Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Luftig æggekage på pande – Nem og hurtig hverdags opskrift

Luftig æggekage på pande – Nem og hurtig hverdags opskrift

æggekage på pande

Luftig æggekage på pande gør din hverdag nemmere, da det muligvis er det nemmeste, og hurtigste mad du kan lave, og hvor denne opskrift er et hit for alle i familien. En lækker og luftig version, som du kan dekorere med, hvad du ønsker.

Kom godt i gang med denne form for opskrifter og inspiration til hverdagsmad, og du vil opleve god mad på ingen tid, så du har tid til andre ting i hjemmet end madlavning. Du kan både lave en luftig æggekage på panden opskrift med bacon, purløg, mozzerella eller hvad end du elsker herpå.

Lad os komme til sagen, så du kan komme i gang med din kommende favorit hurtig go to ret.

æggekage i pande

Luftig æggekage på pande

Helle
Lækker opskrift på en nem og hurtig æggekage på panden.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret aftensmad, Hovedret, Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 2 pers
Kalorier 260 kcal

Equipment

  • 1 stk stor stegepande

Ingredienser
  

  • 5 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 5 stk tomater gerne små cherrytomater
  • 1 pk bacon ikke et must
  • 1 spsk majsstivelse
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Tag en skål, slå alle æg ud og tilføj mælk, majsstivelse, salt og peber og pisk denne masse let sammen.
    æggekage på pande
  • Snit tomater i halve og tilføj i din æggemasse.
    æggekage på pande
  • Tilsæt her evt. krydderier som lidt timian eller lign.
    æggekage på pande
  • Varm din pande op, steg bacon og tag fra.
    æggekage på pande
  • Hæld nu din æggemasse i din pande, så den steger i fedtet fra bacon.
    æggekage på pande
  • Skru ned for varmen til middelvarme, og lad stege/tilberede i 25 min.
    æggekage på pande
  • Vend som det sidste din æggekage på pande ud på en stor tallerken.
    æggekage på pande
  • Pynt med din bacon og evt. friske urter.
    æggekage på pande

Video

Noter

De friske urter kan blandt andet være klippet purløg, eller persille ud over din æggekage. Du kan desuden tilføje friske tomater på toppen også.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 260kcal
Keyword æggekage, nem hverdagsmad, pandekager
Tried this recipe?Let us know how it was!

Tilføj godt med krydderi

Når du har fulgt en hurtig og luftig æggekage på pande opskrift, kan du med fordel tilføje en masse lækkert krydderi, for at spice den lidt op. Det giver både lidt kant, men også ekstra aroma. Det kan være alt fra at du tilføjer cayenne, chili, bacon eller andre smagsgivere.

Du kan desuden tilføje timian, persille, eller anden krydderi, både i selve æggemassen, men også som topping på en luftig æggekage på pande. Smagsgivere og krydderier som disse i din opskrift kan være med til at give lidt anderledes smag og udseende.

Æggekage på pande – en opskrift med kant

Hvis du vil gøre din traditionelle opskrift en smule mere spændende og hurtig, kan du tilføje en masse forskellige ting for at give mere tyngde, mere luftig konsistens, mere smag, mere kant eller noget helt femte. Det er først og fremmest at prøve sig lidt frem.

Men lad os komme med et par gode tips, til at ændre lidt i opskriften. Du kan blandt andet tilføje lidt ost for at gøre den lidt mere cremet og snasket. Du kan også, hvis ikke du har lyst til at tilføje bacon, tilføje skinke, som du både kan lynstege på panden inden tilføjelse, men også tilsætte dem direkte.

Du kan med fordel også tilføje frisk mozzerella på toppen af din æggekage på panden, når den er vendt ud på en tallerken, og så lad dette smelte en smule op toppen. Det er også en mulighed at tilføje broccoli, kartoffel eller spinat i æggemassen, da dette kan give noget mere konsistens.


FAQ

Hvad består en æggekage af?

En æggekage består af æg, mælk, salt og peber. Derudover kan du tilføje lige præcis det, du har lyst til. Det er kun fantasien, der sætter grænser. 

Hvad kan man komme i en æggekage?

Du kan tilføje lige det, du har lyst til. Det kunne fx være bacon, friske tomater, ost, kartofler eller frisk purløg. Æggekagen kan laves i mange forskellige varianter, og kan derfor også spises både til morgenmad, frokost og aftensmad, og kan stille både den lille og store sult. 

Hvad kan man spise til en æggekage?

Æggekage kan enten spises alene eller med tilbehør. Det er hurtigt og nemt at riste noget rugbrød mens æggekagen tilberedes, men man kan også lave en lækker tomatsalsa, en hjemmelavet pesto eller en lækker salat, som kan spises sammen med æggekagen. 

Hvor lang tid tager det at lave en æggekage?

Det er dejlig nemt og hurtigt at lave en æggekage. Alle ingredienser mikses i en skål, og derefter skal æggekagen på panden i ca. 15-25 minutter ved lav varme. Derfor kan du hurtigt have mad klar på omkring 30 minutter. 

Angivelse af kilder: