Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Airfryer strømforbrug – så meget strøm bruger airfryers

Airfryer strømforbrug – så meget strøm bruger airfryers

airfryer stroemforbrug

Er du til køkkenmaskiner, der gør livet i køkkenet og den daglige madlavning en smule lettere? Så er en airfryers et uundværligt element på køkkenbordet. Den smarte maskine, der fungerer ved at cirkulere superopvarmet luft rundt i høj hastighed, kan nemlig tilberede alverdens fødevarer på alverdens måder. Forstå dit airfryer strømforbrug herunder.

Maskinen er blandt andet exeptionel til at tilberede sprøde fritter vha. meget lidt fedtstof, ligesom du også kan lave en helstegt kylling eller bage yndlingskagen i den smarte køkkenmaskine. Smart er den, men hvad er egentlig en airfryers strømforbrug sammenlignet med en almindelig ovn, og kan det overhovedet betale sig at investere i den smarte, men til tider også dyre maskine? Svaret er ja – og du kan blive meget klogere ved at læse med.

Hvad er en airfryer? Læs mere om den populære maskine her.

Hvor meget strøm bruger en airfryer?

Er en airfryer dyr i strøm? Og hvor meget koster en airfryer i strøm? Det kan være et spørgsmål du i disse tider særligt sidder inde med. For elpriserne er i steget i vejret og det kan ses og mærkes på pengepungen. Derfor er det nærliggende at se nærmere på det strømforbrug en airfryer har, for kan det betale sig at anvende denne maskine frem for en ovn?

Vores test viser: En traditionel ovn med luft anvender 1,18 kWh – samtidigt kan man stege kyllingen i din airfryer med et ca forbrug på 0,62 kWh. Hermed tæt på et 50% airfryer strømforbrug.

Så meget bruge de enkelte produkter:

  • Ovn (varmluft): 1,18 kWh
  • Airfryer: 0,62 kWh
  • Kogeplade: 0,49 kWh

Hvor meget strøm bruger en airfryer? – Svaret er simpelt – for ja, det kan svare sig at bruge en airfryer, hvis du vil spare på dit strømforbrug. Især hvis der er tale om bagning og anden stegning i ovn. Hvorfor? Det skal vi komme nærmere ind på nedenfor, hvor vi kigger på om en  airfryer er dyr i strøm. 

Er en airfryer dyr i strøm? – se strømforbruget

sikre dig et lavere strømforbrug. Har du ikke allerede den smarte køkkenmaskine på køkkenbordet, men er du på udkig efter en, kan det være en fordel at kigge på en af de mange modeller på markedet, der er energieffektiv. 

Når køkkenmaskinen er i hus og i brug er der flere penge at hente. For hvis du erstatter den almindelige ovn med den populære køkkenmaskine, skal du ikke bruge samme tid og dermed strømforbrug på at varme din airfryer op, som tilfældet ellers er i en almindelig ovn. 

Hvor en almindelig ovn typisk bruger 10-25 minutter på at varme op, kan du på bare fem minutter opvarme din nye yndlingsmaskine i køkkenet. Dermed bliver dit samlede strømforbrug lynhurtigt betydeligt mindre. Det betyder også, at spørgsmålet om, hvorvidt en airfryer er dyr i strøm kan svares ganske simpelt. For sammenlignet med en almindelig ovn, vil du ikke skulle betale nær så meget i strøm.  

airfryer content

Strømforbruget afhænger af mærke, model og størrelse

Selvom det kan være nemt at sige, at en airfryer er den bedste måde at bege eller ovnstege noget på, i hvert fald omkostningsmæssig i forhold til strøm, så skal man alligevel have in mente, at forskellige brands er bygget med forskellige motorer, og dermed også forskellige intensiteter.

Det betyder blandt andet, at en mindre effektiv airfryer måske skal bruge 1/3 mere tid på at få samme resultat, som én med mere effekt og motorkraft. Her vil der således bruges strøm i længere tid, som også kan have betydning for strømforbruget og den pris, du ender med at skulle betale.

Du kan derfor med fordel godt lede efter en airfryer, som har en god og kraftfuld motor, som kan klare ærterne hurtigt og effektivt, men som måske suger lidt mere strøm, mens den gør det. Dog kan du også vælge at gå den anden vej og vælge en mindre effektiv motor, som så vil skulle tilberede i længere tid, som således også vil trække lidt på elregningen.

Spar på strømmen, imens du tilbereder de lækreste retter

Der synes at være gode grunde til at investere i den populære køkkenmaskine, men det er faktisk flere at hente end blot dét du kan spare på strømforbruget og i pengepunge. For med den populære køkkenmaskine i køkkenet, sparer du nemlig ikke kun penge, men også væsentlige mængder fedtstof.

