Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Dehydrator bedste i test – Køb den rette maskine på tilbud

Dehydrator bedste i test – Køb den rette maskine på tilbud

dehydrator bedste i test 2022

Har du først nu fået øjnene op for en food dehydrator maskine, så er du budt indenfor til en sjov og spændende verden for dem, der elsker at lave mad. Se vores test af de bedste modeller og find et godt tilbud. En food dehydrator er det bedste køkkenredskab til at udtørre madvarer, såsom grøntsager, frugt, kød og meget andet. Det er kun fantasien, der sætter grænser – find din næste maskine på tilbud.

Find også andre gode og sjove maskiner i vores guides, herunder eksempelvis en airfryer, som du kan have masser af sjov og lave gode retter med.

Vores anbefaling af bedste dehydrator

 Steba STED5 dehydrator

Steba STED5

5 indsatser
Display man kan styre
Måtte til krydderier
excalibur dehydrator

Excalibur dehydrator

10 bakker
Du kan justere temperaturen
2 års garanti
Steba ED6 dehydrator

Steba ED6 dehydrator

Passer til flere typer råvarer
Stor rumlighed
6 stålindsatser

En mad maskine bruges til at trække vandet ud af råvaren uden at fjerner mineraler, vitaminer og næringsstoffer. Det bedste ved en food dehydrator og denne “tilberedning” er, at den giver maden længere holdbarhed, præcis ligesom hvis du ryger en fisk.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

Vi har samlet et par vindere i test 2022 af de bedste dehydrator på markedet, både så du kan udvælge dig den helt rette og bedste maskine, men også få overblik over priser, tilbud fordele og ulemper.

Vær kreativ til dit næste arrangement og server lidt lækre, sprøde tørrede frugter eller grøntsager til dine gæster. Det kan både gå godt til siden af en ret eller som garniture til din cocktail.

Der er lidt forskellige mærker, som kæmper om prisen i test for den bedste mad maskine. Men i toppen ligger Steba og Gastronoma med deres food dehydrator.

Kom til sagen – Hvad er den bedste food dehydrator i 2022?

Vores førstevalg er Steba dehydrator STED5 – Det er den perfekte mad maskine med 5 indsatser, flot design, både god for miljø og let betjenelig.


Bedst i test airfryers

Bedste samlet set: Steba dehydrator STED5
Bedste værdi: Gastronoma Dehydrator​
Bedste multifunktionelle: Excalibur Digital 9-bakker
Bedste luksus: Steba ED6 dehydrator​

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste modeller i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for food dehydrator. Lad os komme i gang – så du kan spare penge og finde dig et godt tilbud.

De bedste dehydrator 2022


bedste dehydrator i test

Steba dehydrator STED5 – bedste samlet set

Den første vi vil anbefale er derfor denne Steba model, STED5, som flere anmeldere og test roser til skyerne. Dette mærke er et tysk mærke, som laver rigtig god kvalitet og smukke designs. Deres bedste produkt Steba food dehydrator STED5 er heller ikke en undtagelse.

Denne bedste maskine i test er både god for miljøet, effektiv, let betjenelig og praktisk. Flere anmeldelser og test beskriver den som let at benytte og nem at regulere i temperatur og tid. Den kommer flere steder tit på tilbud, så hvis du ønsker at spare lidt penge, er det det værd.

Skal du på tur og mangler lidt snacks, så er denne også god til at tørre lidt frugter, du kan tage med på tur uden det bliver dårligt undervejs. Den kan også bruges til at sætte mad over, flere timer og dage før det skal serveres.

Denne Steba model har en timer som går fra 1-36 timer, som netop gør at man kan sætte den i gang længe før man skal bruge maden.

Denne bedste mad maskine i test fra Steba i test har 5 indsatser, som du kan benytte dig af. De kan både stables og benyttes individulet. Den har derudover en motorkapacitet på 250W, så den rigtig kan tørre dine råvarer.

Den har vundet mange “bedste i test 2022”, da selve maskinen også er skabt i god kvalitet, rustfrit stål, og dermed er holdbar og kan holde i mange år frem. Den er derfor en god investering, uanset om du finder den på tilbud eller ej.

Specifikationer

 • Prisklasse: 400 – 600 kr.
 • Type: Dehydrerer
 • Watt: 250W
 • Funktioner: Elektronisk timer fra 1-36 timer

Fordele:

 • 5 indsatse som kan stables og kan vendes enkeltvis
 • Display til styring
 • Inkl. måtte hvor krydderierne kan ligges på

Specifikationer:

 • 40 – 70°C
 • Størrelse tørreflade: 5 x 32 x 25 cm
 • Gennemsigtigt låg

KitchenOne

Gratis fragt
Hurtig levering
365 dages returret
Steba ED6 dehydrator

Steba ED6 dehydrator – bedste luksus

Se produkt

Er du til en lidt større food dehydrator, kan denne bedste model i test fra Steba i dens størrelsesklasse gøre det for dig. Den har fået en masse gode anmeldelser og test med i bagagen, da den er stor og rummelig og samtidig fordeler varmen godt i denne store ovn.

