO-farvestoffer – hvilket absolut ikke er en selvfølge, når vi snakker om det populære kosttilskud. 

laktosefri proteinpulver

Bedste veganske​

Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein​

Prisklasse: 84,50 kr.
Gram: 400 g
Smag: Forskellige varianter 
Antal protein pr 100 g:  90 g

God hvis

 • Til slankekurer
 • Muskeludvikling

Højdepunkter:

 • Højt proteinindhold
 • Består af essentielle aminosyrer
 • God til madlavning og smoothies
helse logo
Spar 29%​

Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein​

Dette kosttilskud består af hele 88% sojaprotein fra sojabønner. Sojabønner indeholder et naturligt højt indhold protein. Natur Drogeriet Body-Kraft proteinpulver er i mange år blevet brugt af sportsfolk, fordi det har en hæj kvalitet og kan købes til en yderst god pris. 

Dette kosttilskud indeholder alle de essentielle aminosyrer og kan anvendes i både drikke, men også i brød, farsretter og meget mere, og er derfor let indtageligt. 

Hvis du leder efter et af de bedste laktosefri proteinpulver, der endda er vegansk er dette et godt bud. Her får du nemlig et produkt, der er baseret på pulveriseret soja uden laktose. Du kan med fordel også bruge dette proteinpulver til madlavning og bagning i både airfryer, ovn og varme retter. Se nye plante proteinpulver længere nede i guiden.

Nordic Protein Hampproteinpulver

Bedste til prisen

Nordic Protein Hampproteinpulver

Prisklasse: 129 kr.  
Gram: 500 g
Smag: Forskellige varianter
Antal protein pr 100 g:  50 g

God til

 • Madlavning
 • Smoothies

Højdepunkter:

 • Smagsneutral
 • 100% hampprotein
 • Vegansk

Natur Drogeriet Body-Kraft sojaprotein​

I takt med at flere og flere undgår kød i deres hverdag, er der også kommet flere og flere brands til, der producerer vegansk proteinpulver. Det er Nordic Protein Hampproteinpulver, der er en godt bud på den bedste laktosefri proteinpulver, et levende eksempel på. 

Produktet er produceret af LinusPro Nutrition og er udledt af hamp. Produktet er ikke nær så højt på protein som andre produkter på markedet. Tilgengæld er det veganske proteinpulver og lavet på 100% hampprotein. 

vanilje-proteinpulver-bodylap-whey-100

Bedste samlet set​

BodyLab Whey 100 Vanilje Milkshake​

Prisklasse: 299 kr. 
Gram: 1 kg
Smag: Forskellige varianter
Antal protein pr 100 g:  70 g

Hvem er den bedst for:

 • Personen som har brug for lidt ekstra protein
 • Personen der ofte træner
 • Personen der har svært ved at opbygge muskelmasse

Højdepunkter:

 • Optimal kilde til ekstra protein
 • Udvundet af frisk mælk fra køer
 • Uden tilsat sukker
Bodylab logo
3 for 589 – spar 98,-

BodyLab Whey 100 Vanilje Milkshake uden laktose​

Er du intolerant kan det være en fordel af kigge i retning af Whey proteinpulver. Det kan nemlig være den bedste laktosefri proteinpulver, hvis du finder det fra specifikke productenter.

BodyLab Whey 100 er et godt eksempel herpå. Det populære whey proteinpulver er nemlig af høj kvalitet og baseret på ren valleproteinisolat, der næsten er komplet renset fra laktose.

En portion af det populære BodyLab Whey 100 indeholder ca. 4 gram laktose. Til sammenligning indeholder en liter mælk ca. 43 gram laktose. Det betyder også, at selvom dette tilskud ikke er fjernet 100% for laktose, så vil du ikke mærke nogen problemer ved at anvende Bodylab Whey 100, hvis du normaltvis godt kan tåle et lille glas mælk.

