Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Airfyer opskrifter og kogebog – Find de bedste her

Airfyer opskrifter og kogebog – Find de bedste her

airfrye opskrift kogebog

En airfryer er blevet et meget populært køkkenredskab hos mange danskere – og det forstår vi godt. Her kan du finde de lækreste opskrifter samt en kogebog, der giver dig rige muligheder for at lave alt slags mad i den smarte maskine.

Vores anbefaling af de bedste airfryer

bedste airfryer i test

Cosori Pro – Airfryer

Bedst i test
1-2 dages leveringstid + gratis fragt
Hurtigere og bedre kvalitet end konkurrenterne
4,7 med +55.000 anmeldelser​

Det er ingen hemmelighed, at denne smarte køkkenmaskine er et unikt og nyere design, hvorfor det kan være vanskeligt at finde på oprksifter. Dog skal du ikke være i tvivl om, at der findes utallige af dem, og du kan endda finde en kogebog til formålet.

En airfryer er en meget nem maskine at benytte. Derfor vil du i mange tilfælde opleve, at det er nogle forholdsvis simple og måske endda kedelige opskrifter, du vil finde.

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste airfryer opskrifter og kogebog i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig læsere bør være opmærksom på. Lad os komme i gang.

Snack opskrifter​

Du kan bruge den smarte maskine til at lave de lækreste snacks til dig og hele familien. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke slags snacks, du kan lave i denne smarte køkkenmaskine.
Husk at have i mente, at en airfryer både en en erstatning til frituren og ovnen. Det betyder, at du kan lave alle former for snacks, som du også vil kunne lave i en ovn eller en fritur. Samtidig spare du både tid og kalorier med denne maskine.

Opskrifter – lav f.eks. De lækreste sprøde tortilla chips i din airfryer:
Hvad skal du bruge?
– Tortilla pandekager
– En smule olie spray eller til pensling
– Salt

Fremgangsmåde:
– Skær tortilia chipsene ud i ønsket størrelse
– Fordel dem jævnt i kurven
– Spray dem med en smule olie
– Airfry dem på 180 grader i 8-10 minutter
– Drys med salt
– Server

Du kan med fordel vælge at servere dine sprøde, hjemmelavede tortilla chips med hjemmelavet guacamole, som nemt kan lave med lidt most avocado, små tern af rødløg og tomat og lidt salt og peber. Ellers kan du også med fordel købe en salsa, en hummus eller andet lækkert, som du kan dyppe dem i.

Dette er blot nogle af mange opskrifter til at lave de lækreste snacks i din airfryer. Køb f.eks. En kogebog og få meget mere inspiration. Du kan både finde en kogebog online såvel som fysisk. Da airfryer er et særligt populært produkt i USA, kan du med fordel finde en engelsk kogebog.

airfryer opskrift

Opskrift på lækre bønnefritter i airfryer

Hvad skal du bruge?

 • Frosne grønne bønner
 • Lidt olie
 • Krydderier (eks: salt, peber, chili, hvidløgssalt, paprika, allround, osv.)

Fremgangsmåde:

 • Hælde dine frosne grønne bønner i en pose eller en skål og drys lidt olie ud over.
 • Tilsæt de ønskede krydderier – brug gerne dine favoritter.
 • Tilbered i din airfryer på 200 grader i cirka 15 minutter, eller til bønnerne er gyldne.
 • Lav eventuelt en lækker dip af mayo eller creme fraiche og sriracha.
 • Server

Bønnefritter kan både bruges som en lækker snack, når du gerne vil have noget salt, men ikke ønsker at få alt fedten og snasken med fra traditionelle pommes frites. Du kan og netop bruge dem som erstatning for pommes frites, når du skal servere aftensmad for familie eller venner.

Anderledes opskrifter på snacks: pastachips

Hvad skal du bruge?:

 • Pasta, kogt efter anvisningen på pakken
 • Lidt olie
 • Krydderier, efter ønske

Fremgangsmåde:

 • Vend de kogte pastaer, dette kan både være traditionelle pastaskruer, men også mere sjove typer som farfalle, i olie og krydr med dine yndlingskrydderier.
 • Tænd din airfryer på 200 grader og kælder dine pasterne i tilberedningskurven i et jævnt lag.
 • Tilbered din pasta i 5 minutter, inden du ryster eller vender dem rundt og tilbereder dem yderligere 5 minutter mere. Fortsæt med dette, indtil pastaen er gylden. Dette tager gerne omkring 15 minutter.
 • Server 

Man tænker nok ikke lige på at skulle tilberede opskrifter, der indebører pasta i en airfryer, men de kan du altså sagtens. Pastachips bliver nemlig både knasende sprøde og smager hammergodt. Derfor kan du med fordel bruge denne opskrift på pastachips i airfryer og servere dem til dine gæster.