Du kan derfor med denne maskine maskine i test tørre en masse samtidig. Den har 6 bakker, indsatser, som kan klare lidt af hvert grundet deres materiale i rustfrit stål. Steba er generelt gode til at lave holdbare og maskiner af kvalitet. Det samme gælder den store Steba ED6 model.

Denne dehydrator giver dig, med dens bedste størrelse, mulighed for at tilberede flere typer af madvarer og råvarer. Du kan derfor både tørre dine krydderier samtidig med dine grøntsager.

Den elektroniske timer kan indstilles til 1-24 timer, så du kan forberede dine snacks eller mad lang tid inden dine gæster kommer, eller du skal på tur med dine snacks. De fleste test vurderer denne som den bedste i denne størrelse, og til prisen – også foruden et godt tilbud, som vil gøre prisen endnu mere fordelagtig.

Du kan til tider få tilbud på denne Steba food dehydrator, hvor du kan spare nogle procenter, og få mere for dine penge. Men det er ikke så ofte. Hold også selv øje med test af modellen, så du kan få inspiration til at benytte den på bedste måde og mest effektivt.

Specifikationer

 • Prisklasse: 1000 – 1400 kr.
 • Type: Dehydrator
 • Watt: 800W
 • Funktioner: Timer på 1-24 timer

Fordele:

 • Kan opvarme flere typer råvarer
 • Stor og rummelig
 • Stor tørreoverflade

Specifikationer:

 • 30 – 70°C
 • Vægt: 7,2 kg
 • Tørreflade: 6x37x30 cm.

KitchenOne

Gratis fragt
Hurtig levering
365 dages returret
excalibur dehydrator

Excalibur EXC10ELF dehydrator

Se produkt

Denne bedste model i test, Excalibur EXC10ELF er udstyret med hele 10 niveauer samt bakker af rustfrit stål hertil. Du kan derved producere mange madvarer ad gangen, og du har også mulighed for at tørre større frugt og grøntsager, hvis du eksempelvis fjerner nogle bakker, sådan at der er større mellemrum mellem de enkelte bakker. 

Maskinen har en yderst smart konstruktion, og derfor klarer den sig udmærket i vores bedste i test 2022. Her er motoren nemlig placeret på siden af maskinen, og på den måde undgås problemer med væske fra tørring i bunden af maskinen. Ventilatoren har desuden en diameter på 16,5 centimeter. 

Det skal også siges, at denne model har en låge af BPA-fri polycarbonat, og dermed kan du og børnene nemt følge med i processen, når først i går i gang med tørringen af de forskellige madvarer. Derudover kan bakkerne tages ud og rengøres eller vaskes i opvaskemaskinen, hvilket også er en fordel, som gør dette køkkenprodukt nemt at bruge.

Hold godt øje med vores tilbud og de bedste priser her på siden, så du kan få den rette maskine for dig – til en god pris.

Specifikationer

 • Prisklasse: 7200 – 8800 kr.
 • Type: Dehydrator
 • Watt: 600W
 • Funktioner: Timer på 1-24 timer

Fordele:

 • 10 bakker inkluderet
 • Justerbar temperatur
 • 2 års garanti

Specifikationer:

 • Materiale: Stål
 • Dybde på 52,1 cm
 • Gennemsigtig låge

KitchenOne

Gratis fragt
Hurtig levering
365 dages returret

>> Læs også vores guide om den mest anbefalede airfryer lige her.

Gastronoma dehydrator

Gastronoma dehydrator – bedste værdi

Som nævnt, er den anden test vinder og bedste udgaave i test blandt produkter fra Gastronoma. Denne maskine er også rigtig god til at lave en masse spændende mad i dit helt eget køkken. Det skal nemlig ikke være svært at eksperimentere med maden og tilberedningerne.

Denne bedste model er god til både kød og grønt. Det gælder både frugt og fisk under dette. Også denne bedste food dehydrator model fra Gastronoma har 5 bakker, indsatser, som man kan benytte. Det giver mulighed for at have en masse forskelligt i maskinen samtidig. 

Maskinen har, ligesom modellen fra Steba, også en elektronisk timer på 1-36 timer, som gør at du kan starte den længe før du skal bruge dit mad eller dine snacks. Det gør, at du kan lave dem uden at skulle overvære tilberedningen hele tiden, og være bange for at brænde noget på.

Denne bedste udgave får i test ros for at være specielt god til at lave snacks. Det er grundet dens smarte varmluft, som gør, at den er velegnet til tørring af frugt og grønt. Hold godt øje med tilbud på denne model – det kommer den ofte.

Specifikationer

 • Prisklasse: 400 – 600 kr.
 • Type: Dehydrator
 • Watt: 250W
 • Funktioner: Timer på 1-48 timer

Fordele:

 • Specielt god til snacks
 • Gennemsigtigt låg
 • God til prisen

Specifikationer:

 • 0 – 70°C
 • Størrelse tørreflade: 5 x 32 x 25 cm
 • 5 bakker

Excalibur Digital 9-bakker

Excalibur Digital 9-bakker

Denne er den bedste model, hvis du har enormt meget plads. Det kan enten være hvis du gennem dit arbejde tilbereder mad på denne måde, eller hvis du blot er passioneret og vil lave store mængder af tørrede råvarer.

