Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Kødhakker bedste i test 2022 – guide til det rette valg

Kødhakker bedste i test 2022 – guide til det rette valg

Kødhakker bedste i test 2022 - guide til det rette valg

Selv den bedste kødhakker behøver ikke, selvom navnet indikerer det, kun at blive brugt til at hakke kød. En hakker kan nemlig også bruges til mange andre fantastiske ting. Læs her hvilken vi anbefaler.

Vores anbefaling af bedste kødhakker

KitchenAid kødhakker

Kenwood MG510

Fin, medium og grov hakkeskærm
Nem at anvende
Passer ind i alle køkkener
bedste kødhakker i test

Bosch MFW68660

Let at håndtere
Flot design
Har 4 funktioner og frugtpresser
bedste kødhakker i test 2022

Day kødhakker nr. 8

Spændes fast på køkkenbordet
Nem at betjene
Kageplade medfølger

En kødhakker kan naturligvis også bruges til at hakke forskellige typer af kød. Hvad end der skulle være svin, okse, fisk eller grøntsager på menuen, så klarer en hakker det hårde arbejde. Man kan nemlig lave fars af enhver art på en kødhakker – både fiskefarsen til fiskefrikadellerne, hakket kød til hakkebøffer, sågar farsen til lækre vegetardeller eller falafler.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Vores anbefalinger til den bedste kødhakker i test

Nedenfor gennemgår vi favoritterne, når det kommer til de bedste kødhakkere i test. Her vil vi gennemgå de forskellige karakteriska og fordele ved hver enkelte produkt. Lad os komme i gang.


Bedst i test airfryers

Bedste samlet set: Bosch MFW68660​
Bedste billige Day nr.8​
Bedste i mellemprislejet: Kenwood MG510​
Bedste start: KitchenAid kødhakker

De bedste kødhakkere i 2022


bedste kødhakker i test

Bosch MFW68660

Denne elektriske kødhakker er kåret af flere eksperter til at være den bedste hakker i test. Dette kommer både af den kraftige motor og den store mængde tilbehør, der medfølger.

I den store tilbehørspakke medfølger tre hulskiver i forskellige størrelser: 3, 4,8 og 8 mm. Desuden medfølger en rivetromle, pølseværktøj, juicetilbehør, finskærertromle og kebbeværktøj. Med sin 2200 Watts motor kan denne køkkenmaskine hakke intet mindre end 4,3 kg kød i minuttet. I maskinen findes også et opbevaringsrum til al tilbehøret.

Samlet set har denne maskine rigtig mange gode funktioner, som gør det nemmere at at lave mad i ethvert køkken. Denne kødhakker kan endda fremstille juice. Test den selv, og se om den også lever op til dine forventninger

Specifikationer

 • Prisklasse: 1.499 kr. 
 • Kapacitet: 4.3 kg/minut
 • Watt: 2200
 • Funktioner: 3 gitre

Fordele:

 • Stor tilbehørspakke
 • Stor kapacitet
 • Høj alsidighed med mange funktioner

KitchenOne

Gratis fragt
1-2 dages leveringstid
God kundeservice
bedste kødhakker i test 2022

Day nr.8

Se produkt

Her var vi med en gammeldags, manuel kødhakker at gøre. Denne hakker betjenes nemlig med håndkraft, så hastigheden på kødhakningen kommer an på armen, der fører den. Dog er den altid god i test og derfor anbefalelsesværdig som bedste gammeldags og manuelle valg.

Day Nr. 8 kødhakker er særligt god til den, der gerne vil have muligheden for at kunne hakke eget kød og egne grøntsager, kunne bage, eksempelvis, vaniljekranse til jul, men ikke behøver et større påstyr for den. Den er enkel og gør arbejdet godt.

Denne maskine kan nemt sættes fast til bordpladen, så den ikke glider nogen vegne, og så gør træhåndtaget det til ingen sag at hakke selv de største portioner kød. Med kødhakkeren følger en kageplade til blandt andet vaniljekranse, samt et gitter.

