Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Afkalkning af espressomaskine – Vedligeholdelse af maskinen

Afkalkning af espressomaskine – Vedligeholdelse af maskinen

Afkalkning af espresso maskine

Det er vigtigt med en god vedligholdelse af din kaffemaskine, hvis du vil have den mange år frem. Med afkalkning af en espressomaskine tager du små vedligeholdelse problemer i opløbet. Vi kommer med et par tips og tricks til din proces med at afkalke.

Metodologi

Udvælgelsen og anbefalinger af produkter er foretaget på baggrund af grundig research af uvildige tests samt forbrugeranmeldelser, så du er sikret et godt overblik. Læs mere
Vi laver løbende research, hvorfor resultaterne kan ændre sig i takt med at nye eksterne tests og forbrugeranmeldelser foretages.

En kaffemaskine kan ofte godt være et køkkenapparat, der har kostet dig mange penge, især hvis dette er en barista maskine eller anden mere advanceret maskine. Du burde derfor gøre dig selv den største tjeneste at afkalke din maskine, så den ikke ruster og mister sin funktionsdygtighed.

Hårdt vand giver meget kalk

Hvis du er indehaver af en espressomaskine, eller anden kaffemaskine, bør du foretage afkalkning 2-4 gange årligt, hvis muligt. Det gælder uanset om det er en Sage, Siemens eller helt tredje eller femte maskine. Det skyldes at vores grundvand i Danmark er meget “hårdt” og indeholder en del kalk, som med ingen tid sætter sig. 

Hvordan foretager jeg mig en afkalkning af espressomaskine?

Vi kan derfor nu blive enige i, at det er vigtigt at afkalke sin maskine, men hvordan gør du det bedst muligt løbende kommer vi nu nærmere ind på. Afkalkning af en espressomaskine ville vi gøre på følgende måde:

  • Sluk maskinen, så du hverken brændes eller får stød.
  • Tag de enheder af som er mulige, og læg dem i eddike vand ved siden for egen afkalkning.
  • Fyld din vandbeholder op med den anbefalede eddike-blanding som står på den respektive eddike du har købt. 
  • Lad din espressomaskine afkalke ved at tænde den igen for at køre denne vand/eddike blanding igennem.
  • Dette kan du evt. Gentage to gange, alt efter hvor meget kalk din maskine har.
  • Vigtigt: Kør som det sidste vand igennem for at rense ud. Hvis dette ikke gøres efter afkalkning med eddike, vil de mange efterfølgende kaffer smage af eddike.

Se ellers anbefaling om afkalkning på din espressomaskines specifikke manual, Sage kan have andre anbefalinger end eksempelvis Siemens eller Rocket. Dog er dette eddike trick ofte gældende for alle.


[ratemypost]

Scroll til toppen