Med sine 1,3 m2 i tørreflade er denne maskine en af de rigtig store af slagsen, men også en af de bedste i test. De fleste i test kalder den en premium model. Den har en af de bedste timere, som kan sættes helt op til 48 timer. Det giver dig både fleksibilitet og kontrol.

Du kan med den store dehydrator tilberede en masse forskellige råvarer samtidig, og det er smart til dig, der skal holde den store fest eller event, hvor du skal bruge en masse tørret frugt, grønt, kød og meget andet.

Denne bedste i test i dens størrelse måler hele 344843 cm., og har en vægt på 10,2 kg. Det gør, at det ikke ligefrem er den køkkenmaskine, du lige rykker rundt på. Men den er effektiv med sine 600 watt.

Du kan derfor med denne udgave vise alle dine venner samtidig, hvor lækkert rawfood eller beef jerky er, og hvis du køber din maskine på tilbud er det ikke nødvendigvis en stor investering. Det kan også være gavnligt, hvis du skal bruge en masse tørret frugt til dine cocktails eller som snacks ved siden af en ret.

Specifikationer

 • Prisklasse: 2900 – 4000 kr.
 • Type: Dehydrator
 • Watt: 600W
 • Funktioner: Digital temperaturstyring

Fordele:

 • Kan opvarme flere typer råvarer
 • Stor og rummelig
 • Stor tørreoverflade

Specifikationer:

 • 35 – 75°C
 • Vægt: 10,2 kg
 • Materiale: Metal & plast

KitchenOne

Gratis fragt
Hurtig levering
365 dages returret

Hvad er en food dehydrator?

Hvis du nu har været hele vores test igennem, men stadig er lidt i tvivl om, hvad denne smarte maskine er, så vil vi gerne forklare dig det nærmere herunder. Det er en særlig køkkenmaskine, som mange faktisk ikke kender til eller bruger – hvilket er en skam, synes vi.

Du kan typisk indstille temperaturen til mellem 35 og 70 grader, og den har en særlig blæser, der sørger for at de råvarer, som du putter i maskinen udsættes for en jævn varme.

Du lægger madvarerne på nogle bakker, og du kan dermed tørre alt fra frugt og grønt til kød eller brød. Det er derfor et yderst genialt produkt, som hjælper dig med at kunne lege med både smag og konsistenser i køkkenet.

Der findes et hav af gode opskrifter, og i mange tilfælde kan du finde nogle af de bedste modeller billigt og på tilbud hos forhandlerne. Det er derfor bare om at holde øje her i vores test, hvor du kan se hvilke produkter, vi anbefaler dig at købe.

Hvorfor bruge en food dehydrator?

Er du blevet varm på tanken om denne køkkenmaskine efter at have været igennem vores bedste i test og overblik over mulighederne på markedet? Du kan også lige få et par ekstra gode grunde med på vejen, ift. hvorfor det er gavnligt med denne slags køkkenmaskine.

Der er blandt andet disse gode grunde til, hvorfor du skal vælge at købe dette smarte udstyr.

 • Hvis du spiser rawfood, og ønsker at tilberede din mad uden at opvarme.
 • Du sørger med en dehydrator for at beholde de bedste vitaminer, næringstoffer og mineraler i dine råvarer. Du beholder også smagen i dine råvarer.
 • Du kan eksperimentere og lave din helt egen mad, uden e-numre og tilsætningsstoffer.
 • Du kan give dine madvarer længere levetid, så du mindsker madspild og sørger for at din mad bliver mere bæredygtigt.
 • Du beholder enzymerne i din mad, så du kan tempere uden at gå på kompromis
 • Det er ofte ikke en stor investering, på tilbud, for at få det ekstraordinære lækre

Læs med her og find de bedste dehydrator opskrifter samt unik viden vedrørende den smarte maskine.

Med en food dehydrator kan du opnå tørring af frugt – læs mere her.

Food dehydrator – hvilken skal jeg købe?

Som det fremgår af ovenstående og mange af vores øvrige tests på Mydinners, så er der en lang række af forskellige mærker, funktioner og maskiner på markedet. Det kan nogle gange være lidt af en jungle at finde rundt i, og i endnu højere grad beslutte sig for, hvilken model, der er den bedste for netop dig. Nedenfor kan du derfor læse vores guide til, hvad du bør være opmærksom på, inden du svinger kortet. 

Er du på udkig efter den bedste udgave er der et par forskellige ting, du med fordel kan være opmærksom på, og kigge efter, i jagten på det bedste produkt til dit køkken. En af de markante forskelle, der kan gøre udfaldet, er størrelsen på blæseren, der er placeret forskellige steder på denne model. 

Mens blæseren på én slags model sidder på låget, sidder det i andre tilfælde enten på siden eller i bunden af maskinen. Det kan være en fordel at undersøge, hvor blæseren sidder på den model, som du har set dig lun på. Der kan nemlig være en risiko for, at blæseren og hermed produktets varmelegeme er mest effektiv der, hvor det er placeret. 