Produktet fås i et utal af smagsvarianter, eksempelvis chokolade, vanilje, kokos og cremet banan. Et rigtig godt produkt til prisen uden laktose.

bedste laktosefri pulver

Prisklasse: 176 kr.  
Gram: 1 kg
Smag: Forskellige varianter
Antal protein pr 100 g:  77 g

God til:

 • Madlavning
 • Smoothies

Højdepunkter:

 • Fri for alt laktose
 • Baseret på plantebaserede kilder
 • Plantebaseret
 • 75 g. protein pr 100g.

Bulk

Der er en naturlig sammenhæng mellem vegansk og laktosefri proteinpulver, der siger sig selv. Vil du være sikker på at finde det bedste laktosefri proteinpulver, der intet laktose indeholder, så kan det derfor være en god idé at gå efter de producenter, der udbyder plantebaserede alternativer. 

Det er Bulk et fremragende eksempel på. Deres laktosefri proteinpulver roses af forbrugere som værende god til prisen. Desuden kommer dette produkt i hele 7 forskellige smagsvarianter, så mon ikke, du også kan finde en variant, der passer til din smag? 

Produktet indeholder 72 g. protein pr. 100 g. og er ideel til at vedligeholde muskelmasse og fremme vækst i din træning. Hvor meget protein om dagen du skal have er meget individuelt, men brandet siger dog, at hver portion indeholder hele 23 g. protein fra en kombination af fem forskellige plantebaserede kilder. 

Pea Protein Isolate

Spiser du en plantebaseret kost og vil er du på jagt efter den bedste laktosefri proteinpulver, der er baseret på ærteprotein? Så er denne Pea Protein Isolate et rigtigt godt bud. Dette kosttilskud passer perfekt til dig, der træner hårdt, og ikke vil gå på kompromis med smag og indhold. 

Body Sceience Pea Protein er fremstillet af GMO-fri ærter af høj kvalitet fra Canada og fås i to forskellige smagsvarianter: Double Rich Chocolate & Apple Pie – lækre bliver det ikke. Dette laktosefri proteinpulver er plantebaseret og lavet på ærteprotein, der har et lavt indhold af både fedt og kulhydrater. Derudover indeholder dette protein også vigtigt vitaminer og mineraler. 

Hvor meget protein om dagen du skal have afhænger af dit individuelle behov, men proteinet kan indtages når som helst på dagen. Det kan både være i forbindelse med din træning, men også som en god start på dagen. Det handler og at teste og undersøge, hvad der giver mening for dig og dine behov.   

Anbefaling:

 • 69 g. protein pr. 100 g. 
 • Indeholder alle essentielle aminosyrer 
 • Uden tilsat sukker 
 • Uden laktose og kolestorol 
 • GMO-fri

Iso Whey Zero Lactose Free

At finde den bedste laktosefri proteinpulver afhænger af flere parametre, og det kan også være en individuel sag. En laktosefri proteinpulve, der dog bliver rost til skyerne er en forbruger er Iso Why Zero Lactose Free. Forbrugeren skriver blandt andet, at det er den bedste laktosefri proteinpulver, personen nogensinde har smagt. 

Dén anmeldelse siger ikke så lidt, og vi har da også med et kvalitetsprodukt at gøre, der med stor sikkerhed vil klare sig godt i de tests, den medvirker i.  Iso Whey Zero Lactose Free er som navnet indikerer fra for laktose, men også isolat og sukker. Derudover har den en høj biologisk værdi. 

Anbefaling:

 • 85,6 g. protein pr. 100 g. 
 • Uden laktose, transfedtsyre og tilsat sukker 
 • Isolat 

Hvem er laktosefri proteinpulver bedst for?

Der er naturligvis ingen tvivl om, at det bedste laktosefri proteinpulver bør indtages af dig, der lider af laktoseintolerans, men stadig ønsker at tilskuddet skal være et supplement til din kost og træning. Dog er det også vigtigt at pointere, at laktosefri proteinpulver ikke kun egner sig til folk med mælkeallergi eller intolerance. Alle andre kan også sagtens droppe laktosen i kosttilskuddet, og gå efter et laktosefrit alternativ, ligesom alle også kan drikke laktosefri mælk eller spise glutenfrit brød uden problemer. 