Du kan med fordel også bruge opskrifter på en lækker dip til din pastachips, som er tilberedt i airfryer.

Hovedret opskrifter

Der findes også utallige opskrifter, der er særligt udviklet til din airfryer. Med denne samarte køkkenmaskine har madlavningen aldrig været nemmere, og du kan opnå lækre hovedretter uden brugen af for meget olie.

Kyllingebryst i airfryer:

Hvad skal du bruge?
– Kyllingebryst
– Olie
– Krydder efter ønske

Fremgangsmåde:
– Skær eventuelt fedt fra kyllingebrystet
– Rør olien sammen med de udvalgte krydderier
– Pensl kyllingebryst med mariaden
– Airfry kyllingebrystet på 180 grader i 20 minutter.
– Server

Som du nok kan fornemme, har det altså aldrig været nemmere at lave lækre opskrifter med din airfryer.
Ud over snacks og hovedretter kan du finde mange andre opskrifter til din aifryer – herunder blandt andet desserter.

Tilbehør​

En airfryer har mange funktioner, som vil gavne din madlavning fremadrettet. Tilbehør er et vigtigt element, i din daglige kost, derfor har vi valgt at sætte et forkus på hvilke tilbehør der kan pifte din frokost, aftensmad eller snack op.

Opskrifter – lav f.eks. De mest smagfulde broccolibidder i din airfryer:
Hvis du er til sunde alternativer, vil disse broccolibidder være perfekte som tilbehør eller snack. Broccoli kan tilføre meget smag når det kommer til din madlavning, her vil du få et ekstra sprødt element, som du med garanti vil gøre en del af din daglige kost.

Det er en nem opskrift at begå sig ud i, som blot tager 15 minutter at klargøre.

Det eneste du skal bruge:
– Et lille broccolihoved
– 4 spsk teriyakisauce (kan også anvende soyasauce og en spsk. honning.)

Fremgangsmåden er ligeledes simpel. Start med at vaske og skære din broccoli, som du herefter vender i din teriyakisauce. Derefter føre du din broccoli over i din airfryer, som skal tilberedes i høj varme ca. 180 grader i 15 minutter.

Lad dem blive crispy udenpå, men dejlig blød indeni.

Opskrifter – lav f.eks. Det sprødeste bacon i din airfryer:
Skal du tilberede lidt lækker morgenmad med scrambled eggs, eller en kyllingesandwich som bare bliver bedre med et par skiver blandt lagene af dreessing salat og kylling.

Airfryeren tager sig af al madlavning, selv de helt små tilberedninger, kan være klar på ingen tid.

Der findes masser af opskrifter på lækre madvare som kun bliver bedre ved at blive tilberedt i en airfryer. En opskrift på den lækreste og sprødeste bacon du nogensinde vil komme til at spise, får du lige her.

Alle kender til besværet med tilberedning af bacon, det sptøjter fedt på køkkenbord, væggen og til tider dit tøj. Her er airfryeren din nye bedste ven.

Med den lukkede skuffe hvor baconen vil blive tilberedt, vil alle dine tidligere problemer med tilberedningen forsvinde.

Nyd din bacon uden at skulle rengøre hele dit køkken bagefter.

Vælg den bacon du bedst kan lide. Herefter placere du baconen i airfryer kurven, hvor de ikke ligger ovenpå hinanden. Det varriere med tiden alt efter hvor meget sprødhed du ønsker din bacon skal have. Placer den færdige bacon på lidt køkkenrulle indtil det overskydende fedt er væk.

Chicken Wings eller en god omgang pommes frites er nogle af de mest oplagte madvare at tilberede i en airfryer, da airfryerens bedste kvalitet er at gøre din mad ekstra sprød.

Leder du efter mere inspiration til hvad du kan kokkerere med din airfryer, så findes der heldigvis masser af kogebøger og opskrifter derude, som kan liste rigtig mange forskellige opskrifter.