Er varmelegemet eksempelvis placeret på bagsiden af din kommende køkkenmaskine, så er der også risiko for, at de forreste fødevarer i ikke lige så væsentlig grad tørres, som de gør bagerst. Det samme kan være tilfældet med en blæser på din maskine, der sidder under modellen. Her er der risiko for, at fødevarerne i bunden ikke tørrer i tilstrækkelig grad. 

Blandt eksperter siges det dog at være bedst at investere i denne køkkenmaskine, hvor blæseren sidder i bunden af maskinen. Simpelthen af den ene grund, at varme har det med at søge opad – også i dette tilfælde, hvorfor varmen med større sandsynlighed også vil tilberede fødevarerne i toppen til perfektion. 

Men det er klart, at vi har anbefalet de absolut bedste produkter i vores test, som vi mener, er de allermest velegnede til tørring af madvarer. Derfor kan du også med god samvittighed vælge at købe en dehydrator fra et af vores anbefalede mærker såsom Steba eller f.eks. Excalibur.

Du kan også alternativt lave sprøde snacks i din airfryer. Denne kan nemlig også tørre frugt og grønt.

Kend til de bedste mærker inden for dehydrator

Steba

Mærket Steba er oprindeligt fra Tyskland og producerer elektriske apparater herunder særligt køkkenmaskiner i høj kvalitet. Derfor er det naturligvis muligt at finde en rigtig god dehydrator fra Steba, når du er på udkig efter en tørremaskine og vil eksperimentere med diverse opskrifter.

Herudover kan de fleste, der ønsker sig en food tørremaskine, købe en fra Steba, da dette mærke forhandler dehydratorer til en meget fornuftig pris. Og mon ikke den også sagtens kan findes på tilbud, så du helt uden kvaler, kan klikke den hjem og starte på at kokkerere dine favorit opskrifter.

Excalibur

Vi har i denne bedst i test guide også introduceret dig for en dehydrator fra Excalibur. Mærket er amerikansk og producerer eksklusive food dehydratorer, som udstråler kvalitet ud over det sædvanlige.

Prisen er ikke i den lave ende, som køkkenmaskinerne fra Steba er, men til gengæld får du køkkenudstyr af en helt anden kaliber, når du køber en dehydrator fra Excalibur.

Det vil derfor også være en rigtig fornuftig idé at finde en dehydrator fra Excalibur på tibud eller vente til, at du ser den på tilbud, før du køber den.

Men er du erfaren i køkkenet og ikke kan vente med at få fingrene i din næste køkkenmaskine og afprøve diverse opskrifter, så er det også helt forståeligt.

En dehydrator fra Excalibur er i topkvalitet og meget brugervenlig. Denne forhandler skulle derfor uden tvivl indgå i vores test guide, da de producerer nogle af de absolut bedste maskiner.

Din food dehydrators motor

Et er hvor motoren er placeret. Noget andet er motorens ydeevne. For nogle motorer larmer selv sagt mere end andre, og derfor kan du med fordel overveje, hvor din maskine skal stå og arbejde.

Mens nogle fødevarer kræver lidt tilberedning, kræver andre lidt mere tid. Har du derfor et bryggers eller lignende, kan det være en fordel at placere din food dehydrator her, så den i ro og mag kan tilberede den bedste mad – hvad end det er frugt, chips eller godbidder til hunden, som du kaster dig ud i.

Men hvilken maskine skal du købe? Det kan være svært at sætte et endeligt svar på. Det drejer sig om, hvilke behov og ønsker du har. Om du vil spare penge og vente på det helt rette tilbud på den lidt dyrere dehydrator, eller om du blot ønsker at købe den billige med det samme, og skal bruge den lige straks.

Den bedste dehydrator er derfor for dig unik, da alt er relativt. Dog har vi samlet nogle af de bedst anmeldte og forbrugernes favoritter. Det kan give dig en indikation af, hvad andre køber og bruger. Dit valg kan også afhænge af, i hvor store mængder du skal benytte din maskine.

Vi prøver og gøre det nemt for dig, ved at samle en masse forskellige maskiner, så du selv kan udvælge dig den helt rigtige. Vi viser dig den bedste pris på markedet, og om der er eventuelle tilbud at indhente.

Det kan du lave i en food dehydrator

Hvis du følger vores bedste i test 2022 guide, og oversigt over tilbud og denne smarte maskine, er det nærmest kun fantastien der sætter grænser for, hvilken slags mad, du kan kan lave i din food dehydrator.

Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænserne, når du skal i gang med din maskine derhjemme. Du kan nemlig tilberede alverdens lækkerier, som kan anvendes i et af forskellige kombinationsmuligheder.

Lav eksempelvis din egen müslibar eller granola, eller giv dig i kast med at lave chips af kartofler, frugt og grøntsager. Du kan med fordel også give dig i kast med kød og fisk i din køkkenmaskine. Det kan nemlig blive til det lækreste jerky, der smager skønt, og som nemt kan holde sig i længere tid.

Hvordan laver man Beef Jerky med sin dehydrator?

Når du skal flotte dig lidt og lave noget ekstraordinært lækkert, så kan denne skønne maskine hjælpe dig godt på vej. Du kan nemlig både tørre frugt til dine drinks til gæsterne, men du kan også gøre menuen det mere spændende. Du kan som lige nævnt nemlig lave din egen beef jerky.