De to mest almindelige årsager til, at du går efter det bedste laktosefri proteinpulver er med stor sandsynlighed, at den enten er allergisk eller lever efter en bestemt kost, hvor mælkeprodukter helst bør undgås. Er årsagen særligt førstnævnt vil det med stor sikkerhed opleve en øget velbehag i forbindelse med, at du går det det almindelige til laktosefri proteinpulver.

Laktose er nemlig en særlig type sukker, der findes i mælkeprodukter. Ved indtagelse af mælkeprodukter bliver det typisk nedbrudt af kroppen selv i forbindelse med fordøjelsen. Lider du dog af intolerance producerer din krop ikke nok af det såkaldte laktase, der gør, at sukkerstoffet fordøjes ordentligt.

Det kan medføre stor ubehag, da det betyder at ufordøjet mad bliver transporteret videre til tyktarmen, hvor bakterierne skal nedbryde det. Det medfører oppustethed, luft i maven, ubehag og i nogle tilfælde også diarré. Det er ikke symptomer, man som udgangspunkt ønsker at have – både i ens hverdag, men i særdeleshed heller ikke i forbindelse med en træning og en sund livsstil. 

Det er jo netop meningen, at man skal få det godt med og i sin krop, når man vælger at træne og leve sundt. Hvis man beslutter sig for at tilføje et kosttilskud til sin hver dag må det betyde, at man har et ønske om at gøre noget godt for sin krop og ikke belaste den unødvendigt. Det kan derfor være en god idé at mærke efter og opsøge læge, hvis noget føles ubehageligt eller anderledes. 

De bedste fordele ved laktosefri proteinpulver

Den mest populære kilde til protein, når producenter laver det populære kosttilskud kommer fra valleprotein. Men hvad betyder det så for kvaliteten af det bedste laktosefri proteinpulver. Svaret er simpelt og heldigvis opløftende. Når man producerer laktosefri proteinpulver kan man nemlig stadig anvende valle fra mælkeproduktionen.

Det er blot muligt at fjerne laktosen fra tilskuddet under processen. Og dermed får du altså det bedste fra begge verdener. Et laktosefrit produkt, der stadig er baseret på de effektive indholdsstoffer fra valle og kasein.

Der findes dog også andre kilder til protein i laktosefri proteinpulver. Det er eksempelvis protein fra oksekød eller planter. Uanset hvilket kosttilskud, du ender med at vælge, der tager højde for din intolerance, er det vigtigt at pointere, at du får samme gode effekt. Du kan derfor trygt vælge et allergivenligt alternativ, hvis du vil supplere din træning med ekstra protein.

Det kan være en rigtig god ide, at bruge proteinpulver til vægttab.

I sidste ende er det lidt lige meget, hvor du får dine daglige proteiner fra, så længe du får den mængde som din krop har brug for eller som der skal til for at du kan opnå dine mål med din træning og sunde livsstil. Du bør dog altid spise varieret og huske på, at laktosefri proteinpulver blot er et supplement til din kost og bestemt ikke noget, der kan erstatte hverken måltider eller andre sunde proteinkilder, som du kan få gennem f.eks. kød, æg eller nødder. 

Bedste opskrifter uden laktose og mælk

Der er mange måder, hvorpå man kan indtage sit laktosefri proteinpulver. Er man helt hardcore, kan man tage en skefuld i munden og derefter skylle ned med et glas vand – men det er langt de færreste, som synes, at dette er en fornøjelse. Især hvis pulveret ikke har nogen tilsat smag, så kan det godt være rigtig træls at indtage på den måde. Det kan dog godt gøres hurtigt og nemt uden at du skal sluge det med vand direkte. 

F.eks. kan du tilføje det til din grød om morgenen som enten er lavet på vand eller laktosefri mælk eller du kan putte det i en smoothie, hvor smagen bliver camoufleret af den lækre smag fra læskedrikken.