De fleste af os kan eksempelvis lide pommes fritter. Hvad vi måske knapt så godt kan lide er tanken om alt det fedtstof, de er tilberedt i. Med den smarte køkkenmaskine i hjemmet bruger du en brøkdel af den normale mængde fedtstof, men får alligvel de lækreste og sprøde fritter til aftensmaden – bedre bliver det ikke.

Det samme er tilfældet, når du tilbereder grøntsager eller søndagskyllingen. Går du og drømmer om at investere i den populære maskine, men er du i tvivl om, hvilken der er den rette for dig? Så kan du blive meget klogere i vores artikel, hvor vi ser nærmere på det bedste køb af en airfryer.

Der er mange måde at spare på strømmen, men i og med at en airfryer ikke behøver ret lang tid på at forvarme, giver det bare rigtig god mening at bruge denne, hvis du skal varme noget op eller tilberede noget i kortere tid i ovnen.

Hvad er maskinen særligt god til?

Vi har tidligere været inde på området. Den smarte maskine kan nemlig på mange måder erstatte en almindelig ovn i tilberedningen af mad. Samtidig med dét, er maskinen udstyret med særlige funktioner, der gør, at tilberedningen kræver langt mindre fedtstof end tilfældet er ved andre tilberedningsmetoder. 

Når det er sagt, er der selvfølgelig nogle retter, der egner sig bedre til en tur i den smarte varmluftsmaskine end andre – ikke mindst, hvis man skal kigge på strømforbruget. Læs med nedenfor, hvor vi gennemgår nogle af de retter, du snildt kan smide i det geniale køkkenapparat.

Der findes et utal af gode retter og sprøde snacks, som man kan lave i en airfryer. Og der er da helt sikkert også nogle fødevarer, der egner sig bedre til en airfryer end andre. Du kan med fordel alligevel vælge at bruge din varmluftsfritøse, når du tilbereder dine fødevarer, fordi den generelt er mere effektiv i forhold til strøm.

airfryer content stroemforbrug

Tilberedning af kød og fisk

Er du til kød og fisk i din madlavning? Så kan du roligt investere i den smarte køkkenmaskine. Maskinen kan nemlig uden besvær tilberede alt fra flæskesteg og kyllingelår til laskefilet og fisketærte. Ser man nærmere på selve tilberedningstiderne, skal flere af omtalte retter ikke have nær så lang tid, som tilfældet er i en almindlig ovn. Det betyder også, at der er penge at spare i strøm.

Tilberedningsmetoder sammenlignet:

  • Brug af ovn: Her har vi en lang forvarmningstid, som hiver en del strøm, mens den står og varmer op. Herefter skal både kød og fisk gerne have minimum 15 minutter, og ofte også mere end dette.
  • Brug af airfryer: Her har du en meget kort opvarmningstid, som gør dette produkt effektivt og nemt at anvende. Her skal fødevarer, herunder også kød og fisk, have kortere tid, end i en ovn, fordi der kommer så omfattende varme hele vejen rundt på én gang.
  • Brug af frituregryde: I en frituregryde har vi ligeledes en lang opvarmningstid, hvor der bruges en del strøm på at varme olien op på svimlende højde temperaturer. Dog tilberedes fødevarer ganske hurtigt, fordi olien netop er så varm.

Sprøde grøntager som tilbehør

Forsøger du at få det daglige anbefalede indtag af grøntsager? Men gerne uden, at du skal gnaske dig igennem 600 gram rå gulerødder? Så kan du med fordel smide dine favoritgrøntsager i den smarte maskine. 

På ingen tid kan du nemlig lave og tilberede de lækreste og sprødeste grøntsager, der foreksempel kan bruges som tilbehør til aftensmaden. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad du kan tilberede. Prøv eksempelvis med broccoli, kartofler, rosenkål eller grønne bønner.

Frugt og søde desserter

Aftensmaden kan nemt og enkelt tilberedes på en energibesparende måde i den smarte maskine, men vidste du, at du også kan tilberede de lækstre desserter i det effektive køkkenapparat. Du kan både:

  • bage æbler og andet frugt
  • tørre frugter og grøntsager, endda også kød
  • grille frugter til desserter

Er du ikke til bagt frugt i dine desserter, kan du også snildt bage yndlingskagen i maskinen. For om det er kage, tærte, muffins, cupcakes eller donuts, kan du snildt tilberede det hele til perfektion i maskinen. Imens nogle retter kræver mindre tilberedningstid og dermed mindre strøm i en airfryer sammenlignet med en ovn, skal andre have samme tilberedningstid. 

Derfor kan du med fordel undersøge forskellige opskrifter lavet i maskinen, hvis du ligesom mange andre gerne vil spare på dit strømforbrug. Flere undersøgelser viser nemlig, at der kan være mange penge at spare, hvis du bruger maskinen frem for at bruge el på at tænde din ovn, der kræver langt længere tid til at varme op. 

Angivelse af kilder og tests:


[ratemypost]

Scroll to Top