En lækker beef jerky kan selv på tilbud være dyr i et supermarkede, og du kan derfor med fordel selv komme i gang med kokkereringen. Beef Jerky er defineret ved at være tørret kød, som du nemt kan have med tur eller som snack til din mad.

Det er umiddelbart simpelt at lave. Skær dit kød (uden fedtmarmorering) i tynde skiver og smør med en hjemmelavet marinade. Denne marinade kan til eksempel være en blanding af: Sojasauce, æbleeddike, paprika, sukker, hvidløg, chili og salt samt peber.

Hvis du har tiden, er det en god ide at lade kødet trække hen over natten med marinaden, så det kan sætte sig. Du kan herefter lægge dem i din food dehydrator i 7 timer på 68 grader. Når de er færdige kan de holde helt op til 2 måneder uden at gå til – hvis de opbevares i en lufttæt beholder og ved stuetemperatur.

 • Et sundere alternativ til friturestegning
 • Lav sprødt, nemt og hurtigt mad
 • Spar helt op til 80% olie ved at tilberede din mad i en airfryer.

Fordelene ved en dehydrator

Som vi har været inde på ovenfor, så er der altså flere forskellige fordele ved at eje en af de food dehydratorer, som klarer sig bedst i test. Ikke nok med at netop de modeller, der er nøje udvalgt klarer sig godt i adskillige tests, så har det nemlig også nogle helt bestemte fordele at investere i en model.

Men derudover kan det også være en fordel at holde øje med gode tilbud både online og hos forhandlere. Der er dog til tider lidt flere tilbud og penge at hente, hvis du køber disse maskiner online.

Minimer madspild i køkkenet

Som vi har været inde på ovenfor kan du give dine madvarer en længere levetid, så du mindsker madspild og sørger for, at din mad bliver langt mere bæredygtig. Hvordan kan det lade sig gøre, tænker du måske? 

Jo ser du, hvis du eksempelvis bor i en have og plukker frist frugt eller andre lækre madvarer, så er det ikke sikkert, at det hele kan blive til eksempelvis kager eller grød. Her kommer en food dehydrator ind i billedet, for med denne kan du nemlig tørre disse madvarer og forlænge levetiden ved at gøre dem til sunde snacks. 

Denne maskine kan nemlig bruges til mange ting, og på den måde er du fri for den dårlige samvittighed ved at smide mad samt penge ud. Forlæng madvarernes levetid, og du har nemt og hurtigt en lækker snack klar til enten skole, arbejde eller en picnic med familien.  

Så skal du ikke smide resten af kødet ud fra aftensmaden, men tilbered de sidste tynde skiver i din dehydrator og opvar det helt op til 2 måneder. Så er der altid en lækker beef jerky snack at spise i huset – og du har brugt rester og derfor også minimeret din madspild. Det samme gælder frugt og grønt.

excalibur dehydrator

Forlæng madens levetid

En anden fordel ved en food dehydrator er, at du nemt kan forlænge din mads levetid. Vi anbefaler selvfølgelig, at du altid orienterer dig hos Fødevarestyrelsen, hvis du er i tvivl om, hvor lang tid din mad kan holde. 

En food dehydrator bruger varmen og luftens ventilation til at reducere vandindhold i bestemte råvarer. Vandindhold i råvarer kan være meget højt – eksempelvis 80 -95 procent for diverse frugt og grønt og op til 50 – 75 procent for kød. 

Jo højere vandindhold i produkterne, jo større er chancen også for, at bakterier kan leve, og når selve vandindholdet dermed reduceres, så forringes skadelige bakteriers levevilkår ved hjælp af en food dehydrators opvarmning, og dermed kan fødevaren opbevares i længere tid.

Brug dine tørrede retter på vandreturen

En maskine er særligt praktisk og populært blandt personer, der elsker outdoor-livet. Med en food dehydrator kan du nemlig tørre en hel masse forskellige råvarer, og derved kan de nemt holde sig i længere tid.

De tørrede madvarer kan du have med dig på vandreturen med familien, og du har dermed de bedste forudsætninger for lækre og sunde, små måltider på din rute. Man bruger ofte meget energi og forbrænder en del kalorier, når man er ude i felten.

Her kan det eksempelvis være anstrengende at sætte telt op eller vandre dagen lang, og dermed er turen ofte reddet, når du har tørrede madvarer med hjemmefra, som er blevet tilberedt ved hjælp af en god food dehydrator.

dehydrator

Du kan eksempelvis nyde de bedste tørrede bær og frugter, og nogle vælger også at tørre kød i en food dehydrator, hvilket er smart, hvis du har behov for noget protein til musklerne på din tur.

En food dehydrator til familien

Denne maskine er et særligt godt køkkenprodukt til familien, der ønsker en simpel og sjov måde at tilberede mad på. Du kan nemt tage børnene med i madlavningen, da det er forholdsvis nemt at tilberede råvarerne, så de kan lægges på pladerne.

Du kan eksempelvis finde de bedste råvarer på tilbud i supermarkedet, og de madvarer, som I ikke får brugt hjemme i madlavningen, kan I derefter lægge i jeres food dehydrator, og derved kan I forlænge madvarernes levetid.