Specifikationer:

 • Prisklasse: 99 kr. 
 • Beslag i bordet
 • Vægt: 2 kg
 • Funktioner: 1 gitter

Fordele:

 • Billige
 • Fylder ikke ret meget
 • Nem at betjene
 • Kageplade medfølger

Frishop

Gode priser
Hurtig levering
God kundeservice
Kenwood kødhakker

Kenwood MG510

Denne elektriske kødhakker har en 1600 Watts motor, der giver den god kraft til at hakke kød, grønt og fisk uden problemer. Det bemærkes endda af flere eksperter, at madrester ikke sætter sig fast i lige så høj grad, som i andre maskiner, og derfor er dette et stort plus.

Kødhakkeren roses for sit flotte design, som gør det flot at se på, og derfor også at have stående fremme på køkkenbordet. På trods af dette er den dog lavet med meget høj kvalitet og af holdbare materialer, der gør kødhakning, bagning og meget mere til en leg.

Maskinen kommer med en masse tilbehør, herunder tre gitre til hakning, kebbeværktøj, to slags pølseværktøj og meget mere. Derfor er dette en god investering til det alsidige brug, så du har mulighed for at teste dine evner i køkkenet på beste vis. Kødhakkeren står desuden rigtig stabilt, både på grund af vægten og på grund af gode fødder.

Specifikationer:

 • Prisklasse: 774 kr. 
 • Kapacitet: 2.1 kg/minut
 • Watt: 1600
 • Funktioner: 3 gitre

Fordele:

 • Masser tilbehør
 • Stor kapacitet til hakning
 • Høj kvalitet
 • Elektrisk

KitchenOne

Gratis fragt
1-2 dages leveringstid
God kundeservice
KitchenAid kødhakker

KitchenAid kødhakker

Har du i forvejen en køkkenmaskine, for eksempel en Kenwood eller en KitchenAid røremaskine, så kan der tilkøbes tilbehør til disse, som gør dem til suveræne kødhakkere. Til KitchenAid kan der nemlig tilkøbe en hakker, som kan monteres og bruges nemt.

Ved at investere i en hakker som tilbehør til din røremaskine, undgår du at bruge en masse penge på endnu en maskine, som fylder i køkkenskabene eller på køkkenbordet.

Denne kødhakker passer til den elektriske røremaskine og kan fås i to typer: en af plastik eller en af metal, de begge er gode i test. Der medfølger to hakkeskiver i plast, tre skiver og to pølsehorn i metal, og så komme det hele i en taske, hvori rengøringsremedier kan opbevares.

Specifikationer:

 • Prisklasse: fra 900 kr. 
 • 3 hakkeskiver
 • 2 hakkeskiver
 • 2 pølsehorn

Fordele:

 • Kan sættes på KitchenAid maskiner
 • Stor tilbehørspakke
 • Fås i to forskellige udgaver
 • Mindre investering

Ulemper:

 • Meget basic

KitchenOne

Gratis fragt
1-2 dages leveringstid
God kundeservice

KitchenAid kødhakker

Har du i forvejen en køkkenmaskine, for eksempel en Kenwood eller en KitchenAid røremaskine, så kan der tilkøbes tilbehør til disse, som gør dem til suveræne kødhakkere. Til KitchenAid kan der nemlig tilkøbe en hakker, som kan monteres og bruges nemt.

Hvilken kødhakker er den bedste i test?

Alt afhængigt af, hvilke kriterier man ser på, så kan de forskellige kødhakkere en helt masser, som har fordele i forskellige test. Leder man efter en kraftfuld motor, som kan hakke selv de største portioner af fødevarer? Eller er man på udkig efter en lille, handy gammeldags kødhakker, som ikke fylder ret meget og er nem at bruge? Jamen, så er der forskellige mål.

Når du skal vælge, hvilken hakker, der er den bedste, både i forhold til dine forventninger og i forhold til dine behov, så er det i sidste ende dig, der vælger, hvilken der er bedst i test.

Vi har lavet vores anbefalinger ovenfor ud fra de samlede resultater af de tests, der er blevet udført på de forskellige maskiner af eksperter. Derfor er det også svært at sige, om det er den bedste for dig, eller den bedste i netop den test, der er blevet lavet.