At leve sundt og gå op i sin kost, betyder bestemt ikke kedelige opskrifter uden lækkerier eller sjov – og at tilføje laktosefri proteinpulver til opskriften, behøver heller ikke være tørt og kedeligt – som det absolut godt kan være, hvis du bare tager en skefuld og skyller ned med vand. 

Nej, flere studier viser, at for at en kost eller kur skal kunne du, så kræver det, at det ikke er en for ekstrem kost, men derimod en du nemt kan leve med i længere tid – måske resten af livet, uden at det er for hårdt for dig at holde dig til den. 

Derfor er det altid en god ide at tænke på, at der også skal være nogle fornøjelser og forkælelser i din kost – vi lever trods alt kun en gang.

Så derfor har vi her samlet tre lækre dessertopskrifter, som du nemt kan lave med laktosefri proteinpulver, og dermed få endnu mere glæde ud af dit nye produkt.

De tre bedste laktosefri opskrifter vi har valgt er: 

 • Kakaosmoothie
 • Pandekager
 • Jordnær/vanilje shake

Bedste laktosefri proteinpulver kakaosmoothie

Antal: 2 glas
Tid: Ca. 10 min.

Det skal du bruge:
– 2,5 dl. Laktosefri kakaomælk
– 0.5 dl kokosmælk
– 1 scoop Laktosefri proteinpulver med chokoladesmag
– 1 x Frossen bananen
– 25 g. Frosne blåbær eller brombær
– 50 g. Jordbær
– 25 g. Kakaopulver (kan undværes)
– 1,5 spsk. Cashewnødder 

Det gør du: 

Hæld alle ingredienserne i en blender.
Blen dernæst til du får en ensartet, blød smoothiemasse.
Hæld din smoothie i to høje glas eller eventuelt din shaker, hvis du ønsker at have den med to-go.
Skal du nyde den derhjemme, kan du med fordel pynte glasset med frisk frugt og/eller med chokolade topping fra Bodylab. Værsgo!

Eventuelt:
Har du andre favorit bær, end dem som står nævnt, kan du sagtens skifte dem ud med disse, og se hvad du synes passer bedste til din laktosefri proteinpulver kakaosmoothie. 

Bedste laktosefri proteinpulver pandekager

Antal: ca. 12 stk.
Tid: ca. 20 min. 

Det skal du bruge:
– 2 scoop laktosefri proteinpulver (vælg selv din favorit smag)
– 2 x æg
– 1 spsk. Hvedemel
– 50g. Havregryn
– 1 spsk. Kokosmel (kan undværes)
– 1,5 dl. Mælk
– 1 tsk. Bagepulver
– 1-2 tsk. Vaniljepulver

Sådan gør du: 

Find en skål frem. Mos din banen her i, enten med en gaffel eller stavblender. Tilsæt æg og mas dernæst igen.
Kom havregryn i og mas igen.
Tilføj dernæst mel og kokosmel lidt af gangen mens du fortsætter med at masse eller blende.
Tilføj din favorit laktosefri proteinpulver, alt efter hvilken smag du ønsker dine pandekager skal have, sammen med mælk og mas videre.
Til sidst tilføjes vaniljepulver og bagepulver til din blanding, før du rører igennem en sidste gang.
Find en pande frem og tilføj dit favorit fedtstof. Vi anbefaler kokosolie, fedtfattigt smør eller olivenolie til denne opskrift.
Tilføj din dej til panden. Hvor meget dej, kommer an på den størrelse du ønsker at få, men 1,5 spsk giver en fin størrelse til at få ca. 12 stk ud af.
Du er nu færdig og kan servere dem lune med din favorit frugt eller topping, enten som desserten eller en ektra lækker morgenmad. 

