Mydinners

Bedste frokost i Roskilde - Spis lokalt i gode omgivelser

Går turen forbi Roskilde til den næste frokost? Her finder du Mydinners guide til de bedste restauranter og caféer i Roskilde, som alle byder på en god omgang frokost til enhver smag.

bedste frokost roskilde

Skrevet af Peter Rasmussen | 15. november 2021 | København

Café Korn

Denne café ligger i enden af Roskildes gågade, det er derfor det perfekte stop efter en lang dag med shopping. Her kan du nyde den bedste frokost indenfor i restauranten eller udenfor på det overdækket torv. 

På menuen finder du velkendte caféretter som burgere, salater, sandwich og frokostplatter. Du kan også sætte tænderne i Café Korns vegetar eller veganske retter, eller en af deres berømte frokostmadder, hvis sulten ikke er til det helt store. 

I weekenden kan du komme forbi og afprøve deres store og lækre brunchbuffet – som altså både kan gælde for en morgenmad og frokost, da du med garanti vil blive mæt i mange timer efter. 

Adresse: Skomagergade 42-44

Grundsmag

Grundsmag er et økologisk Spisehus i hjertet af Roskilde, placeret i det gamle rådhus på Stændertorvet. Her kan du, i deres spændende menu, finde retter som alle hylder sæsonens bedste lokale råvare. Alle deres råvare er økologiske med stort fokus på bæredygtighed, hvor alt desuden er lavet 100% fra bunden. 

Til frokost kan du finde både dejlige mættende salater, højtbelagt smørrebrød med et moderne tvist, en dagens ret og andre lette retter. Hvis du, efter den bedste frokost, ønsker lidt til den søde tand, kan du finde forskellige kager og desserter, som løbende ændres.

Grundsmag tilbyder desuden også spændende madkurser og andre arrangementer, hvis du, efter at have prøvet deres frokostretter, ønsker at få endnu mere. 

Adresse: Stændertorvet 1

Restaurant Valdemar

Hvis du leder efter et af Koldings bedste spisesteder, så skal du tage et smut forbi Restaurant Valdemar, hvor der er en afslappende og hyggelig atmosfære. Restauranten ligger i centrum af Kolding på Adelgade 2, og på frokostmenuen kan du finde alt fra en saftig burger til et klassisk stykke smørrebrød. 

Adresse: Adelgade 2, 6000 Kolding

Tag et kig på deres hjemmeside eller Instagram, og bliv lækkersulten. 

Pipers Hus

Pipers Hus ligger i Roskildes hyggelige Bypark og har direkte udsigt til fjorden og de grønne omgivelser. Restauranten gør sig derfor særlig godt i sommermånederne, hvor du har mulighed for at sidde på den hyggelige udendørs terrasse, hvor du kan skimte Roskilde Havn og Roskilde Fjord i horisonten. 

Til frokost kan du bestille lækre frokostmenuer sammensat af deres kokke med udgangspunkt i lokale råvare alt efter sæsonen. 

Du kan blandt andet bestille deres helt store frokostplatte med forskellige smørrebrød, du kan også vælge den lille tallerken med et lidt mindre udvalg af Pipers lækre smørrebrød. Du finder ligeledes forskellige salater og meget mere, som gør dette sted til det bedste frokoststed, ligegyldig om du er til det helt store, eller at du i stedet ønsker en mindre frokost anretning.

Adresse: Frederiksborgvej 21

Raadhuskælderen

Raadhuskælderen er, som navnet antyder, placeret i kælderen på det gamle rådhus og kun 50 meter fra Roskildes Domkirke, som bestemt er et besørg værd, efter du har spist den bedste frokost. 

På menuen hos Raadhuskælderen finder du ligeledes gode og klassiske frokostretter som smørrebrød, bøffer fra grill, salater, sandwich og udvalgte frokosttallerkener. De får desuden mange af deres råvare fra lokale leverandører 

Om sommeren kan du med fordel nyde din frokost i deres hyggelige gårdhave i skyggen, under de mange æbletræer eller i solen med en kold øl eller et godt glas rosé. 

Adresse: Fondens Bro 3

Spis din næste frokost i Roskilde

Du finder alle spisestederne placeret centralt i Roskilde med gåafstand til Roskilde Domkirke, stationen, havnen, den store bypark og ikke mindst gågaden med de mange spændende butikker. 

Roskilde er en by, som er rig på gode og spændende oplevelser for hele familien og ikke mindst gode frokoststeder, hvor hele familien helt sikkert vil finde noget for enhver præference.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 5 / 5. Optælling af stemmer: 1

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.

deals i København med mydinners

Få besked når nye madoplevelser lanceres