Bedste valg af kødhakker for dig

Når du skal udvælge dig den bedste kødhakker for din madlavning, så er det godt at se på, hvilke behov du har. Skal den kunne hakke mange og grove grøntsager? Er det kun til kød, eller også til grønt? Hvor ofte vil du bruge den? Har du i forvejen en køkkenmaskine?

Der er mange kriterier, man kan se på, og derfor er det også vigtigt at gøre dig klart, hvad det er man ønsker.

Ønsker du blot en hakker, der skal kunne hakke noget svin, kalv eller andet til frikadeller et par gange om året og særligt i højtiderne, hvor den også skal bruges til vaniljekranse? Så er det måske den bedste løsning for dig at købe en gammeldags, manuel kødhakker, der ikke fylder ret meget i skabet og som er nemt at tage frem og gemme væk igen.

Er du derimod typen, der bruger lang tid i køkkenet på at lave dine egne opskrifter, eller er du bare vild med at lave mad? Og skal den helt kunne hakke både flere typer af kød, fisk, alle slags grøntsager, kikærter og meget mere til de helt store madlavningsprojekter? Så er en større maskine med en god motor måske det bedste valg for dig.

Hvad kan man bruge en kødhakker til?

En kødhakker behøves ikke kun at blive brugt til at hakke forskellige typer kød. Den kan nemlig bruges til at teste nye opskrifter af; frikadeller med æble i, falafler med krydderurter og spinat – alt muligt.

Desuden kan en hakker med fordel bruges til at lave hjemmelavede pølser, libanesisk kebbe og forskellige typer af kager. Der er med andre ord masser af muligheder, når man udvælger dig den bedste kødhakker.

Når du først har investeret i en hakker, så ser du hurtigt fordelene og mulighederne med den. Prøver du at lave dit eget hakket kød til bøffen i burgeren eller til frikadellerne, så opdager du hurtigt, at kvaliteten bliver langt højere, du kan selv vurdere, hvordan indholdet og smagene skal være, og det er muligt at spare penge.

Du kan med en kødhakker nemlig vælge nogle af selv de billigste udskæringer eller kedeligste grøntsager og komme dem i hakkeren. Når de kommer ud på den anden side og bliver tilberedt, kommer det til at smage skønt. Test selv fordelene ved en kødhakker.

Kødhakker og bagning

Når du køber en kødhakker, følger der ofte forskellige plader og skiver med, som du kan bruge til bagning. Hvis ikke du har fået forskellige skiver med, kan de ofte tilkøbes som tilbehør til din hakker.

Ofte kommer der en skive med, som har et stjerneformet hul i midten. Denne skive bruges til at lave blandt andet vaniljekranse. Stjerneformen giver nemlig de karakteristiske riller, man ser på vaniljekranse.

Desuden kommer der også ofte andre skiver med, som kan bruges i forbindelse med bagning, herunder skiver til bagning af rutebiler og meget mere. Er du den kuriøse type, kan du også selv teste din kødhakker og se, hvad den kan bruges til, når den står på bagning.

Hvad skal man være opmærksom på, når man skal vælge en kødhakker?

Vi kan blot sammenligne de forskellige kødhakkere og guide dig igennem, hvad du kan have for øje, når du skal ud og købe en ny køkkenmaskine. Der er nemlig et hav af forskellige mærker, modeller og funktioner, som kan være svære at navigere rundt i. 

Der er f.eks. store, kraftfulde maskiner, som har et hav af tilbehør og funktioner, der gør maskinen alsidig og effektiv, hvis det er det, forbrugeren ønsker. Hvis man derimod bare skal bruge en helt basal kødhakker, uden alle mulige forskellige funktioner, så er der også det at finde på markedet. 

Hvis man vil have det fulde udbytte af en kødhakker, så findes der en lang række ekstra tilbehør, som gør det muligt at lave mange forskellige madvarer og retter. Du kan f.eks. få et pølsehorn, der gør det muligt at lave pølser ud af maskinen eller et tilbehør til at lave kebbe. 

Du kan dog altid lave de traditionelle kødhakker vaniljekranse til jul, uden at skulle bruge ekstra tilbehør, hvis det er det du blandt andet ønsker at bruge den til. 

Udseendet på en kødhakker er samlet set ret ensartet, der er dog et par forskellige versioner og stilarter, som også kan have en indvirkning på, hvilket valg du skal træffe i sidste ende. 