Bedste laktosefri proteinpulver jordbær/vanilje shake

Antal: 2 glas
Tid: ca. 5 min

Det skal du bruge:
– 1 scoop laktosefri proteinpulver med vaniljesmag
– 200 g. Frosne jordbær
– 1 x banan
– 1,5 dl. Mælk
– 25 g. Vaniljepulver (kan undværes)

Sådan gør du:
Lad de frosne jordbær tø lidt op, inden du putter dem i blenderen.
Hæld alle ingredienser, tøre som våde, i din blender og blend.
Blend sammen til du får en ensartet og blød masse – tilføj mere mælk, hvis du ønsker massen mindre tyk.
Server i to høje glas eller hæld i din shaker, hvis du vil have din laktosefri proteinpulver shake med to-go.
Skal shaken nydes hjemme, kan du eventuelt pynte glasne med friske bær og/eller lækkert topping. 

Vil du vide mere? – Så læs også vores andre guides om plante proteinpulver:
bedste laktosefri pulver

Overvejelser inden du køber laktosefri proteinpulver

Inden du går ud og investerer i en masse laktosefri proteinpulver, så kan det være en god idé at gøre op med dig selv hvilke parametre, der er vigtige for dig. Der er nemlig nogle bestemte overvejelser, som du bør have in mente, inden du foretager et køb. Vi tager dig igennem nogle af dem herunder.

Der findes rigtig mange forskellige typer af laktosefri protein pulver, og derfor er det særligt vigtigt, at du finder et produkt, der passer bedst til dig og dine behov.

Smagen på laktosefri proteinpulver

Når du skal afgøre hvilken laktosefri proteinpulver, du skal købe, er en af de vigtigste faktorer selvfølgelig smagen. Hvis du gerne vil kunne nyde din shake, skal du naturligvis have dette i baghovedet, for det nytter ikke at købe et produkt, som du i virkeligheden ikke kan lide smagen af.

Hvis du slet ikke er vild med, at din shake smager af noget, så er det, som nævnt ovenfor, også muligt at købe en smagsneutral laktosefri proteinpulver, som også kan være et godt valg, hvis du ikke er helt sikker på, hvilken smag du egentlig foretrækker.

Der findes et hav af forskellige smage, og det kan også være en god idé at veksle lidt mellem, hvilke smage du bestiller hjem, for på den måde undgår du at blive træt af laktosefri proteinpulver. Vælger du et smagsneutralt produkt, kan du med fordel også bruge det til madlavning, eksempelvis i din airfryer.

Proteinpulver uden mælk

Udover smagen på produktet så bør du også gøre op med dig selv, hvor meget du ønsker at give for tilskuddet. Laktosefri proteinpulver kan indimellem fås på tilbud, og det er derfor bare om at holde øje, så du kan få det bedste laktosefri protein pulver til gode priser. Det er ikke altid, at pris og kvalitet hænger sammen, men indimellem gør det dog.

Der er nemlig flere faktorer at overveje når du kigger på proteinpulver uden mælk, du kan løre meget mere om det her på siden.

Hvis du går meget op i træning, så kan det også være, at du har andre forskellige ting, som du gerne vil bruge dine hårdtoptjente penge på. Måske har du eksempelvis brug for andre kosttilskud eller andet udstyr, såsom knæbind, straps eller stødabsorberende træningssko, og dermed er der ikke altid plads i budgettet til produkter uden laktose og mælk.

Konsistens på pulveret

Inden du går ud og investerer i laktosefri proteinpulver, bør du også overveje hvilken konsistens, du ønsker. Det er ofte vigtigt for de fleste at finde noget proteinpulver, der kan blandes til en shake. Her er det selvfølgelig væsentligt, at pulveret ikke klumper, og derfor er det også væsentligt at have selve konsistensen og opløsningen in mente, inden du køber et laktosefri produkt.

Hvis du ofte er på farten, så kan det også være en fordel at vælge færdigblandede shakes, som er nemme at tage med rundt. På den måde får du stadig det bedste laktosefri produkt – men uden det helt store besvær.

Hvorfor er proteinpulver godt?

Hvis du er på jagt efter den bedste laktosefri proteinpulver, så er du måske også nysgerrig på, hvad proteinpulver kan gøre for dig.