Den smarte maskine kan være en af de bedste produkter hjemme i familiekøkkenet, da børnene både kan inddrages i madlavningen, og derudover kan I lave de lækreste snacks, som I kan give børnene med på madpakke. På den måde får børnene skønne snacks med, som de både har været med til at lave, og som også er sunde.

Enhver familie bør også kende til den famøse airfryer, fordi den er et godt redskab til hele familien – især i hverdagen. Læse vores guide her.

En food dehydrator til firmaet

For mange forskellige virksomheder kan denne køkkenmaskine være en virkelig god investering. Hvis I eksempelvis er en virksomhed, der laver forskellige drinks med tørrede frugter, så er en foodd dehydrator en genial løsning, der nemt kan hjælpe jer med at fremstille de bedste tørrede råvarer.

En gin og tonic kan eksempelvis nemt piftes op med en tørret skive appelsin, som passer skønt til nogle helt bestemte gin. Dette ved I sikkert alt om i forvejen, men måske vidste I ikke, at en food dehydrator nemt kan løse opgaven for jer.

 • Nem og lækre snacks til kollegaerne
 • Spice jeres drinks op med tørrede frugter

Spar penge med en food dehydrator

Færdigkøbte snacks kan være meget dyre at købe i supermarkedet, og I kan dermed spare rigtig mange penge, hvis I vælger at købe en food dehydrator. I kan dermed selv lave jeres snacks derhjemme, og på den måde sparer I også penge på produkter. 

Er du også vild med møre og lækre madretter, så kan det være, at du skal tage et kig på vores guide over de bedste trykkogere.

Food dehydrator opskrifter

Der findes et hav af gode food dehydrator opskrifter, og det er derfor bare om at beslutte hvilken ret, du ønsker at give dig i kast med. Som sagt er det næsten kun fantasien, der sætter grænser, og vi giver dig herunder et bud på nogle af de opskrifter, som du kan overveje at prøve af.

Du kan både finde opskrifter som er velegnet til kød, frugt, grønt og meget mere. Med denne smarte maskine kan du nemlig lave mad til enhver smag – hvad end du er vegetar eller en ægte kød elsker.

Dog skal du være opmærksom på, at det ikke er alle modeller, der kan lave alt slags mad. Nogle udgaver er mere egnet til at lave kød og tungere retter end andre. Vælger du en billig model kan du derfor opleve, at den ikke er ligeså velegnet til samme slags mad, som de dyre modeller er.

Kender du en, som elsker at nørde i køkkenet med alverdens spændende opskrifter? En food dehydrator kan være den bedste gave til ham eller hende, som er en ørn i køkkenet og elsker at udfordre sig selv med nye vilde opskrifter.

Food dehydrator opskrifter

Ovenover beskriver vi hvordan en food dehydrator kan bruges til alverdens opskrifter, og hvordan det kun er fantasien som sætter grænser – og det er også en helt rigtigt. 

Er du allerede i gang med at klikke en dehydrator i din online kurv og såsmåt begyndt på at indtaste alle dine leveringsoplysninger? Om du allerede er blevet hooked på den smarte maskine, en hver kok vil elske at få fingre i, eller du lige mangler det ekstra skub, så har vi her samlet nogle af de bedste food dehydrator opskrifter. 

Både når det kommer til desserter og det salte køkken, vil du kunne få stor glæde af denne smarte køkkenmaskine. Læs med her og bliv inspireret til nogle af de bedste opskrifter. 

Tid: 11,5 time

Det skal du bruge:

 • Foodprocessor
 • 250g. Broccoli
 • 250g. Squash
 • 100g. Spinat
 • 1,5 dl. Solsikkekerner
 • 1 dl. Græskarkerner
 • 1,5 spsk. Hørfrø
 • 1,5 spsk. chiafrø
 • 2 håndfuld frisk basilikum
 • 1 spsk. revet ingefær
 • 1 spsk. Æblecidereddike
 • 1 spsk. Tamari
 • 0,5 dl. Smeltet kokosolie
 • 1 tsk. Salt

Sådan følger du opskriften:

 1. Mal først græskar- og solsikkekernerne i din foodprocessor med den store S-kniv.
 2. I næste step skal du skære squash og broccoli i mindre stykker. Herefter tilføjes de til kernemelet i foodprocessoren.
 3. Tilsæt så spinat og basilikum, ingefær, æblecidereddike, tamari, kokosolie og salt til foodprocessoren. Kør den igen til du får en masse, som er grøn og fluffy.
 4. Hæld massen over i en seperat skål og kom både hørfrø og chiafrø i.
 5. Fordel dernæst dejen på to bageplader, hvor efter du glatter den ud med en dejskraber eller hænderne – alt efter hvad du har nemmest ved.
 6. Skær passende stykker ud med en kniv.
 7. Tør massen i en food dehydrator i 8 timer ved 57 grader.
 8. Vend dernæst dine knækbrød forsigtigt i din dehydrator og giv dem yderligere 3 timer.
 9. Server med det samme eller opbevar dem i køleskab med madpakkepapir i mellem, for at holde dem lækre og sprøde i længst tid efter.
 10. Grøntsagtknækbrød er en perfekt snack til madpakken. Det vil helt sikkert blive en af dine og dine børns favoritopskrifter.