Størrelsen er lidt i flæng med udseendet men mest af alt praktisk. Det er for mange problematisk at få plads til alt køkkengrej i køkkenskabene, så hvis det er tilfældet, kan det være en god idé at kigge på en af de mindre modeller.

Hvis du derimod har masser af plads eller har behov for at kunne lave større portioner ad gangen, så findes der også store og robuste kødhakkere, som enten kan stå fremme eller pakkes væk når den ikke er i brug.

kenwood kødhakker

Er du i tvivl, om du skal vælge en gammeldags eller en elektrisk kødhakker?

Vi hjælper dig med at sammenligne de forskellige funktioner og det visuelle udtryk ved henholdsvis en gammeldags og en elektrisk kødhakker. Der er nemlig forskel på ikke bare anvendelsen, men også hvilket udtryk du tilføjer til din samling af køkkenredskaber.

Du skal vælge en gammeldags kødhakker, hvis du godt kan lide det mere rustikke udseende på dine køkkenredskaber. En gammeldags kødhakker er nemlig typisk lavet af metal og har typisk et træhåndtag til at dreje manuelt på. 

Den adskiller sig fra andre moderne køkkenredskaber, som ofte er lavet af plastik og spraglede farver. De fleste kødhakkere, uanset om de er manuelle eller elektriske, er dog lavet af stål. Hvor moderne designet er, afhænger dog af den enkelte maskine.

Udover det rustikke udseende på den gammeldags kødhakker, er den også mere manuel i sin anvendelse. Man skal nemlig ved hjælp af kræfter fra armene ‘hakke’ kødet ved at dreje på håndtaget i træ. 

Man putter først det man ønsker at hakke, det kan være kød, grøntsager, fisk eller f.eks. kikærter, ned i tragten der er for oven. Derefter drejer man på håndtaget, hvor emnet så fragtes ned gennem tragten og kommer ud af det gitter, der medfølger på kødhakkeren.

Med en elektrisk kødhakker sparer du armkræfterne og lader maskinen gøre arbejdet. Hvis du er mere til køkkenmaskiner i et mere nyt og moderne design, kan det være at du skal vælge den elektriske version til din samling af køkkenredskaber. 

Når den ikke er manuel, sætter du blot kødhakkeren frem på bordet, når du skal bruge den, og så er den ellers klar til brug. Du behøver ikke andre maskiner, for at hakke din mad, men du kan købe forskelligt tilbehør til den, f.eks. hvis du gerne vil lave pølsehorn, juice eller kebbe.

Hvis du bruger en gammeldags kødhakker, kan du af gode grunde helt selv bestemme hastigheden, når du drejer på håndtaget. På en elektrisk kødhakker er der ofte forskellige valgmuligheder for hastigheden, hvis du ønsker at tilpasse det til den enkelte type madvare. 

En stor forskel på en gammeldags kødhakker og en elektrisk er prisen. Den manuelle fås væsentligt billigere end den elektriske, hvilket i og for sig giver god mening, men som er noget der er værd at overveje, hvis du er på budget. 

Hvilken kødhakker er den flotteste?

Kødhakker og æstetik rimer måske ikke lige umiddelbart på hinanden. Der er dog en kødhakker til næsten enhver smag og præference. Om du er til en moderne og farverig kødhakker, en ‘normal’ maskine i stål eller en gammeldags med et autentisk udtryk, er der faktisk et produkt til lige netop dig. 

Kitchenaid er kendt for deres farverige køkkenmaskiner, og hvis du allerede har sådan en i samlingen, kan du købe tilbehør, der transformerer den til en Kitchenaid kødhakker. Hvis du er til et mere traditionelt eller autentisk udtryk, er størstedelen af kødhakkere fremstillet i stål. Der er dog forskel på, hvor moderne maskinerne fremstår selvom de er lavet af samme materiale.

Hvis vi ser på en Day nr. 8 kødhakker, er den et bud på en meget gammeldags og rustik køkkenmaskine i stål. Der findes dog også andre maskiner i stål, som ser mere moderne ud og har knapper osv. Der er selvfølgelig også forskel på udseendet alt efter om den er elektrisk eller manuel. 