Desserter – opskrifter til din airfryer

Det er ikke kun snacks, hovedretter og tilbehør du kan tilberede i din airfryer. Der findes nemlig også utallige opskrifter på de lækreste desserter, som kan tilberedes i den uundværlige køkkenmaskine. Det bedste af det hele er, at du kan lave mange af dem på ingen tid. 
Drømmer du om at lave den lækreste chokoladekage, så læs med her! Vi har nemlig fundet den bedste opskrift, som nemt kan laves i din airfryer. 

Chokoladekage i airfryer
Hvad skal du bruge?:
50 gram smør
50 gram sukker
1 æg
50 gram hvedemel
1 tsk . kakaopulver
1 nip salt
50 gram chokolade

Først forvarmes din airfryer på 160 grader. Pisk i mellemtiden 50 gram smør og 50 gram sukker til en let og cremet masse. Tilsæt herefter æg og pisk det i blandingen. 
Når massen er let, cremet og flydende blandes 50 gram mel, 1 tsk. kakaopulver og et nip salt i skålen. Tilsæt tilsidst chokoladestykker og blandt massen. 

Hæld dejen i en kageform og placer den i den forvarmede køkkenmaskine. Ifølge opskriften skal din kage have omkring 25 minutter, men hold gerne løbende øje med den. Tag kagen ud, når den er gylden brun. Lad kagen hvile i fem minutter. 

Opskriften er hermed fulgt til ende og du kan nyde en smagfuld dessert, som på ingen tid er blevet til med hjælp af en af de bedste opskrifter til din airfryer.

Hvorfor er en Airfryer genial i dit køkken?

Der er flere grunde til, hvorfor det kan være en god idé for dig at anskaffe dig den smarte maskine hjem til køkkenet. For ikke alene kan du lave alverdens lækre opskrifter, som du kan finde i din kogebog derhjemme, på maskinen – du sparer også dig selv for masser af kalorier og penge. Ja – den er god nok! 

Den bedste airfryer og de dertilhørende opskrifter, som blandt andet kan findes i diverse kogebøger, tilbereder din mad ved brug af en minimal mængde af olie. Alligevel er formålet med denne maskine at friturestege din mad. 

Hvordan hænger det så sammen? Det skal vi fortælle dig! For med en airfryer og de mange opskrifter, du blandt andet kan finde i din kogebog, opnår du samme sprødhed som i en almindelig traditionel friture. Det sker ved hjælp af den brandvarme luft, som cirkulerer rundt i din airfryer i køkkenet. 

Med de rette opskrifter slipper du derfor dels for at skulle slæbe store dunke af olie med hjem, som ellers er nødvendigt, hvis du har en friture. Derudover slipper du for at indtage de store mængder af olie, som maden på normalvis tilberedes i i en friture. 
I stedet opnår og kan du lave en lang række forskellige lækre og fedtfattige opskrifter, som med ét kan gøre tilberedningen i en almindelig friture og endda også din ovn til skamme.

Er du på udkig efter den bedste airfryer i test – så læs vores guide. 
Læs vores guide til Mad i airfryer og gør madlavningen nemmere.
PHILIPS Avance Collection XXL HD9650/90 Airfryer er den bedste maskine hvis der skal laves meget mad.
Lav nemme og gode frosne pommes frites i airfryer derhjemme. 

Airfryer kogebog?

Er du træt af at lede nettet tyndt for vejledninger, men i stedet er interesset i at have samlet alle i én kogebog?

Der findes mange udgaver af en kogebog til din airfryer, og du kan købe din næste hos din nærmeste bog og ide. Britt Andersen har blandt andet lavet en kogebog med en masse lækre opskrifter, som du ikke vil finde finde på nette.

Du kan både finde en kogebog online sovel om i en fysisk udgave. Hvis du derfor besøger en ven, der tilfældigvis har en airfryer, kan det være rart at have en udgave på telefonen.

Som nævnt ovenfor er en airfryer et særligt smart køkkenredskab i USA. Derfor findes der mange amerikanske opskrtifter, som du ikke vil kunne finde på dansk. Derfor kan du kan med fordel købe en engelsk kogebog.

Vil du vide mere mere om den smarte køkkenmaskine? Så kan du her læse meget mere en airfryer.

Hør mere om de forskellige airfryere her​

FAQ


Angivelse af kilder og tests:

Se Delish lækre opskrifter her
Tasteofhome har 88 airfryer opskrifter – se dem her

[ratemypost]

Scroll til toppen