Ifølge Samvirke er proteinpulver et kosttilskud, som kan være godt, hvis man skal have suppleret indtaget af proteiner. På den måde kan man nemmere nå den anbefalede daglige mængde.

Det skal dog også siges, at behovet er individuelt, og derfor er laktosefri proteinpulver mest oplagt at spise, hvis man får for lidt protein gennem kosten – og samtidig er laktoseintolerant.
For lidt protein i kosten kan føre til tab af muskelmasse, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, om man får den rette mængde protein ind med kosten.

proteinpulver bedst i test

Hvem har gavn af protein?

Laktosefri proteinpulver kan være en belejlig løsning, hvis man ønsker at opfylde et øget behov, men det skal samtidig også siges, at det ikke er nødvendigt at indtage, hvis man i forvejen får en stor del protein i kosten.

Både ældre samt folk, der dyrker meget styrketræning, har godt af ekstra protein i kosten, men det skal ikke ses som en erstatning for den kost, man spiser, men derimod som et tilskud.

Inden du køber laktosefri protein pulver er det desuden en god idé at tjekke hvilke ingredienser produktet består af. Der kan i nogle former for proteinpulver nemlig sagtens være en masse sukker og fedt, som i sidste ende kan fede endnu mere, end det kan gavne.

Er du interesseret i andre produkter? – Så læs mere her:

Hvornår skal man tage proteinpulver?

Easis proteinpulver 

Scitec proteinpulver

Hvorfor får man laktoseintolerans?

Ifølge Sundhed.dk er der desværre mange personer, som kan ikke fordøje mælkesukker i tarmen, da de mangler enzymet laktase. Dette kaldes laktoseintolerans, men selvom man lider af laktoseintolerans kan man alligevel godt spise proteinpulver, da der heldigvis findes mange former for laktosefri proteinpulver.

Enzymet laktase findes normalt i tyndtarmens slimhinde, og det har en betydning for, at man kan nedbryde mælkesukker. Hos nogle personer ser man dog en nedsat mængde laktase, hvor man mangler dette enzym. Det betyder altså, at mælk i tarmen ikke nedbrydes, som den skal, og det kan genere maven.

Hos nogle forsvinder dette enzym allerede i 3-4 års alderen, og ifølge Sundhed.dk er laktoseintolerans desværre arveligt. Dog skal det også siges, at det ikke er farligt at lide af laktoseintolerans, men det kan selvfølgelig være generende og irriterende, at man altid skal være på jagt efter laktosefri produkter.

Når man behandler laktoseintolerance handler det om at fjerne eller mindske indtaget af selve laktosen. Nogle kan godt tåle laktose i mindre grad, mens andre har en større intolerance. Laktosefri proteinpulver kan eksempelvis være et særligt godt alternativ til dig, der lider af laktoseintolerance.

Protein gennem kosten

Ifølge Forbrugerrådet Tænk skal omtrent 10 til 20 procent af de kalorier, du indtager i løbet af en dag, komme fra protein. Nogle danskere får mere protein, end de rent faktisk har brug for, og derfor bør du også være opmærksom på, om du allerede får rigeligt protein gennem kosten, inden du kaster dig ud i at købe laktosefri proteinpulver.

Mange forskellige madvarer indeholder godt med protein, og derfor kan du også øge indtaget af protein, ved at spise nogle helt bestemte madvarer. Du kan eksempelvis indtage magert kød med en lav fedtprocent eller fisk samt grovbrød, korn og gryn.

Du kan også spise tørrede bønner, bælgfrugter og linser, men både nødder og soja kan også være en rigtig god kilde til protein. Dog skal det siges, at noget af det vigtigste er en sund og varieret kost, for på den måde kan du sørge for at få lige netop den næring, som du har brug for.

Du kan med fordel også bruge din airfryer, når du skal lave sund mad med højt proteinindhold.

Mælkeallergi og laktoseintolerance

Vidste du, at mælkeallergi faktisk ikke er det samme som laktoseintolerans? Ved laktoseintolerance kan man ikke tåle mælkesukkeret, laktose. Hvis man derimod er mælkeallergiker, så kan man ikke tåle de forskellige proteiner, der findes i komælk og i forskellige andre mejeriprodukter.