Hvad kan en kødhakker i forhold til andre køkkenmaskiner?

Det er måske ikke en kødhakker der er første prioritet når man skal ud og købe redskaber til sit køkken. Der er dog en lang række fordele ved at have sådan en maskine i sit køkken, hvis man ønsker at gøre madlavningen både hurtigere, nemmere og billigere.

Når du kører dine ingredienser gennem maskinen, opnår du et super godt ensartet resultat, uanset om du har blandede ingredienser i på samme tid, som skal blive til en masse. 

Alle ingredienser presses gennem gitret på maskinen, som sikrer at alle ingredienser kommer ud jævnt – f.eks. hvis du gerne vil lave frikadeller med både kød, løg, champignoner, hvidløg og urter, vil det hele blive til en flot og ensartet masse. 

En stor fordel ved en kødhakker er, at du kan få helt friskhakket kød, fisk og grøntsager, som ikke har ligget i en køledisk i et supermarked hele dagen. Du kan derudover også helt selv bestemme fedtindholdet, alt efter hvad der bedst egner sig til den pågældende ret, som du skal lave. 

Når du selv hakker dit kød, kan du også bedre tage hensyn til dig og din familie sundhed. Du slipper nemlig for alle affaldsstofferne, der er i de forarbejdede produkter såsom E-numre, kødklister, brusk og tilsætningsstoffer. 

Som der næsten ikke kan tænkes at være flere fordele ved en kødhakker, så er der simpelthen også penge at spare på fødevarerne i hverdagen. Selvom det hjemmehakkede kød er friskt og lækkert, kan du faktisk også spare penge, ved at købe stort ind og fryse det ned når kødet er på tilbud. 

caso fw2000 kødhakker

Det er altid en god måde at spare penge på, nemlig at bruge lidt flere penge ad gangen som du kan gemme, fremfor at købe småt ind men flere gange.

Hvilken betydning har motorkraften for en kødhakker? 

Motorkraften spiller faktisk en større rolle end man skulle tro. Der er stor forskel på hvor hurtigt hakningen går alt efter hvor kraftfuld motoren på din kødhakker er. Hvis det er en manuel kødhakker er der selvfølgelig ikke nogen motor og hastigheden afhænger derfor ene og alene af hvor mange kræfter du bruger. 

Man plejer at måle effektiviteten ud fra hvor mange kg kød den kan hakke på et minut, og det varierer fra omkring halvandet kg og op til tre kg. Det kan derfor være noget du skal være opmærksom på, når du skal købe en kødhakker, alt efter hvad dit formål med den er.

Hvis du har en stor familie eller mange venner at lave mad til, kan det være en uforudset tidsrøver, hvis din kødhakker ikke har en optimal ydeevne. Hvis du derimod godt kan lide at hygge dig med at forberede dine fødevarer og går og kredser om dem i lang tid, kan motorkraften måske være en mindre prioritet for dig. 

Rengøring

En kødhakker håndterer som regel råt kød, hvilket gør, at rengøringen gerne skal være helt i orden, for at undgå bakterievækst og alvorlig sygdom. På de fleste kødhakkere er de dele, der er i berøring med fødevarerne aftagelige og kan derfor skilles delvist ad og rengøres separat. 

Selve maskinens ‘krop’ kan rengøres som man eller ville rengøre en køkkenmaskine, men det er yderst vigtigt at sørge for, der ikke sidder madrester gemt i tragte f.eks. For nogen produkter følger der endda et specielt rengøringskit med til netop din maskine. 

Kødhakker som tilbehør til din køkkenmaskine

Hvis du allerede har en foodprocessor, røremaskine eller anden køkkenmaskine, findes der højst sandsynligt et tilbehør, som kan forvandle den til en køkkenmaskine med kødhakker. Det gælder bl.a. for populære mærker som KitchenAid og Kenwood. 

Du behøver derfor slet ikke at gå ud og investere i endnu en køkkenmaskine, der optager plads i køkkenskabene, hvis du i forvejen har en, der blot kan opgraderes med tilbehør. 


Angivelse af kilder og tests:


[ratemypost]

Scroll to Top