Opskrift 2 – Tørrede tomater:

Langtidsstegte, tørrede tomater – mums! Er du vild med ekstraordinært tapas eller en lækker appetizer nytårsaften, som vil få dine gæster til at slikke sig om mundend? For det vil disse tørrede tomater helt sikkert! Læs en af de bedste opskrifter herunder:

Tid: 12 timer. 

Det skal du bruge:

 • 4 store tomater
 • 50 g. Fintrevet parmesan
 • Lidt frisk basilikum eller timian, alt efter smag
 • 2 spsk. Olivenolie

Sådan følger du en af de bedste dehydrator opskrifter

 1. Først skæres tomaterne i tynde skiver. Læg dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir.
 2. Rør olivenolie, parmesan og krydderier sammen i en skål. Fordel blandingen over tomatskiverne.
 3. Tør dine tomatskiver i din dehydrator i 12 timer ved 57 grader. 
 4. Server med det samme eller opbevar tomatskiverne i et lukket glas i op til en uge, som en lækker snack til madpakken eller om eftermiddagen.

Disse opskrifter er nogle af de bedste, men der findes mange flere og det er kun fantasien som sætter grænser. Lav eksempelvis dine egne tørrede krydderier eller kast dig ud i tørrede frugter.

Lav lækre chips

De fleste af os kommer ofte til at lægge en chipspose i indkøbskurven i løbet af en indkøbstur, men med en food dehydrator er du fri for at bruge tonsvis af penge på at købe chips med hjem til familien. 

Chips er lækre, sprøde og delikate, og med en food dehydrator kan du nemt fremstille hjemmelavede chips af bedste kvalitet såsom eksempelvis bananchips, tortillachips eller æblechips. 

Du kan eksempelvis lave de bedste bananchips med ungerne, som er nemme at fremstille ved hjælp af din food dehydrator. Skræl først bananerne, og skær dem derefter i skriver på omtrent en halv centimeter. Herefter placeres bananskiverne på en bakke i jeres food dehydrator, som eksempelvis kan findes i denne test. 

Sørg for, at bananerne ikke rør hinanden, og derefter kan de dehydreres ved ca. 57 grader i 5-8 timer. Tjek dog altid brugsanvisningen først, så du dermed opnår det bedste resultat med netop din food dehydrator. Denne er også vigtig at gennemgå, så du ved, hvordan du på bedste vis renser produktet uden at skade det. 

Tilbered bacon i en dehydrator

Er du også træt af baconfedt på emhætte, vægge og komfur – og overalt i resten af køkkenet? Lav den bedste bacon i en food dehydrator, og du er dermed fri for en fedtet oprydning. Bacon kan blive sprød og lækker i denne type køkkenmaskine, og hvis du er en ægte bacon-elsker, så kan du altså kun glæde dig. 

Lav skønne krydderier af bedste velsmag

I rigtig mange opskrifter skal man bruge mange forskellige krydderier, og med en food dehydrator kan du nemt få en kraftig og intens krydderismag ved at lave dine egne krydderier. Du kan eksempelvis lave chilifrugter, som får en krydret smag, når de dehydreres.

Kan man finde en god billig model? 

Du undrer dig måske over, om du kan finde en billig model med en godt tilbud, der stadig virker, som den skal. 

Som nævnt ovenfor er der stor forskel på prisen af de forskellige food dehydrators alt efter hvilke funktioner, den enkelte maskine har. Behovet for funktioner er meget individuelt, men det er ingen hemmelighed at jo flere penge du smider efter din dehydrator, jo flere smarte funktioner og kvalitet vil du højest sandsynligt få.

Det korte svar er dog ja; du kan sagtens finde en billig model på tilbud, der virker fuldstændig upåklageligt. I vores ‘bedste i test 2022’ guide finder du de bedste billig modeller, som oven i købet ofte er til at finde på tilbud hos nærmeste forhandler. 

Hvis du er på udkig efter en billig udgave, anbefaler vi, at du læser vores ‘bedste i test 2022’ guide til at finde de billige modeller, der er de bedste på markedet ifølge eksperterne. 

Dehydrator til kød

En food dehydrator er ikke kun velegnet til at tørre frugt og gønt. Den smarte maskine er nemlig også genialt til at tørre kød. 

Hvis du benytter en food dehydrator til at tørre kød, vil du opleve, at smagen bliver mere intensiveret. 

Det er svært at sige pæcis hvilket slags kød, der er bedst til din maskine. Det afhænger først og fremmest af, hvilken model du køber. Nogle modeller er kun egnet til en speciel type kød, mens andre udgaver kan lave alverdens lækkert mad. 

Kød der er mere fedtfattigt vurderes til at være det bedste slags mad til din food dehydrator. Du kan f.eks. Lave en lækker roast til dig og dine gæster, som vil opleve en velsmagende og god madoplevelse. Du kan også lave kylling i din maskine. 

Tørring af andet mad 

Det er nærmest kun fntasien der sætter grænser for, hvilken slags mad, man kan tørre i en food dehydrator. 