Der findes langt flere laktoseintolerante, end der findes personer, der lider af mælkeallergi, men det er god idé at finde ud af, hvilken type af allergi eller intolerance du lider af, før du rent faktisk blot giver dig i kast med forskellige produkter.

Opbevaring af laktosefri proteinpulver

Når du skal opbevare dit proteinpulver anbefaler vi, at du opbevarer det i den dåse, som det kom i, men det er dog meget vigtigt, at denne beholder er lufttæt. Hvis du har købt dit proteinpulver uden laktose og mælk i en pose, så kan det være en god idé at opbevare selve posen i en lufttæt beholder.

Derudover er det selvfølgelig en god idé at opbevare pulveret tørt og rimelig køligt, da det dermed ofte kan holde sig i længere tid. Vi anbefaler dog, at du kigger på den enkelte forpakning, så du kan finde frem til, hvordan det enkelte produkt opbevares på bedste vis.

Hvis du har lavet en shaker med pulver i, så kan det være en god idé at stille den i køleskabet, så mælken i shakeren ikke bliver sur. Derudover er det vigtigt, at du husker at rengøre din shaker regelmæssigt, da den ellers kan samle bakterier, som til sidst vil mugne og lugte grimt.

Hvis du ofte træner, så har du måske også prøvet at glemme en gammel shaker i sportstasken? Det er ikke en herlig fornøjelse at skulle gøre sådan en ren, kan vi hilse og sige.

Alternativer til laktosefri proteinpulver

Hvis du ikke er så vild med at drikke en shake med laktosefri proteinpulver, så findes der heldivis andre alternativer på markedet. Laktose kan nemlig være særdeles hårdt for vores tarmsystem, og derfor er der også lavet laktosefri proteinbarer, som er et rigtig godt supplement til dig, der ikke nyder en proteinshake.

Du kan eksempelvis bestille en stor pakke hjem af de bedste laktosefri proteinbarer, og på den måde kan du nemt bruge dette som et kosttilskud, hvis du har brug for mere protein i koster. Dog skal du også her være særligt opmærksom på, at nogle barer kan indeholder store mængder sukker og fedt, og i sidste ende kan det dermed være mere fedende at spise.

Læs også om vegansk proteinpulver her.

Læs også vores andre anmeldelser

Her på Mydinners laver vi anmeldelser om forskellige produkter udover proteinpulver.

Læs også iFORMs råd til kosttilskud ift. protein her.

Leder du derfor efter andre anmeldelser, kan du med fordel kigge rundt i vores univers. Vi nyder at finde særlige spisesteder, cafeer og restauranter hvor du kan få en helt særlig oplevelse. 

Var det ikke laktosefri proteinpulver, du var på udkig efter, så bare rolig – vi har helt sikkert lavet en guide eller anmeldelse, på det du ledte efter. Ledte du efter en guide på en trykkoger, en airfryer eller måske en mikrobølgeovn? Selv det finder du her hos MyDinners. 

Vi håber derfor at vi vil blive dit nye favorit sted, når det kommer til at hente viden og læse guides. Vi forsøger at samle de bedste og største guides, og koge dem ned, så det kun er det absolut vigtigste du bliver præsenteret for. Læs om vegansk proteinpulver her.

FAQ – Laktosefri proteinpulver

Angivelse af kilder og tests:

Denne test trækker blandt andet på følgende amerikanske studie, se mere her.

Forbrugerrådet Tænk skriver desuden om protein i denne artikel brugt som baggrund for denne anmeldelse, se kilde her.

Se desuden denne artikel fra Sundhed.dk omkring protein. 

Samvirke.dk har også skrevet om protein som kosttilskud, hvilket du kan læse her.

Hvis du ønsker at blive klogere på laktoseintolerans kan du også læse mere på Sund

[ratemypost]

Scroll to Top