Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Æbleskiver i airfryer – bløde, saftige og elskværdige

Æbleskiver i airfryer – bløde, saftige og elskværdige

aebleskivei airfryer

Når julen og de koldere tider nærmer sig, melder alle de gode madtraditioner sig også på banen. Derfor kommer vi selvfølgelig også med en opskrift eller vejledning til, hvordan du kan lave dine æbleskiver i en airfryer. 

Man skulle tro at det var rimelig ligetil at lave disse små dejkugler lækre og bløde, men det er faktisk en større kunst end som så. Alle kan tilberede dem, men hvem kan egentlig lave dem til perfektion derhjemme. Din airfrier gør livet nemt for dig her.

På meget snild og nem vis, kan du nemlig lave de lækreste æbleskiver i en airfryer, hvor de både bliver sprøde udenpå, og samtidig holder fugtighed og luftighed indvendigt. Du behøver på den måde ikke at være den store gastronom.

Lækker juletradition i en airfrier

Lad os komme til julesagerne og få dig i gang med at lave de lækreste æbleskiver på kort tid. 

Fremgangsmåde:

Start med at køb et lækkert stykke kød hos din nærmeste forhandler. En mørbrad i airfyrer opnår den bedste velsmag ved at marinere det grundigt inden, du tilbereder det i din air fryer. Til marinaden skal du bruge:

  • Tænd din airfryer på 150 grader, så den forvarmer.
  • Fordel dine æbleskiver på en bradepande, og sæt dem herefter til at bage/tilberede i ca. 10 minutter.
  • Giv dem 1-2 minutter på 200 grader, hvis du ønsker den sprøde skorpe (de kan være ligeså lækre blot som svampede bløde æbleskiver).
  • Tag dem dernæst ud og lad dem hvile i ca. 1 minut inden du starter.
  • Server med syltetøj, marmelade og flormelis. 
  • (Tip): Det kan være en ide at anskaffe dig de specielle airfryer bagepapir, som du kan lægge i bunden, så den holdes mere ren.

Lille tip, hvis du laver dem i ovnen: Læg et vådt viskestykke over dem undervejs og tilbered ved lav varme – eller stil et vandbad i bunden af din ovn – det giver fugt undervejs, så de ikke tørrer ud.

Udover æbleskiver kan du også lave følgende ting i din airfryer her op til jul. Der er mange muligheder. 

Læs mere om den bedste airfryer her

Er du blevet frisk på at prøve en masse sjove opskrifter af din airfryer, så er det bare med at gribe mulighederne. Der er nemlig et hav af opskrifter derude, som ligger og venter på dig. Vi kommer her ind på lidt forskelligt du kan lave udover dine æbleskiver. Cosori air fryer har en app blot med opskrifter, når du køber denne maskine. 

Inspiration til opskrifter:

Mange andre opskrifter til kød i air fryer 

Ud over mørbrad i airfryer kan du altså lave alverdens lækre retter med kød i en air fryer. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke opskrifter med kød, du kan lave i din køkkenmaskine. 

Derudover kan du også lave frugt, desserter, sprøde pommes og andet lækkert i en airfryer. Der findes uttalige opskrifter på internettet, hvis du er på jagt efter inspiration til andre lækre retter.

Hør mere om de forskellige airfryer her

Angivelse af kilder og tests:

Læs nærmere på Home And Garden
Se også NyMag’s indlæg
Scroll til toppen