Ud over frugt, grønt og kød kan du nemlig også tørre krydderurter i din maskine. Dermed kan du fremover nyde godt af dine egne bedste krydderurter fra haven, i stedet for at skulle tage stilling til supermarkedets uoverskuelige udvalg.

Det eneste, det kræver er, at du skærer dine bedste krydderurter i små stykker og lægger dem i din food dehydrator. Dernæst skal du tilpasse maskinen til den rette temperatur og tid, og du vil på kort tid opnå de bedste velsmagende og intense krydderier. 

Flere modeller kan også benyttes til tørring af blomster, blade eller svampe. Med en food dehydrator kan du nærmest blive selvforsynende, og du vil opnå en nem tilberedning af din mad med velsmag og intens duft.

Fordelene ved en dehydrator

Som vi har været inde på ovenfor, så er der altså flere forskellige fordele ved at eje en af de food dehydratorer, som klarer sig bedst i test. Ikke nok med at netop de modeller, der er nøje udvalgt klarer sig godt i adskillige tests, så har det nemlig også nogle helt bestemte fordele at investere i en model.

Fordelene ved at eje en dehydrator er mange og selvom det måske virker som en lidt ubrugelig maskine, som kun kan få ting, så kan du altså godt tro om igen. En af de helt store plusser ved denne køkkenmaskine er, at man kan lave sunde snacks og madvarer.

En tørremaskine, som den også kan blive kaldt, fjerner størstedelen af indholdet af vand i dine råvarer men beholder vitaminer, mineraler og næringsstoffer samt giver råvaren en kraftigere smag. Det er altså en ret genial ting at tørre sine madvarer, hvis man gerne vil have det bedste og sundeste ud af dem uden at spise dem rå.

Det kan især være en god idé at tørre frugt og grønt, hvis du gerne vil have lidt afveksling fra de friske råvarer, der godt nogen gange kan være lidt kedelige og svære at få klemt ned. Det er en super god snack både hvis du er lidt lækker sulten efter aftensmaden eller som en eftermiddagssnack til madpakken i skolen eller på arbejdet.

På denne måde kan du også, med hjælp fra din dehydrator, tilføre ekstra smagsgivende og sprøde elementer til de bedste salater eller andre retter, når du skal servere lækker mad for dine gæster eller selv ønsker at tilføre lidt ekstra til dine opskrifter.

Hvis du gerne vil spice madlavningen lidt op kan du også sagtens dehydrere kød, krydderurter, bær, svampe eller tang osv. Det er altid lækkert i madlavning at have nogle forskellige teksturer og smage, så prøv at kast dig ud i at eksperimentere med at tørre forskellige ting til de forskellige måltider. Det kan jo både være til forret, hovedret eller dessert, det er kun fantasien der sætter grænser.

En anden fordel, som også er ret brugbar, er at tørrede råvarer holder meget længere end friske. Så det er oplagt at tørre madvarer som evt skal med i sommerhus, på bilferie eller andre steder, hvor det er godt at have lidt lækre snacks i gemmerne.

Det er også smart i forhold til hvis du gror frugt og grønt i haven og ikke kan nå at spise eller bruge det hele, så for at undgå madspild og udnytte alle dine afgrøder, så tørre dem og bruge dem på andre måder, eller opbevare dem til senere brug.

Men derudover kan det også være en fordel at holde øje med gode tilbud både online og hos forhandlere. Der er dog til tider lidt flere tilbud og penge at hente, hvis du køber disse maskiner online.

Kan en ovn erstatte en dehydrator?

Svaret er enkelt, det kan den ikke helt. Der er en grund til, at en dehydrator er blevet opfundet og er så populær, nemlig fordi den har et klart formål og er skabt til lige netop det. Hvis du skal tørre noget i en ovn, kan du sætte f.eks. en grydeske i klemme i lågen for at skabe samme funktion som en tørreovn, men det er energispild at lade varmen sive ud af ovnen og derfor er det ikke noget vi vil anbefale.

Nogle opskrifter du både kan lave i en dehydrator og i en ovn er f.eks. granola og müslibarer, da det i bund og grund både kan laves ved lav varme eller ved at tørre ingredienserne. Hvis ud har begge køkkenmaskiner, kan du jo lave en test med den samme masse og se hvilke der bliver tilberedt bedst.

Det tager markant længere tid at lave müslibarer i en dehydrator fremfor en ovn, men hvis du alligevel har anskaffet dig en eller har en i gemmerne som du gerne vil have frem og bruge, så kan det være en oplagt opskrift at kaste sig ud i. Der er bestemt også noget hyggeligt ved at lave mad der tager lang tid. Så smager det typisk bare lidt bedre, når man ved der ligger mere arbejde i det.

Her kan du købe en dehydrator

Noget der er med til at bevise, hvor populær en køkkenmaskine det er blevet, er at de nu også bliver solgt i helt normale dagligvarebutikker, hvor de førhen kun var at finde i special butikker. Ligesom med en airfryer, så er det efterhånden blevet en must med dette køkkenværktøj derhjemme.


FAQ – Dehydrator bedste i test[ratemypost]

Scroll til toppen